Winnaars fotowedstrijd “Mannen door vrouwen”

Zwolle – De uit de fotografen Patricia Steur, Gwendolyn Huizendveld en conservator Linda Barendse bestaande jury heeft uit bijna 100 foto’s de winnaars geselcteerd van de fotowedstrijd "Mannen door vrouwen".

winnaar_fotowedstrijd_manen_door_vrouwen.jpg

Er zijn foto’s ingestuurd van wisselende kwaliteit. Er zijn echte snapshots ingezonden, fotoseries met een verhalend karakter, reportagefoto’s, portretten en foto’s die meer een vakantiefotokarakter hebben. De selectie is gedaan door in de eerste juryronde die foto’s te elimineren die zeker niet in aanmerking kwamen. In de tweede ronde zijn de voorkeuren van de juryleden uitgesproken en heeft discussie plaatsgevonden over de foto’s. Hierbij werd onder andere gelet op een aantal aspecten: de technische kwaliteit van de foto, de herkenbaarheid van het type man, de compositie en de mate waarin de foto iets met de beschouwer doet. Bij de uiteindelijke selectie is gekozen voor een diversiteit aan type mannen.

Na veel wikken en wegen zijn de volgende prijswinnaars gekozen:

 

Marjan van de Kuil, Man in een restaurant

marjon_van_der_kuil_ating_tual_kei_kecil_indonesia-6047.jpg

 

Het is een goed gemaakte foto, met vooral een mooie lichtinval. Er zit drama in de foto. Dit zorgt ervoor dat de beschouwer nieuwsgierig wordt naar het verhaal van de man.

Laura Kok, Rokende man

laura_kok_14633471263_c224e31cb9_o.jpg

 

Deze foto heeft iets mystieks, door de spiegeling van de man, de opstijgende rook en de donkere boompartij op de achtergrond. De foto is technisch goed gemaakt, de jury is verrast door de spiegeling en benieuwd naar de uitvoering daarvan.

Billie-Jo Krul, Alexandre

billie-jo_krul_14784503704_4a7a16c0d5_o.jpg

 

Krul gebruikt een sterke licht-donker werking. Alexandre heeft een donker randje. Het is een jager. De indringende blik maakt de foto spannend op een enge manier. Dit was uniek in de aanmeldingen.

Vergroting

 

Anne-Floor Breet, Mannen op bank

breet.annefloor_392502_400137640027810_1656042569_n.jpg

 

Op deze foto is een herkenbaar straatbeeld in Zwolle te zien: het bankje voor de Grote Kerk met de oude mannen laat een tafereel uit het dagelijks zien. De vergankelijkheid van de oude dag. De zwart witte afdruk maakt de foto tijdloos. De foto is goed aangesneden, de stoeprand benadrukt de horizontale lijnen van de bank en het voegwerk. Foto’s als deze zijn in alle steden en culturen te maken, maar deze is echt Zwols.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Foto 1 en 3 vind ik een beetje nep, maar misschien raakt de vrouwelijke jury een beetje opgewonden van deze mannen.
    Foto 2 is apart.
    Foto 4 vind ik het leukst.

Reageer