Echtpaar Bannink-Wassink 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Bannink-Wassink waren zondag 60 jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar bracht het echtpaar een bezoek om hen te feliciteren. Als cadeau kreeg het echtpaar een keramieken schaaltje van kunstenaar Jan Kamphuis gevuld met bonbons.

 

De heer Arend Bannink en mevrouw Anny Wassink zijn allebei geboren in Winterswijk, meneer op 5 mei 1934 en mevrouw op 16 februari 1935. Ze hebben elkaar ontmoet bij hun vriendenclubje van vier jongens en vier meiden. Samen gingen ze op dansles, later in het weekeinde dansen en de jongens mochten nog graag een kaartje leggen. Anny was vriendin met de zus van Arend zijn vriend. Na verloop van enkele jaren hebben ze elkaar gevonden en werd het meer dan een vriendschap. Ze trouwden ook in Winterswijk, op 21 september 1954, en bleven daar eerst wonen. Er werden drie kinderen geboren en 5 kleinkinderen. Later kwamen er nog 2 kleinkinderen bij.

Arend ging werken op het laboratorium van een textielfabriek in Winterswijk. De avonden werden besteed aan studie, eerst in Arnhem en daarna in Enschede.

Na enkele jaren verhuisden ze naar de textielstad Enschede. De reden was een nieuwe baan van Arend. Drie jaar later verhuisden ze weer, nu naar Emmen. De nieuwe werkgever was AKU, later bekend als AKZO Nobel. Zijn laatste functie was productiemanager. In 1992 is hij gestopt met werken.

 

Anny heeft de huishouding voor haar rekening genomen. Daarnaast heeft ze als vrijwilligster gewerkt. 

In 2006 zijn ze naar Zwolle verhuisd. In de loop van de tijd was de tent vervangen door de caravan. Ze genoten volop van de caravan en gingen graag naar het zuiden. De fiets ging mee, daarnaast was bergwandelen favoriet. Maar ook in Nederland werd de fiets veel gebruikt.

 

Helaas hebben ze na mooie jaren wegens gezondheidsproblemen het kamperen met de caravan op moeten geven. Dit jaar zijn ze verhuisd naar een seniorenappartement.

 

Zondag vierden ze hun jubileum samen met (klein)kinderen, familie en vrienden bij De Agnietenberg.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer