‘Mega kerst Spektakel in Zwolse binnenstad’

Dit zou zo ongeveer de aankondigingstekst moeten zijn geweest voor een Mega Kerst spektakel in Zwolle. Vorig jaar peilde Weblog Zwolle onder de bezoekers bij de ijsbaan al eens hoe men tegenover een voorstel stond, om de ijsbaan te laten plaatsen op de Grote Markt met een kerst spektakel daar omheen. Uit de reacties bleek overduidelijk dat een zeer ruime meerderheid dit een prachtig voorstel vind. 

© Pedro Sluiter

Zo moet de Grote Markt er in Dec 2008 er ongeveer uitzien

Maar een Ambtelijke molen, het weigeren van vergunningen en de tegenwerking van enkele marktkooplieden, hebben ertoe bijgedragen dat er dit jaar geen kunstijsbaan op de Grote Markt komt. De exploitant van de ijsbaan heeft geen vergunning aangevraagd. Zelfs op de komst van een poffertjeskraam op de Grote Markt hoeven de Zwollenaren dit jaar niet te rekenen.

‘In 2008 moet het anders’ zegt Trudy Kistemaker, samen met Pedro Sluiter al jaren groot voorstander van het voorstel om van de Grote Markt een mega kerstplein te maken en hiermee Zwolle tijdens de kerstdagen op de kaart te zetten. ‘We gaan het groots aanpakken’ gedacht moet worden aan een overkapte ijsbaan op de Grote Markt, met daar omheen een scala aan vertier. Een grote feesttent, kerstmarkt, een enorme kerstboom, speciale verlichting op de Grote kerk, muziek en zelfs een kleine winter kermis. ‘Om dit grote project kunnen realiseren zijn veel vrijwilligers nodig, daarnaast hebben we medewerking van de gemeente Zwolle nodig en investeerders.’

Voor de realisatie van dit project zal een werkgroep worden samengesteld, belangstellenden die vrijwillig willen mee werken aan dit project voor 2008 kunnen zich via Trudy Kistemaker of Pedro Sluiter aanmelden, door een e-mail te sturen naar: jantrudy.kistemaker@home.nl of naar info@pedrosluiter.nl

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Tuurlijk kan dit weer alleen in Zwolle!
  Misschien moeten we die “Marktkooplieden” maar ergens anders gaan staan en dus niet meer in Zwolle.


  Maak melding

 2. Makelijk gezegd Zwollenaar.

  misschien moesten ze jou salaris maar eens inkorten met ?? 1000.,-voor de komst van een ijsbaan.

  Buiten dat is het wel opmerkelijk dat dit al jaren mogelijk is geweest en nu ineens amtelijke molen tegenwerkt

  Ik ga er toch vanuit dat de procedure elk jaar hetzelfde is en men heeft een jaar de tijd gehad om de afwikkeling hiervan te realizeren.

  ;D


  Maak melding

Reageer