Vredesaffiches in Grote Kerk

Zwolle – In het kader van de vredesweek met als thema ‘Ontwapen’ zijn er verschillende activiteiten in Zwolle. Zo is er woensdag 24 september een informatieve avond in de Doopsgezinde Kerk aan de Wolweverstraat 9, aanvang 19.30 uur. met medewerking van Wendela de Vries van ‘Stop Wapenhandel’, en Meindert Stelling, advocaat en oud officier luchtmacht.

Wendela de Vries van ‘Stop Wapenhandel’ zal ingaan op de wapenhandel, die kan floreren zolang er oorlog is. Ook Nederland pikt daarin een behoorlijk graantje mee. Ook zal ingegaan worden op de actuele situatie in o.a. Oekraïne en Gaza. Meindert Stelling zal een uiteenzetting geven over de dreiging en modernisering van kernwapens. Amerikaanse kernbommen liggen nog steeds op vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Als advocaat staat Stelling al jaren vredesactivisten bij in hun acties tegen kernwapens. De rechterlijke macht weet zich tegenover de vastberadenheid en vasthoudendheid van deze bevlogen advocaat in de strijd tegen de meest verwoestende massavernietigingswapens. Na de inleidingen zal er genoeg ruimte zijn voor vragen en discussie.

Van dinsdag 23 t/m zondag 28 september is een expositie van ‘vredesaffiches van de vredesbeweging door de jaren heen’ te zien in de Grote Kerk aan de Grote Markt. De expositie is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van de Grote Kerk, van 10.30-16.30uur dinsdag t/m zaterdag. Op zondag is de kerk open tijdens de dienst. Zie voor overige activiteiten www.vredesplatformzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. @hanshanzeland
    Je laat nu toch wel erg merken dat je inhoudelijk van religie echt geen kaas gegeten hebt.
    De papen zitten al meer dan 500 jaar niet meer in de Grote Kerk hoor.
    Of noem jij alle Christenen in Nederland soms papen?

Reageer