Jubileum Moderne Devotie Beweging

Zwolle – De komende week van 20 t/m 27 september viert de Beweging van de Moderne Devotie haar eerste jubileum. Deze beweging met als doel de Moderne Devotie te actualiseren(de zgn. Postmoderne Devotie) is zeven jaar geleden begonnen met het Roots Reli en Rage Festival in Zwolle en Kampen.

Toen was Moderne Devotie nog een beweging waar bijna niemand van gehoord had, tegenwoordig staat de Moderne Devotie zelfs in het Collegeakkoord van Zwolle en houden ook Tweede Kamerleden zich ermee bezig. Wat begon met een hertaling van het wereldwijd bekende boek van Thomas a Kempis, de Navolging van Christus, een gemeenschapsavond en The Seven Good Jobs voor jongeren, is uitgegroeid tot een plaatselijke en landelijke bron van inspiratie. Verschillende sectoren in de samenleving, zoals de kunst, het onderwijs, het bestuur, de zorg, het bedrijfsleven en de geestelijkheid zijn bezig waarden uit de Moderne Devotie te integreren in de eigen organisatie.

Jubileumactiviteiten
Zaterdag 20 september zullen landelijk bekende historici, o.l.v. prof. Bank, een rondleiding krijgen in de binnenstad van Zwolle met als thema de Moderne Devotie. De rondleiding wordt verzorgd door de Stichting Thomas a Kempis. Diezelfde zaterdag wordt het verhaal verteld over twee leiders van de Moderne Devotie, Dirk en Hendrik van Herxen. Dit gebeurt aan de Jan van Arkelweg 7 om 20.00 uur te Zwolle, Harculo.

Maandagmiddag gaan diverse stichtingen en organisaties rond de Moderne Devotie in Deventer met elkaar in gesprek over het grote Moderne Devotie Festival van 13 t/m 17 mei 2015. Zaterdag 27 september is er tenslotte een gratis rondleiding van anderhalf uur rond de plekken van de Moderne Devotie.

Start om 13.00 uur voor de Fundatie.
De jubileumactiviteiten worden afgesloten met een grote toespraak(een Traktaat) op donderdag 2 oktober door Geert Groote, in Middeleeuwse kledij, bestemd voor de hele samenleving. Hij zal dat doen op de plek waar de Moderne Devotie ooit is begonnen, voor de Broederenkerk in Deventer om vijf voor twaalf.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik las : “De komende week van 20 t/m 27 september viert de Beweging van de Moderne Devotie haar eerste jubileum. Deze beweging met als doel de Moderne Devotie te actualiseren”

    Dus “Wij van WC eend adviseren WC eend”
    Goed principe, heel modern ook.

Reageer