Ontbijten in Deltion College tijdens burendag

Zwolle – Op vrijdag 26 september gaan zo’n 250 studenten van Deltion in het kader van de Burendag ontbijten met verschillende Zwollenaren.  Het is de tweede keer dat er zo’n ontbijt plaats vindt. Vorig jaar gingen de studeten ontbijten bij de senioren in de wijk. Dit jaar is de doelgroep breder getrokken. Alle inwoners van Zwolle die het leuk vinden om in het Deltion te ontbijten zijn welkom.

Wij zoeken allerlei Zwollenaren die zin hebben om te ontbijten met de huidige generatie jongeren en studenten van verschillende opleidingen in zorg en welzijn. Als je mee wilt ontbijten dan wordt je verwacht in het Deltion om 8.45 uur op vrijdag 26 september. Na het ontbijt is er gelegenheid om een aantal interessante tentoonstellingen te bekijken. Er hangen foto’s van JongBelegen een jaarlijks uitwisselproject tussen ouderen van Driezorg, het Zonnehuis en Ijselheem en studenten van Deltion. Tevens zijn er posters met gedichten te zien. Deze gedichten zijn gemaakt in samenwerking met dak en thuislozen en studenten. Tot slot zijn er oude prentbriefkaarten met afbeeldingen van Zwolle. Het zijn kaarten die die 80 jaar oud zijn. 

De ochtend wordt afgesloten met koffie en gebak. Het gebak is speciaal gebakken voor burendag door de bakkersopleiding van Deltion. Tijdens de koffie wordt het burenlied gezongen. Dit lied is vorig jaar gemaakt om het buurtgevoel te versterken. Het lied heeft een refrein en twee coupletten. Het is de bedoeling om dit jaar twee coupletten toe te voegen. De tekst wordt gemaakt aan de hand van tweets die de studenten versturen tijdens het ontbijt. Wij roepen Zwollenaren op om op vrijdag 26 september naar het Deltion te komen om mee te doen aan de burendag. Een lekker ontbijt, leuke studenten en mooie tentoonstellingen. Opgeven bij Fermate ( tot 19 september) tel: 4686640.

Artikel delen:

Reageer