Reanimatiedag in veiligheidsregio IJsselland

Zwolle – Veel mensen vinden het belangrijk dat zij kunnen reanimeren en weten hoe een AED (automatische externe defibrillator) werkt. Toch is de stap om een cursus te gaan volgen soms net even te groot. Met z’n tweeën is het makkelijker en leuker. De campagne ‘Heb jij al een reanimaatje?’ van GHOR IJsselland om deelnemers te werven voor de regionale Reanimatiedag op zaterdag 25 oktober haakt daarop aan.

GHOR IJsselland organiseert deze dag samen met afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis, EHBO-verenigingen uit de regio en enkele AED-stichtingen. Deelnemers leren in één ochtend reanimeren en omgaan met de AED. Via de website www.reanimaatje.nl kunnen belangstellenden zich in tweetallen opgeven voor de cursus. Na afloop krijgt iedere deelnemer een officieel, landelijk erkend certificaat. Deelname is gratis.

GHOR IJsselland stimuleert deze cursus in het kader van het project Eerste Hulp dat zich richt op stimuleren en vergroten van zelfredzaamheid. Hulp kunnen bieden in plaats van hulpeloos toezien wanneer iemand een hartstilstand krijgt, hoort daar zeker bij. Zelfredzaamheid is een belangrijk speerpunt binnen veiligheidsregio IJsselland. GHOR IJsselland geeft daar vanuit de geneeskundige hulpverlening op praktische wijze inhoud aan.

Binnen het bestuur van Veiligheidsregio IJsselland is burgemeester Bort Koelewijn verantwoordelijk voor de GHOR. Ook voor hem is deze dag een goede aanleiding om zijn certificaat te halen. Zijn reanimaatje vond hij al snel via een oproep op Twitter. Misschien ook een idee voor u?

Via www.reanimaatje.nl is alle informatie te vinden over de Reanimatiedag en op welke locaties in de regio IJsselland de cursussen worden aangeboden. Een aantal cursussen vindt plaats in de brandweerkazernes van Veiligheidsregio IJsselland. Na aanmelding via de site ontvangen deelnemers een bevestiging en circa twee weken van tevoren nadere details over de dag en de precieze locatie van de cursus. Actuele informatie over deze dag is ook te volgen op @Reanimaatje.

Artikel delen:

Reageer