Telefoondief bedreigt slachtoffer met mes

Zwolle – Een 20-jarige Zwollenaar is donderdagmorgen 18 september aangehouden voor diefstal met geweld.

politie_logo_4.jpg

In de Kamperstraat had hij van een 23-jarige man uit Vaassen een telefoon gestolen. Toen het slachtoffer vroeg om die terug te geven werd hij met een mes bedreigd. Na verhoor is de Zwollenaar in de loop van de dag in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 53
 1. Laf om te dreigen met een mes, vreemd dat de dader na verhoor weer de straat op gestuurd wordt. Kan dat niet anders? M.a.w. kan de wet niet eens aangepast worden op dit punt?

 2. WIMG ik denk dat jij een rascist bent, met zulke aannamens spraken ze in de W2 ook over joden. Alles wat slecht is behoort een kleur toe? Ik schaam me mijn land met zulke mensen te moeten delen.

  Bijvoorbeeld:

  Pekela staat met 193 inwoners per 10 duizend inwoners op de 6e plaats van nederland, Delfzijl en Appingedam staan ook hoog in de top 20. In Pekela, Delftzijl en Appingedam leven bijna geen allochtonen in Pekela zijn 87% van de arrestanten Nederlanders.. Bij de totale criminalitiet zijn de verhoudeingen in nederlanders/getind 72%/28%.
  Gezien er 13 234 545 nederlanders autochtoon zijn en dus 3 594 744 allochtoon. Kan je vast stellen dat wij nederlanders ons zelf gek laten maken door types geert wilders.. Nederland was tollerant, nu zijn we verbitterd door de leugens en aannamens van mensen als WIm G.

  Wij Nederlanders zouden een keer met onze voetjes op aarde moeten komen en ons niet zo blindt staren. Kijk onze geschiedenis, we waren beesten en hebben altijd op andere rassen neergekeken. Grootste exportland van joden tijdens de WO, Als eerste slaven geexporteerd en als laatste slavenhandel gestopt.

 3. ik dacht dat zogenaamde high impact crimes zwaarder bestraft zouden worden? als het nog even zo doorgaat dan ga ik ook weer een mes bij mij dragen om mijzelf te beschermen.

 4. Vooropgesteld: afkomst noch huidskleur zijn hier genoemd, dus wat WimG doet is wel degelijk een aanname. Maar toch…

  Beste “lekkerhoor”: een docent maatschappijleer had eens ook een mooi verhaal voorbereid. Hij ging ons allerlei statistieken voorschotelen. “Van alle mensen in de gevangenis gaat het slechts in x% van de gevallen om buitenlanders”. Het was hem opgevallen, dat enkelen van ons in de schaduwverkiezingen CD wilden stemmen en het met Hans Janmaat eens waren. En op deze manier wilde hij dat wel de kop in drukken. Echter waar hij geen rekening mee hield was dat hij vooral aantoonde hoeveel procent van de mensen die in de gevangenis zitten bestond uit buitenlanders

  Hij kon geen antwoord geven op de vragen:
  -Ok, maar hoe zit het met de percentages als het gaat om de mensen die niet gepakt zijn? (En dus niet in de gevangenis zitten)
  -Er wordt hier gekeken naar buitenlanders, maar is het niet een hele andere groep waar mensen zich zorgen om maken?

  In mijn beleving: mensen zoals WimG maken zich (op hun eigen bijzondere manier) zorgen om de jongeren met een buitenlandse afkomst; en wel een specifieke buitenlandse afkomst. In steden als Maastricht heb je best veel Duitse studenten; geloof maar niet dat daar het idee heerst dat “die Duitse jongeren altijd….”
  Het soort jongeren waar mensen als WimG zich druk om maakt hebben vaak de Nederlandse nationaliteit en zullen in alle statistieken dus als Nederlands naar voren komen. Daar komt vaak bij dat hun ouders of grootouders hier onder hele andere omstandigheden naartoe gekomen zijn en vaak zeer hard werkende mensen zijn. Die jongeren verpesten dat voor hele grote groepen en vooral voor hun ouders en grootouders.

  Ik weet in ieder geval wel, dat ik niet al te vaak “Opsporing Verzocht” moet kijken, omdat het (voor)oordelen voedt waar ik heel voorzichtig mee wil zijn.

 5. Hij heeft gelijk. 9 van de 10 keer gaat het om getinte lui die met messen of pistolen dreigen. Zie ook opsporing verzocht…… 9 van 10 keer zijn het buitenlanders.

 6. lekkerhoor, op 19 september 2014 15:16
  Ik denk dat jij zelf eerst maar eens van die wolk af moet komen.
  En dan Geert erbij halen om het domme verhaal wat mooier te maken.
  Ik vind het best als er mensen net als in de politiek graag struisvogeltje spelen, maar als je kop uit het zand is moet je niet zeggen dat er niks aan de hand is.
  mariane, op 19 september 2014 15:56 , Lees het bericht nog eens, het gaat hier niet over bloemschikken in het park.

 7. @ Mij , wat goed van je hebt een foutje gevonden. Tsjonge & Jonge zijn geen nederlandse woorden…”wat zitten hier een taalwonderen” = haha Ik ga het niet eens uitleggen.

  @ Plantje,

  Je reactie kan ik plaatsen, in mijn cijfers zijn allochtonen van de 2e en 3e generaties meegeteld. Het spijt me je te melden dat ondanks opsporingsverzocht voor klaarblijkelijk een ander beeld schept. De nederlanders meestal de boefjes zijn. Op je argument dat ik met mijn cijfers de allochtonen mee tel die niet gepakt zijn..Kan ik melden dat dit klopt. Ik heb ook de cijfers van de Autochtone Nederlanders die niet voor een overtreding gepakt zijn meegeteld. Dit zou geen verschil moeten uitmaken, tenzij je claimt dat de criminele allochtonen slimmer zijn dan hun collega criminele nederlanders en dus veel vaker niet gepakt worden voor een overtreding…

  Tot slot ik herinner mij geen discussie over de blanke man die verleden jaar in Westeholte een bejaarde oma tijdens een inbraak vermoordde? Of de blanke pedofiel die 4 maanden geleden op de vlucht ging in Zwolle en niet gepakt is. Of de blanke overvaller van de C1000 in Zwolle Zuid die ook nog niet gepakt is. De blanke crimineel die in Stadshagen geliquedeerd is? Wel lees ik veel reacties over de antilianen in holtebroek.. Ik denk dat de algemene tendens op internet van Zwolenaren rasistisch is/ en dat gebeurt steeds meer zonder schaamte. Wat ik betreur wat rasiscme is verbonden aan een ontwikkeling of in dit geval, een lage vorm van ontwikkeling.

 8. Zozo Wat een vooroordeel lekkerhoor, de blanke crimineel uit stadshagen die vermoord is. Dit zegt genoeg over jou.

  Trouwens je hebt het over jou cijfers, euhhh Waarop gebasseerd? Hoe betrouwbaar, of ach laat maar.

 9. Ff aan lekkerhoor. Die blanke die oma vermoorde in westenholte was blanke oost europees uit oostblok land. Dus ook hier weer een buitenlander. Zo ook werd bij woning overval door roemeense arbeiders de bewoner vermoord in zij eigen huis. Leuk zo,n tijdelijke buitenlandse arbeider en zn vrouw is daardoor weduwe geworden.

 10. Dus als je iemand met een mes / wapen bedreigd krijg je een keer foei te horen en mag je weer gaan? Je bedreigd iemands LEVEN! Ik vindt dit zwaar geweld of ben ik gek?

  Bananenland.

 11. het valt mij op dat ik steeds meer met tegenzin het commentaar lees van mensen op een artikel, en nu gaan jullie zeggen, dan lees je het toch niet!!! inderdaad, ga ik ook niet meer doen, wat een dom genuil en met geen enkele waarde op het artikel en mekaar alleen maar afzeiken. was een paar maand geleden heel anders!!! jammer… doeg

 12. Dan zal je zelf met een positieve post moeten komen, waar weer positief op gereageerd word Sam69 . Maar dit lees je waarschijnlijk al niet meer.

 13. Triest, zo’n misdaad. Ik las hier over ‘ons’: “Grootste exportland van joden tijdens de WO, Als eerste slaven geexporteerd en als laatste slavenhandel gestopt.” Besef ik ook. Zulke dingen zijn geschiedenis ook wat mij betreft. ’t helpt ook niet om elkaar te bestempelen met etiketjes als ‘racist’ Etiketjes helpen echt helemaal nooit.
  En ’t helpt ook niet om een dief met mes dezelfde middag nog vrijuit te geven. Zal ik vertellen wat wel helpt?

 14. hanshanzeland, op 19 september 2014 18:54
  Die heb ik lang geleden al eens voorbij zien komen .
  En zo kan je je levenswijze aanpassen, als je elke dag wakker word in een bloementuin.

 15. Als ik had geschreven vast een junk, tokkie, rood harige, een dikzak die geld nodig had voor eten, een magere lat die geld nodig had voor eten en de telefoon nodig had voor een pizza te bestellen.

  Dan hoor je ze niet. Terwijl het net zo goed discriminerend is.

  Lieden die hier geboren zijn en zeggen ik ben een Turk, Marokkaan of Antilliaan mag ik toch ook zo benoemen? Nederlander zullen ze niet zeggen. Of mag ik dat niet zeggen, omdat mijn naam WimG is? Als ik had gereageerd onder AbdelM was het dan wel in orde?

  En dan ben ik een racist of discriminerend bezig? Anderen hebben ook een mening. Dat het niet strookt met de jouwe, hoef je een ander niet je wil op te leggen en mij ergens van betichten.

  Ik ga bier drinken. Fijne avond verder.

 16. @WimG

  Of je kunt niet tegen drank of je hebt een afwijking waardoor je het normaal vindt om verwerpelijke daden van individuen aan te grijpen voor het doen van generaliserende uitspraken over hele groepen mensen. Hoe dan ook, je hebt een verslaving.

 17. Je reactie kan ik plaatsen, in mijn cijfers zijn allochtonen van de 2e en 3e generaties meegeteld.

  In de cijfers van die docent maatschappijleer niet; hij had het enkel over buitenlanders

  Het spijt me je te melden dat ondanks opsporingsverzocht voor klaarblijkelijk een ander beeld schept. De nederlanders meestal de boefjes zijn.

  Het is echt niet iets waar ik naar op zoek ben; het is iets dat me opvalt.

  Op je argument dat ik met mijn cijfers de allochtonen mee tel die niet gepakt zijn..Kan ik melden dat dit klopt. Ik heb ook de cijfers van de Autochtone Nederlanders die niet voor een overtreding gepakt zijn meegeteld. Dit zou geen verschil moeten uitmaken, tenzij je claimt dat de criminele allochtonen slimmer zijn dan hun collega criminele nederlanders en dus veel vaker niet gepakt worden voor een overtreding…

  Ja, dat denk ik eigenlijk wel.

 18. Jasper, donders man wat zeg je nou? 😮 Wat is er gebeurd vannacht?

  Nou, neem aan dat je zometeen wel een of een uitnodiging voor pvv-lidmaatschap aangeboden krijgt, wie weet voor het pluche. En anders mensen in witte jassen voor de deur hebt staan 8)

  Hij is leuk :D:D:D

 19. Ik verlang weer naar de tijd dat de gastarbeiders hier heen kwamen zonder familie, om vervolgens weer terug te gaan na de gedane arbeid.
  Met een pak geld op zak dat in het land van herkomst genoeg was voor een rijk leven.
  De heer Janmaat waarschuwde de Nederlanders dat dit buitensporige effecten zou hebben als ze hier zouden blijven.
  Goh wat hebben ze die man in de zeik genomen, terwijl zelfs de PVDA nu al strengere regels hanteert dan Janmaat ooit durfde te benoemen.
  Wat een aanfluiting.

 20. Bericht door Japser, op 20 september 2014 12:42
  d.erk dat heet nou sarcasme. Zelfs jij moet weten dat er voor er allochtonen waren, er hier ook volop criminaliteit was.

  En nou lieg je dat je barst.

 21. LoL Bernard helemaal waar,
  Maar toen ik in de zesde klas zat ( voor japser groep 8 ) hadden wij een documentatie lokaal (voor japser pc ) mochten wij natuurlijk alle kranten van de dag doornemen ( japser, in die tijd kreeg je de krant in de avond met het nieuws van de dag ervoor) Als er dan zoiets zou zijn dat mijn buurvrouw in de aalanden overdag berooft zou worden door een paar jochies met het wel bekende uiterlijk, dan praatte daar iedereen een jaar later nog over.
  Tegenwoordig zijn we die zaken na een week al vergeten omdat het inmiddels schering en inslag is.
  En dan kom jij met de meeste DOMME opmerking dat dat altijd al zo is geweest. Japser, Ik kan lachen om de opmerking van Bernard , maar jij zou je kapot moeten schamen voor de opmerkingen over criminaliteit die je maakt.

 22. Oja, en mocht je nou weer een naïeve opmerking terug willen plaatsen, kijk dan eerst eens in de spiegel en vraag je zelf af of je het nou echt wel snapt.

 23. Ik weet niet tegen wie je het nu hebt. Maakt ook niet uit. Het verschil waar jij het over hebt komt door de snelheid en hoeveelheid van de informatie. Wie leest nu nog een krant? O, ikzelf. Maar ik pak hem ’s morgens van de mat blader er even doorheen, maar lees meestal niets wat ik nog niet wist. Een krant heeft een eindredacteur die ook nog eens veel berichten wegfiltert. Het bericht van zo’n beroving als jij beschrijft zou ergens op pagina 2 van het lokale nieuws onderaan komen. Niemand die het las. Via internet wordt er niet gefilterd. Elke scheet die iemand laat vliegt meteen de hele wereld over.

 24. Het verschil zit hem in de informatievoorziening, niet in wat er gebeurt. Overigens heb je in één ding wel gelijk, vroeger werd er minder criminaliteit gepleegd door de figuren met ‘het bekende uiterlijk’. Maar denken dat blanken zoiets niet doen… Wow…

  Ps. Hou je rekening met dat Zwolle twee keer zo groot is sinds de Aalanden zijn gebouwd.

Reageer