Hubregtse en Van Ewijk winnen Zwolle Cup

Zwolle – Op zaterdag 19 september werd vond op de baan van Golfclub Zwolle voor de zevende keer de strijd om de Zwolle Cup plaats. 114 spelers van ca. 40 verschillende golfclubs uit het land hadden zich ingeschreven.

 

zwolle_cup.jpg 

 

Het had niet veel gescheeld of de wedstrijd had afgelast moeten worden, vanwege dichte mist in de ochtend. De starttijden moesten twee en een half uur worden opgeschoven. Oorspronkelijk zou alleen van hole 1 gestart worden maar de toernooileiding moest besluiten om ook gelijktijdig een grote groep   van hole 10 te laten starten om alle 114 deelnemers nog  voor het invallen van de duisternis hun ronde af te kunnen laten maken. Uiteindelijk is dat ternauwernood gelukt. Er werd gespeeld om de bruto score in 2 handicap categoriën, Cat. I: Hcp. tot 4.9 en Cat. II Hcp. 5 t/m 11.9, zowel bij de dames als de heren. De speler en speelster met de beste score wint de Zwolle Cup.

Het werd al snel duidelijk dat de winnaar van de Zwolle Cup uit de laatste flight, bij zowel de dames als de heren zou komen. In deze flight bij de dames ging het tussen Annemieke van Noort van GC de Graafschap ( Hcp. 1), Evelyne van Ewijk van GC Zeewolde ( Hcp. 2.6) en de winnares van vorig jaar, Birgit Jonkman – Berk van GC Zwolle ( Hcp. 3.6). De strijd ging lang gelijk op maar uiteindelijk trok Evelyne van Ewijk aan het langste eind en werd winnares met een score van 71 (-1), twee slagen minder als Annemieke van Noort.

 

In de laatste herenflight met Walt van der Kolk van GC Zwolle ( Hcp. 0.1), Rogier Mol van  GC Capelle ( Hcp. 0,5 ) en de winnaar van 2013, Jochem Hubregtse van GC de Graafschap( Hcp. 1.3)

Na 9 holes stond Rogier Mol op -3, twee slagen beter als zijn beide flightgenoten en leek op dat moment een grote kanshebber. Uiteindelijk bleek op de laatste hole, bij invallende duisternis, de beslissing te gaan vallen, de strijd ging tot dat moment gelijk op.

 

Inmiddels had de pas 14 jarige Julian Wendt van GC Zwolle ( Hcp. 3) kort daarvoor een score van 70 (-2) neergezet. Dus deed ook nog mee om het kampioenschap. Doordat Walt van der Kolk een penalty moest nemen, omdat de bal van na  zijn afslag onspeelbaar lag en Rogier Mol zijn derde slag ver over de Green sloeg, lagen op dat moment de beste kansen bij Jochem Hubregtse. Hij maakte geen fouten en won daarmee voor het tweede opeenvolgende jaar de Zwolle Cup bij de heren met 69 slagen (-3), 1 slag voor op Walt van de Kolk.

 

Traditioneel loopt parallel aan de Zwolle Cup de goede doelen actie Birdies4Kids, met dit jaar de opbrengst voor Unicef. Sponsoren en donateurs doneren voor elke geslagen Birdie.

 

Er werden maar liefst 111 birdies geslagen, 30 meer als in 2013. Daarnaast sloegen David Boerhof van GC Havelte en Jochem Hubregtse  ooknog een eagle.

 

Voor de speler met de meeste birdies is er de birdiebokaal. Dit jaar was dat Rogier Mol van GC Capelle met 6 Birdies.

 

Uitslagen:

 

Cat. 1, tot Hcp. 4.9:

Heren: 1 Jochem Hubregtse ( GC de Graafschap)   69 slagen

2 Walt van der Kolk( GC Zwolle ) 70 slagen

3 Julian Wendt ( GC Zwolle ) 70 slagen

 

Dames:1 Evelyne van Ewijk ( GC Zeewolde) 71 slagen

  2 Annemieke van Noort ( GC De Graafschap) 73 slagen

  3 Birgit Jonkman-Berk ( GC Zwolle) 76 slagen

 

Bovenstaande uitslagen zijn tevens de uitslag van het overall klassement.

 

Cat. II, Hcp. 5 t/m 11.9:

Heren: 1 Rogier Versteeg ( GC Edda Huzid ) 74 slagen

 2 Tom Lentfert ( GC Ahaus) 75 slagen

 3 Chiel Koen ( GC Zwolle ) 78 slagen

 

Dames:1 Danielle Adelaar ( GC Amelisweerd ) 79 slagen

  2  Dini Broeks ( GC Zwolle 80 slagen

  3 Annemarie Kuiper ( GC Zwolle) 80 slagen

 

 

Winnaar Zwolle Cup Heren: Jochem Hubregtse  ( GC De Graafschap) 69 slagen (-3)

Winnaar Zwolle Cup dames: Evelyne van Ewijk ( GC Zeewolde) 71 slagen (-1).

 

Door: Harrie Bergman 

Artikel delen:

Reageer