1000 steunbetuigingen voor Huurdersfront Zwolle

Zwolle – Huurdersfront-Zwolle maakt bekend dat zij inmiddels 1000 steunbetuigingen heeft ontvangen. Dit grote aantal steunbetuigingen maakt volgens Huurdersfront-Zwolle duidelijk dat veel huurders uit Zwolle zich zorgen maken over de mogelijkheden van betaalbaarheid van hun woningen.

De inkomensafhankelijke huurverhoging zorgde in 2013 en 2014 voor huurverhogingen tot aan 6,5 %, op dit moment is nog niet duidelijk hoe de situatie in 2015 zal zijn. De aangekondigde verhoging van de zorgpremie, de verlaging van de zorgtoeslag en de verhoging van het eigen risico voor ziektekosten zijn maatregelen die de koopkracht in 2015 doen afnemen. Voor 2015 en verder wil Huurdersfront-Zwolle de huurverhogingen maximaliseren op ten hoogste het inflatiepercentage, Huurdersfront-Zwolle streeft naar overleg met aanbieders van woonruimte, zowel aanbieders sociale huur als ook aanbieders vrije sector. Meer informatie treft u aan op www.huurdersfront-zwolle.webs.com.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ga zo door! Die schofterige huurverhogingen moeten per direct stoppen, mijn huur is in 2 jaar tijd 50 Euro duurder geworden per maand. In die 2 jaar ben ik in totaal zo’n 1000 Euro extra kwijt voor hetzelfde product. Die 1000 Euro kan/kon ik dus niet meer bij een winkel/horeca etc. uitgeven, niet zo gek dus dat de NL’se economie zo lang in het slop blijft…

Reageer