Controle fietsverlichting binnenstad Zwolle

Bij een controle op fietsverlichting in de binnenstad in de nacht van  zaterdag 15 op zondag 16 september, werd in totaal 20 keer bekeurd.

Een man werd aangehouden omdat hij zijn identiteit niet bekend wilde maken. Deze 47-jarige Zwollenaar was het niet eens met de bekeuring voor het ontbreken van verlichting. Hij werd overgebracht naar het bureau. Korte tijd later werd hij, inmiddels twee bekeuringen rijker (ontbreken verlichting en niet tonen identiteit) weer heengezonden.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik mis hier nog meer bekeuringen; gisteren heb ik voor de verandering weer eens politie zien controleren op fietsers in de winkelstraat van Stadshagen. In ieder geval 2 mensen heeft een motoragent op de bon geslingerd.


  Maak melding

 2. Nee en dat weet jij ook wel. Ik vind het alleen vreemd dat er soms wel over dingen geschreven wordt en soms niet. Je ziet wel vaker ‘gekoppelde’ politieberichten.


  Maak melding

 3. Dit soort acties mogen van mij veel vaker. Zeker met regen ben je als fietser echt niet goed te zien. Levensgevaarlijk!! Mensen laat je licht toch op tijd maken. Denk aan je eigen veiligheid en aan die van een ander.


  Maak melding

 4. En laat het niet alleen maken maar doe hem ook aan! Want ook zijn er genoeg fietsers die dat niet doen. Maar goed, er zijn ook redelijk wat automobilisten die het verschil niet weten tussen stadslicht en dimlicht :-


  Maak melding

 5. stadslicht,dim,dorp,parkeerlicht, maakt niet uit hoe je het noemt :
  is het zelfde licht- mistlicht dat is wat anders dat zie je wel vaak.
  verkeerd gebruiken , gewoon je licht aan en geen groot,dim,mist,dorp stad,parkeer,blauw—LICHT aan simpel toch 8) 8)


  Maak melding

 6. Dorplicht ken ik niet en in de wet staat dat ook nergens omschreven
  Stadslicht wel en dimlicht ook.
  Dimlicht is even fel als grootlicht alleen is dimlicht aan de bovenkant afgeschermd zodat je tegenliggers niet kan verblinden.
  Stadslicht en parkeerlicht zijn (ongeveer?) even fel. Het is een stel ‘brandende kaarsjes’ wat niet geschikt is om de weg te verlichten (dimlicht en grootlicht wel). Of parkeerlicht ook in de wet voorkomt, weet ik niet. Wel valt me op dat sommige auto’s een parkeerlicht hebben waarbij de verlichting aan één kant van de auto brandt (zowel voor als achter). Dit betreft soms een lamp die dezelfde is als stadslicht, soms volgens mij een LED.

  Maar jij bent dus zo’n figuur die rijdt met stadslicht? Kan je voor bekeurd worden, weet je dat?


  Maak melding

Reageer