Hollander – van der Haar 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer Henry Hollander is geboren op 27 september 1931 IJsselmuiden. Mevrouw Jenny van der Haar werd op 25 augustus 1931 in Kampen geboren.

18-09-2014_hollander_van_der_haar_hh1.jpg 

De heer en mevrouw Hollander hebben elkaar voor het eerst ontmoet op het kermisterrein bij de H2O-feesten in 1949 in Kampen. In 1954 zijn ze getrouwd. De gemeente Kampen verleende echtpaar Hollander vanwege de woningschaarste in de naoorlogse tijd geen vestigingsvergunning. Daarom woonden ze eerst op een woonboot aan de Burgwal (het vestigen op een woonboot was in die tijd vrij). De boot was eigendom van een familielid. In de oorlog was deze omgebouwd door de Duitse commandant om als vluchtboot te dienen en is als zodanig ook gebruikt. Na de oorlog is de boot teruggevonden in de Duitse Waddenzee. Na ongeveer zeven maanden hebben ze een woning gekocht in Kampen. 

Op 11 oktober 1948 is de heer Hollander in dienst getreden bij de PTT in de Parkstraat in Zwolle. Daar was hij werkzaam in de automatische telefooncentrale. In 1952 werd hij overgeplaatst naar Kampen om daar een automatische telefooncentrale te bouwen ter vervanging van de oude handcentrale in het oude postkantoor. Op 1 januari 1960 werd hij overgeplaatst naar de telefooncentrale in Lochem (Achterhoek). Vanaf 1965 werden zijn werkzaamheden weer verplaatst naar de telefooncentrale in de Parkstraat in Zwolle. Daar vervulde hij tot aan zijn pensioen in 1988 verschillende functies. Mevrouw Hollander-van der Haar heeft na haar opleiding aan de Mulo te Kampen gewerkt in de administratie bij de firma Prins (IJzerwaren) te Kampen. Uit hun huwelijk zijn 4 kinderen geboren, van wie er nog 3 in leven zijn. Ook zijn er 4 kleinkinderen geboren en 1 achterkleinkind. Meneer en mevrouw gaan graag kamperen, vanaf begin april tot half augustus staan ze op de camping. Meneer houdt zich ook bezig met denksport en mevrouw houdt van kaarten.

18-09-2014_hollander_van_der_haar_hh2.jpg 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer