Voorbereiding Damn Food Waste in volle gang

Zwolle – De voorbereidingen voor Damn Food Waste Zwolle zijn in volle gang en we nodigen u graag uit voor drie belangrijke momenten: het verzamelen en het bereiden van al het voedsel op donderdag 18 en vrijdag 19 september en u bent van harte welkom om mee te genieten van de gratis lunch op zaterdag 20 september.

Op zaterdag 20 september barst het feest in het groot los, op het Grote Kerkplein in hartje Zwolle. Daar zal gratis lunch worden uitgedeeld, gemaakt van de groenten die de afgelopen dagen zijn geplukt en bereid, en er zal daarnaast een markt zijn met verschillende initiatieven uit de regio. Twee dagen voor Damn Food Waste Zwolle, op donderdag 18 september, zal er een ploeg van Damn Food Waste het land in trekken om bij verschillende boeren en tuinders de zogenaamde tweede oogst op te halen. Met dit gleanen worden de groenten van het land gehaald die te laat plukklaar zijn, of niet aan de esthetische voorwaarden voor supermarkten voldoen. Prima lekker voedsel wat anders verspild zou worden dus!. Op vrijdag 19 september worden de groenten die we hebben gehaald gewassen en gesneden, onder begeleiding van YFM Zwolle. Die maken er meteen ook een pre-party van, want naast het noodzakelijke hakken en schillen zal er ook muziek worden gedraaid door DJ’s zodat de voetjes van de vloer gaan.

U bent van harte welkom aanwezig te zijn op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 september. Hieronder vind u de praktische gegevens.

Donderdag 18 september: gleanen (voedsel jutten)
Tijd: 12.00 – 15.30
Locatie: Boer Gerjan Snippe, Sterappellaan 9, Zeewolde 
Wat: We gaan het land op om 100 kg romanesco, bloemkool en broccoli te oogsten. 
Vrijdag 19 september: groente schoonmaken/ snijden
Tijden: 10.00 – 17.00. 
Locatie: Landstede, Rechterland 1, Zwolle
Wat: Vrijwilligers wassen en snijden in ploegen een paar honderd kilo groente voor de discosoep

Zaterdag 20 september: Damn Food Waste Zwolle
Tijd: 12.00 – 16.00
Locatie: Grote Kerkplein Zwolle
Wat: Festival met discosoep voor ruim 1.500 mensen van cosmetisch afgedankte producten, cook-off, muziek, Overijsselse voedselinitiatieven en nog meer. Bekijk het programma op http://damnfoodwaste.com/?page_id=1768 .

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Wanneer kappen we nou eens met achterlijke hippe Engelse termen te bedenken voor evenementen en bijeenkomsten?

  De mooiste die ik deze maand heb gezien was KICKOFF BOOM BATTLE. Of alles in het Engels of in het Nederlands. Niet een kromme combinatie.

  En de engelse termen correct benoemen. Bijvoorbeeld een georganiseerde bijeenkomst met een dansje overdag op de melkmarkt is natuurlijk geen ‘flashmob’.

  Internationaal staan we dan ook beter op de kaart met het correct gebruik van de Engelse taal.

 2. Soep is juist bij uitstek geschikt voor een vega lunch. Zonder vlees of vis prima lekker hartig te maken. Vlees is ?berhaupt niet duurzaam… misschien alleen als je het uit de supermarktcontainers haalt? dan nog in oorsprong niet. Wel wordt het super efficiënt verwerkt. Ik heb ooit eens begrepen van iemand die werkte in een varkensslachterij dat er niks maar dan ook echt NIKS wordt weggegooid.

 3. Doe ik maar niet aan mee, waarom vloeken? iemand vernietiging toewensen is niet zo positief>:( Als de titel al zo is… aan de vruchten herken je de boom… >:(

 4. @Tsja je kunt nog zo’n goede bega maaltijd hebben, dan vlees erbij is altijd een goede toevoeging. Het verkloot dan niet de maaltijd. (wel juiste vlees gebruiken)

 5. het is, als met zoveel van die dingen, maar net hoe je het bekijkt. Wat mij betreft is vlees geen verrijking. Enfin, ik ga morgen lekker een kopje soep halen. Heren, vooral zelf ballen meenemen…

Reageer