‘Dodelijke’ verkeersdrempel op Hermelenweg

Zwolle – Sinds enige tijd ligt er op de Hermelenweg, ter hoogte van het meertje De Markte nabij bedrijventerrein Hessenpoort, een nieuwe verkeersdrempel op de weg. Volgens een buurtbewoner kan de drempel met in het midden een hoge betonnen rand dodelijk zijn bij bijvoorbeeld mistige weersomstandigheden.

hermelen_weg_1.jpg 

De buurtbewoner: "Motorrijders kunnnen daar dodelijk verongelukken. Zeker in deze tijd met mist kun je daar op wachten. Maar ook lijkt het mij geen pretje om er met een auto tegen aan te rijden. in het donker zie je de betonnen randen niet, want er is geen verlichting." Volgens de boze buurtbewoner stonden er een paar dagen geleden boven op die betonnen rand nog paaltjes, maar zijn waarschijnlijk kapotgereden zoals de buurtbewoner wel had verwacht. Hij zegt dat de gemeente er wel bij is geweest. "Om dit zo achter te laten is onverantwoordelijk."

hermelen_weg_2.jpg 

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Wat een verstand om zo’n gevaarlijke drempel daar aan te leggen. Staan daar huizen dan dat het verkeer langzamer moet? Buiten dat is verlichting ook geen overbodige luxe als ik dit zo zie.

 2. Anno 2014, ondeugdelijke verkeersinrichtingen. Dat doet zo afbreuk aan De glans van Zwolle! Mij lijkt dat de samenleving moet eisen dat degene die deze verkeersinrichtingen fiatteren zelf eerst gecertificeerd moeten zijn: bij Wet. Toezicht zwaar onvoldoende! Wiens handtekening staat hiervoor op papier!

 3. Aan de zijkant op de grasklinkers ligt ook nog zo’n blok beton.
  Bij mij in de straat is geen geld voor een drempel naast een speelveld voor kinderen, en hier leggen ze er 1 neer om slachtoffers te maken.
  Wat een aanfluiting, en mag hopen dat de verantwoordelijke hiervoor zijn verantwoordelijkheid neemt. EN SNEL!!

 4. Vorige week kwam ik hier voor het eerst langs. Kwam vanaf de lichtmis en plotseling duikt dan zo’n drempel met paaltjes op. De snelheid uit deze weg halen vind ik prima, maar dit vraagt om ongelukken. Welke ambtenaar heeft hier zitten slapen.

 5. Het is so wie so raar dat op deze weg meerdere drempels liggen waarvoor je flink moet afremmen, terwijl je op de kruispunten die er zijn gewoon hard kan doorijden.

 6. Dit bedenk je toch niet, vraag ik me toch af welke stageloper deze opdracht gehad heeft .
  Dit kan niet door een weldenkend ambtenaar zijn bedacht.

 7. Meer naar de lichtmis toe heb je ook plotseling een drempel, slecht aangegeven.
  ..
  Overigens wel mooi dat er helemaal een fietspad is aangelegd.

 8. He een lanceerplaats, dit is zo dom ondoordacht. Technologie tegenwoordig is verder vooruit als war rubberen drempels en twee berenl.llen. Slapen ze op het stadshuis of heeft niemand affaniteit met zn werk?

 9. Hmmm, ik zie het probleem niet zo. Je rijdt toch op je eigen weghelft en niet door het midden of door de berm? Bovendien heb je, als het goed is, al vaart verminderd.

 10. Ik kam er dagelijks langs op weg naar mn werk en dat ding is inderdaad levensgevaarlijk. Vanuit het niets,vooral nu het donkerder wordt,zie je opeens die paaltjes opdoemen.
  Degene die vanachter zn buro dit weer uitgedacht heeft moeten ze er een paar keer langs laten rijden en dan hoop ik dat die eikel er vast bovenop rijdt.
  Wat een #$%&$% die dit bedenkt op een plek waar weinig verkeer rijdt laat staan dat er veel huizen staan.

 11. Dat dit gebeurd hebben de mensen die daar vaak met de auto rijden aan hun zelf te danken .De weg werd vaak als sluiproute gebruikt voor de file,s op de A28 en werd daar zo hard gereden met gevaar voor de fietsers.Zet er verlichting bij zodat het goed zichtbaar is en laat het snelverkeer de A28 nemen

 12. Sluipweg of niet, vaart verminderen? Sommige reacties vertonen volgens mij, als normaal denkend mens,een behoorlijke hoeveelheid naïviteit. Als bij mij in de straat de automobilisten, die altijd zeuren over snelheden in de straat waar ZIJ wonen, boven de toegestane snelheid rijden, zet ik toch ook niet een bankstel op de straat? Ik wil graag dat de snelheid minder word maar gevaarlijke situaties moet je zien te voorkomen. Wie dit soort drempels bedacht heeft is niet geschikt voor zijn of haar functie. Maar ja, wie geeft die persoon nu een schop? Als motorrijder protesteer ik ook want bij slecht weer, mist en in het donker met regen is zo’n obstakel in de weg nooit op tijd te zien ondanks dat je de snelheid aangepast hebt.

 13. Wat een gescheld weer zeg. Heeft de webmaster nog vakantie of zo?

  De drempel ziet er inderdaad gevaarlijk uit, ik kan me niet voorstellen dat dit zo door een verkeerskundige is uitgedacht. Wellicht is er in de uitvoering iets niet goed gegaan? Of is iemand vergeten de markering te plaatsen? Er zijn zoveel oorzaken te bedenken voor deze fout. Beetje flauw om dat meteen maar op de grote boze overheid af te wentelen toch?

 14. Van de week met de brommer er over heen geweest. Zag hem aankomen en reed stapvoets omdat ik het niet vertrouwde. Zoals ik al vermoede schraapte de standaard en onderzijde uitlaat over deze drempel kop. Komt hij is zo smal dat hij tussen de voor en achterwiel past en dan is hij te hoog voor de onderzijde om daar over heen te passeren

 15. Rij dagelijks over de weg i.v.m mijn werk, pakketbezorging, snap de drempels. Er zijn meerdere drempels in de nieuwe weg gemaakt, maar bij deze had ik direct al zoiets deze gaat ongelukken geven. S’avonds is er geen straatverlichting en kan je door tegenlicht verblind worden, als je dan de weg niet kent, vind ik het een levensgevaarlijke betonrand. Snap het ook niet waar die voor dient.

 16. Levensgevaarlijk voor motorrijders zeker bij mist en in het donker welke idioot bedenkt zoiets dit hoort niet in een 60 kilometer weg
  verlichting er bij zou niet verkeerd zijn

 17. Diegene die dit verzonnen heeft die is werkelijk niet goed bij zijn hoofd. Ik vind dat deze man of vrouw ter verantwoording moet worden geroepen en dan acuut afvoeren naar een gekkentehuis

 18. Uiteraard heeft schelden nog nooit iets opgelost, maar soms wel geholpen om dingen in beweging te krijgen. Dit is ZO bizar. Had nooit mogen kunnen.

  Ik heb de indruk dat er stuctureel een gebrek is aan kwaliteitsborging bij wat er zoal in Zwolle wordt gemaakt. Wellicht waarvoor onze bestuurders opdrachtgever zijn?

  Kwaliteitsborging is gewoon een methode die missers kan voorkomen.
  Is niet ingewikkeld ook, denk vooral aan kwaliteit, en borg dat
  in de diverse fases waarin iets tot stand komt.

  Had ’t misbakel kunnen voorkomen van de website, de wharfinger fontein, ’t bekende bruggetje, en ook deze levengevaarlijke betonconstructie midden in de rijbaan.

  De opdrachtgever is hiervoor verantwoordelijk vind ik.
  Niet degene die ’t bedacht heeft.

 19. Als ik een autoschade herstel bedrijf had, kocht ik snel dat stukje grond op de achtergrond.
  Een GENIALE plek om de auto??s zonder wielen naar toe te drukken.?
  Wellicht een uitvaart bedrijf aan de linkerkant ? en dit is dus het trieste resultaat van de GENIALE
  Stropdassen na uitvoerig beraad over verkeersveiligheid? Moge onze lieve heer ons helpen.
  Waar halen die gasten hun diploma? Bij een pakje BOTER?

 20. @JeroenB

  Als je met ‘ze’ de bedenkers bedoeld: Die zeggen dan heel simpel dat het de schuld is van degene die zijn auto kapot gereden heeft want die moet ”op de weg letten”.
  Ja ik spreek uit ervaring wat betreft de gemeente Zwolle. Niks willen ze voor je doen. Luisteren naar de verhalen van een burger kost al moeite. En dan de gedachte dat ze er iets aan moeten gaan doen: Pfoe dat willen ze liever niet.

  Veldwachter R.de.Jon

  Dat is niet alleen daar, dat is overal op de Hermelenweg. Levensgevaarlijke zaak. Een familielid van mij woont aan daar vlakbij en moest helaas zaterdagnacht naar het ziekenhuis. Dit met de ambulance en op het moment dat ze infuus in de ambulance aan wouden brengen, rijden ze net over die vreselijke ***drempel. Het is niet te geloven hoe gevaarlijk ze het maken met al die ”goede plannetjes” van de gemeente Zwolle. Bravo gemeente, bravo!

 21. Welke idioot heeft dat bedacht. Dat is inderdaad een soort poging tot doodslag. De betreffende verantwoordelijke zou direct op het matje worden geroepen om dit z.s.m. te veranderen…

 22. Nou, ze zijn eindelijk eens verstandig geworden en gaan de drempel vervangen voor een drempel van asfalt! Nu nog borden plaatsen dat er drempels zitten en dan begint de gemeente Zwolle steeds meer vooruitgang te boeken.

Reageer