Fiets- en wandeltocht rondom Eli Heimans

Zwolle – De Partij van de Arbeid afdeling Zwolle organiseert op zondag 5 oktober 2014 om  10.00 uur  een fiets- en wandeltocht naar aanleiding van het honderdste sterfjaar van (natuur)onderwijzer Eli Heimans. Tijdens de excursie wordt ingegaan op de historische rol en betekenis van Eli Heimans (en Jac. P. Thijsse) voor de natuurbescherming en natuureducatie in Nederland. 

De basis voor de loopbaan van Eli Heimans is gelegd in zijn geboortestad Zwolle. Tijdens wandelingen naar het Engelse Werk, langs de IJssel en de Vecht en naar Heino en Raalte deed hij veel kennis op van de flora en fauna. Met een fietstocht langs zijn geboortehuis en  de stoffenweverij van zijn vader en een wandeling door het Engelse Werk zal het werk van Eli Heimans met concrete natuurvoorbeelden, worden toegelicht. De Partij van de Afdeling Zwolle zal tijdens deze tocht ook ingaan op de actuele situatie van de natuur en de biodiversiteit in Zwolle.  De excursie wordt begeleid door gemeenteraadslid Herman Sieben, oud-consulent natuur- en milieueducatie van het IVN en werkzaam bij Staatsbosbeheer.

Wanneer:  zondag 5 oktober 2014

Vertrektijd:  10.00 uur  (om ongeveer  13.00 uur terug) (om 9.45 uur is er koffie)

Start met de fiets: vanaf Diezerplein 33  te Zwolle (stevige schoenen zijn raadzaam tijdens het wandelen in het Engelse Werk)

Opgave en informatie: zwolle.pvda@gmail.com

Artikel delen:

Reageer