Berkum ontvangt geprikkeld KHC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein de streekderby tegen KHC uit Kampen, een ploeg die nog zonder punten zit en er dus op gebrand is om verder gezichtsverlies te voorkomen. "KHC heeft twee keer verloren, maar steeds met een klein verschil. Ze zullen dus met opgestroopte mouwen naar ons komen en daar moeten we wat tegenover stellen," beseft Berkum-trainer Willem Brouwer.

KHC degradeerde twee seizoenen geleden uit de eerste klasse maar keerde daar direct, via de nacompetitie, in terug. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar haalde daarna in de zomerstop versterkingen op bij diverse clubs. Zo kwam middenvelder Danny Pruim na zeven jaar bij stadgenoot Go-Ahead Kampen terug bij KHC, waar hij ooit was begonnen. Ook aanvaller Kevin Isidora maakte de overstap van Go-Ahead Kampen en verder kwam er een aantal spelers over van DOS Kampen en IJVV. Opvallend was verder de ‘transfer’ van de geslepen spits Jeffrey de Nooijer, die bij Zwolse clubs als SV Zwolle, ZAC en EDON vrijwel elk seizoen goed was voor een groot aantal doelpunten.

In de 1e Klasse D kwam KHC dit seizoen nog niet lekker op gang, want van DOS ’37 werd er met 0-1 verloren en vorige week gingen de Kampenaren met 3-2 onderuit bij Vroomshoopse Boys. Hoewel KHC op de eigen site stelde dat die laatste nederlaag terecht was dacht trainer Oosterhaar daar anders over. “We kwamen er te laat achter dat er iets te halen viel in Vroomshoop. Daarvóór boden we alle tegengoals op een presenteerblaadje aan,” mopperde de coach tegen dagblad De Stentor.

KHC gaf de doelpunten inderdaad gemakkelijk weg, want de 1-0 viel nadat de bal voor de voeten van een tegenstander werd gekopt. Nadat Justin Drost gelijk maakte kwam Vroomshoopse Boys op 2-1 uit een penalty omdat Maurice Hofstra zijn tegenstander vasthield in het strafschopgebied. Vroomshoopse Boys liep na rust verder uit maar Jeffrey de Nooijer bracht KHC 20 minuten voor het slot terug tot 3-2. De Kampenaren kregen daarna nog wel kansjes maar scoorden niet meer.

Berkum versloeg ASV Dronten in het eerste competitieduel met 3-1 en won vorige week met 1-3 bij FC Zutphen. Die tegenstanders verweerden zich goed maar in beide duels had Berkum in de slotfase meer inhoud en toen werd het krachtsverschil ook in doelpunten omgezet. “We zijn op de goede weg, maar we kunnen en moeten nog beter. Dat we zes punten hebben gepakt geeft natuurlijk wel vertrouwen. Je ziet op de training ook dat de dingen steeds beter gaan,” stelt trainer Brouwer vast.
De wedstrijd Berkum-KHC wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jos Huis in ’t Veld uit Elburg, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur laat aftrappen.

Artikel delen:

Reageer