Drukke voorbereiding voor Damn food lunch

Zwolle – De voorbereidingen van de damn food waste lunch van zaterdag is in volle gang, meerdere vrijwilligers zijn de groentes aan het snijden in de keuken van Landstede school. Op donderdag worden alle groenten opgehaald en soms zelfs nog geoogst.

damn1.jpg 

Het betreft dan een tweede oogst van groenten die op het land zijn blijven staan omdat ze bijvoorbeeld niet groot genoeg zijn of een verkleuring hebben. Op vrijdag worden alle honderden kilo’s groenten gewassen en gesneden zodat de zaterdagploeg ‘s ochtends vroeg kan beginnen met koken. Bijna het hele evenement draait op vrijwilligers. Ook de lokale horeca aan het Grote Kerkplein doet mee; daar zijn zaterdag bijzondere hapjes en drankjes nuttigen gemaakt van waste.

damn2.jpg

damn4.jpg

damn5.jpg 

 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ja, het was erg lekker. Ik schreef al op Facebook:

  Vanmiddag “Damned Food” gegeten op het Kerkplein.
  Begonnen met een bitterbal van Ganzen die anders afgeschoten waren. Oh nee, die sowieso afgeschoten zijn. Maar nu dienden ze nog ergens voor. Nou ja, een bitterbal is een bitterbal. Als ze gezegd hadden dat er wat anders inzat had ik het ook geloofd.
  De tweede gang was een insectenpasteitje. Wat er precies inzat ben ik niet helemaal gewaar geworden, maar de meelwormen waren in ieder geval duidelijk herkenbaar. Was erg lekker!
  En natuurlijk heb ik de “discosoep” eer aangedaan. Een goed gevulde soep van verse groenten die door de supermarkten afgekeurd zouden worden. Te kromme komkommers, aardappels met handvaten, rare wortels, doorgeschoten bloemkolen etc. Was ook prima te eten.
  En dit alles onder het genot van discomuziek.
  Een vette pluim voor alle vrijwilligers die de Zwollenaren bewust maakten van al het voedsel wat normaal gesproken verspild wordt.

 2. Ook ik heb genoten van de heerlijke gerechten en vond het geheel ook nog wel leerzaam. Hulde aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.:):):)

Reageer