Berkum koploper na winst streekderby tegen KHC

Zwolle – VV Berkum heeft de streekderby tegen KHC met 4-1 gewonnen maar had meer moeite met de tegenstander dan die ruime uitslag doet vermoeden. De Zwollenaren kwamen snel achter maar liepen vooral door een sterkere tweede helft uit naar ruime cijfers.

 

khc_1_medium.jpg

Foto: R. Fröhlich 

 

“Het was heel matig van onze kant, misschien wel de minste van de drie duels die we tot nu toe hebben gespeeld. KHC heeft het ons heel lastig gemaakt, maar we hebben kennelijk zoveel kwaliteit dat we ook zo’n matige wedstrijd nog redelijk makkelijk winnen,” fileerde Berkum-coach Willem Brouwer de prestaties van zijn ploeg. Trainer Herman Oosterhaar van KHC stelde terecht vast dat zijn selectie vooral in het begin goed voor de dag kwam. “Het strijdplan klopte toen goed en na de 0-1 hadden we een goede kans op 0-2, maar door een penalty kwam Berkum weer in de wedstrijd. Aan het eind zag je wel terug dat Berkum al langer en vaker in training is.”

 

Lichtzinnig

Berkum begon wat te lichtzinnig aan het karwei waardoor KHC al na vijf minuten een kans kreeg, en niet zo’n kleine ook. Karim Gabara kreeg de bal panklaar aangeleverd maar schoot hopeloos naast. Even later herhaalde Ruud Wellenberg dat aan de andere kant maar binnen het kwartier liet KHC zien waarvoor het naar Zwolle was gekomen. Na een corner werd de bal goed terug gekopt bij de tweede paal en Nick Notrot stond in prima positie om de 0-1 binnen te koppen. Na krap een half uur kregen de bezoekers een levensgrote kans om die voorsprong uit te breiden toen Tom Diender op rechts doorbrak en hij Kevin Isidora in droompositie voor de goal zette. Die raakte de bal echter helemaal verkeerd en schoot naast.

 

Een minuut daarna kantelde het duel toen Notrot de bal in zijn strafschopgebied met de arm meenam. Scheidsrechter Huis in ’t Veld kende een penalty toe die onhoudbaar binnen werd geschoten door Marc van der Meulen: 1-1. Kort daarna namen de Zwollenaren verder afstand. Een vrije trap draaide via Frank Hoolsema en Chris van der Meulen het Kamper strafschopgebied in en daar dook de meegekomen Dirk Muis op die de bal uitstekend aannam en keihard de 2-1 binnen schoot.

 

Zware blessures

Na de hervatting was er aanvankelijk weinig te beleven. KHC zag de goed spelende Burak Alp na een uurtje met een ogenschijnlijk zware blessure van het veld gaan en direct daarna moest ook Berkum-verdediger Lauwand Suleiman naar de kleedkamer worden gedragen. Anders dan in de eerste helft, toen Jeffrey de Nooijer, Leroy Knol en Tom Diender regelmatig voor gevaar zorgden, konden de KHC-spitsen niet veel onrust meer stoken en Berkum zette de bezoekers steeds meer onder druk. In de 72e minuut werd een inzet van Marc van der Meulen tot corner verwerkt door keeper Kevin Dijkstra. Die hoekschop werd hard binnen gekopt door verdediger Dirk Muis (3-1), die na het duel terecht werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. KHC ging steeds slordiger om met de mogelijkheden en vlak voor tijd sloeg Berkum-spits Chris van der Meulen aan de andere kant toe. De goed opgekomen back Jason Huisman zette voor, waarna Chris via de paal de 4-1 achter KHC-doelman Dijkstra schoot.

 

Berkum is door deze niet al te makkelijke maar wel verdiende zege één van de drie spekkopers in de 1e Klasse D met drie overwinningen in net zoveel duels. Volgende week wacht de pittige uitwedstrijd bij medekoploper DOS ’37 in Vriezenveen.

 

Berkum-KHC, 20 september 2014
Eindstand: 4-1 (2-1)

Doelpunten: 12. Nick Notrot (0-1), 30. Marc van der Meulen (1-1) (penalty), 36. Dirk Muis (2-1), 72. Dirk Muis (3-1), 86. Chris van der Meulen (4-1)

Gele kaarten: Lauwand Suleiman, Dirk Muis, Ruud Wellenberg, Mathijs Bouwhuis (Berkum), Karim Gabara (KHC)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Lauwand Suleiman (65. Jasper Koekoek), Frank Hoolsema, Marc van der Meulen, Ruud Wellenberg, Sander Bolt (46. Arjan Kolk), Chris van der Meulen, Jaouad Akloud (46. Youp Kok)

 

Opstelling KHC: Kevin Dijkstra, Nick Notrot, Lesley de Munnik, Kevin Isidora (68. Ronald Arends), Burak Alp (62. Serkan Sahintürk), Karim Gabara (82. Durk van der Leest), Jarron de Lange, Tom Diender, Leroy Knol, Jeffrey de Nooijer, Joël Visscher.

Door : Th. Kölker 

Artikel delen:

Reageer