Expositie kijkkastjes van Anke van der Linden

Zwolle – Van 3 oktober tot en met 1 november exposeert Anke van der Linden met haar kijkkastjes in de vitrines van de Bibliotheek Zwolle Centrum. Samen vormen deze kastjes kleine natuurtaferelen bevolkt door vogels in een soms cartoonachtige setting.

 

pauw.jpg 

 

De kijkkastjes van Anke van der Linden vormen een geheel eigen universum, waarin het fijn is om rond te kijken. De kastjes zijn ingericht met verschillende, veelal hergebruikte materialen. Ogenschijnlijk nietige of nutteloze voorwerpen krijgen een nieuwe betekenis in deze kijkkastwereld. De kastjes worden voornamelijk bevolkt door vogels van diverse pluimage in soms ook een cartoonachtige setting. Zo ontstaat er een bijzonder speelse en kleurrijke kijkwereld; leuk voor kinderen én volwassenen!

 

Anke van der Linden

In januari 2007 startte de kunstenares met het creëren van kijkkastjes. Ze begon met het maken van losse beelden in een passende omgeving, maar na verloop van tijd ging er steeds meer ‘gebeuren’ in de kastjes. Inmiddels heeft Anke van der Linden 50 kijkkastjes gemaakt, waarvan een selectie te zien is in de bibliotheek.

De expositie met de Kijkkastjes is tot en met 1 november gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). 

Artikel delen:

Reageer