ZAC bindt Hatto Heim aan zegekar

Zwolle – Op zaterdag 20 september stond de streekderby ZAC – Hatto Heim op het programma. Een mooi affiche voor een benauwde maar mooie zaterdagmiddag. De Zwolse Wapendragers stonden na de overwinningen op Bergentheim en Storica bij de bovenste 4 ploegen die allen de maximale score hadden gehaald.

  

De geel-blauwen uit Hattem hadden vorige week met 3-2 gewonnen van Hardenberg; een knap resultaat Aan de kant van ZAC was Sonny niet fit genoeg om te starten wat er toe leidde dat Okke van positie 11 naar 6 verschoof en Jordy vandaag in de basis mocht beginnen. Verder was Tom Pendjol, vorig jaar nog actief voor Hatto Heim, fit verklaard om in elk geval op de bank plaats te nemen. Om 14:30 werd voor het begin gefloten door scheidsrechter Pouls. Wat goed was om te zien is dat steeds meer jeugdige ZAC’ers ons vlaggenschip komen aanmoedigen op de zaterdagmiddag. Na een aftastend begin van beide kanten nam ZAC het initiatief in handen. In de 13e minuut kreeg ZAC een corner die goed werd genomen door Jordy en prachtig werd afgemaakt door Mathijs.

ZAC hield tot de 30 minuut het goede veldspel vol waar Hattem juist met de lange bal de sterke spits te bereiken. In deze periode probeerde Robbin en Jordy met een schot van afstand de voorsprong te vergroten.

 

Een vrijetrap van Jordy vanaf een meter of 22 werd goed gepareerd door de Hattemse goalie. Hier stelde Hatto Heim, op enkele corners na, weinig tegenover. Na 35 minuten speeltijd counterde de bezoekers naar een goede kans. Uit een moeilijke hoek wist de spits van Hatto Heim de bal goed diagonaal in te schieten. De doelman van de club uit Zuid, Jelle Brouwer, moest zich volledig strekken om deze bal net naast te tikken en liet hiermee zien dat hij de laatste maanden in uitstekende vorm verkeert. Hierna werd er vooral strijd geleverd op het middenveld en werden aan beide kanten weinig kansen gecreëerd.

 

Beide teams begonnen de 2e helft ongewijzigd, echter het spelbeeld veranderde wel. De wedstrijd speelde zich meer en meer af op het midden met sporadische uitvallen van zowel de Zwolse als de Hattemse club. Toch bleven de grootste kansen voor de Wapendragers die via een goede voorzet van Rick bijna op 2-0 kwamen. Echter de kopbal van Joost V. ging te recht door het midden waardoor de keeper van Hatto Heim van dichtbij kon redden.

 

De rebound die volgde was niet aan Joost O. besteed waarna de bal via een scrimmage uit de doelmond verdween. De buren van de andere kant aan de IJssel probeerde via de flanken gevaarlijk te worden echter de verdediging van ZAC was vaak te machtig voor de aanvallers van Hatto Heim. De keren dat de geel-blauwen een voorzet konden afleveren kon Jelle zonder problemen de bal bemachtigen. Na ruim 65 minuten nam de jongste telg van de Heimerickxjes het vijandelijk doel onder vuur.

 

De keeper van Hatto Heim had zichtbare moeite met de gevaarlijke stuit en stond een rebound toe. Echter de oudste Heimerickx kon deze kans niet verzilveren omdat de keeper een uitstekende reflex in huis had.

Niet veel hierna kwam een bal uit het niets bij Lex terecht, die tussen enkele Hattemers het leer vanaf een meter of 10 overwipte.

In de 71e en 82e minuut werden Joost V. en Robbin achtereenvolgend vervangen door Tom P. en Tom H. De jonge equipe van Egbert Kragt en Theo Schotman kwamen meer in de verdrukking doordat Hatto Heim alles op alles zette om nog een goal te forceren. Zonder daadwerkelijk kansen te creëren drukte de Hattemers de Zwollenaren achteruit. De aanvallen van Hatto Heim werden vaak voortijdig ten einde gebracht ten koste van corners of een vrije trap wat ervoor zorgde dat ZAC onder druk kwam te staan.

De ruimte die Hatto Heim achterin weggaf bood ZAC voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen echter de bal werd niet goed in de ploeg gehouden waardoor counters van de Zwolse club mislukten. Hatto Heim probeerde meer en meer druk te zetten maar was aanvallend onmachtig om echt grote kansen af te dwingen. Scheidsrechter Pouls trok veel minuten bij wat er nog tot leidde dat de bezoekers een grote kans kregen.

 

Een vrije trap werd goed ingebracht en terug gekopt waarna 2 spelers van Hatto Heim vanaf een meter of 10 vogelvrij stonden om de bal in te koppen. De diagonale kopbal nagelde Jelle aan de grond maar ZAC had een engeltje op de lat zitten. Vrijwel direct hierna floot de goed fluitende Pouls af en kon ZAC de derde overwinning op rij bij schrijven.

 

 

Samengevat kan men stellen dat ZAC de 1e helft voetballend sterk was en op haar eigen manier speelde. De 2e helft werd verzand in rommelig en onrustig spel wat Hatto Heim de kans bood om de Wapendragers onder druk te zetten. Na de kopbal op de lat van Hatto Heim in de laatste minuut bleek ZAC vandaag de gelukkigste en was de mooie goal van Mathijs voldoende om na Bergentheim en Storica ook Hatto Heim aan de zegekar te binden. Voor al deze wedstrijden geldt dat ZAC de wedstrijd eerder had misschien beslissen door voortijdig afstand te nemen waardoor men in de slotfase minder onder druk komt te staan en de wedstrijd kan uitspelen. Echter als promovendus doet de jonge Zwolse brigade het uitstekend in de 3e klasse en mag het team, de staf en de club trots zijn op de maximale score die tot nog toe is behaald.

 

De volgende wedstrijd is 27 september uit tegen Nieuwleusen die afgelopen zaterdag met 2-0 won bij Storica. Een prima resultaat dus de blauw-witten zijn gewaarschuwd  voor deze ploeg.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 4 oktober tegen vv EDON die afgelopen weekend met 6-1 onderuit gingen tegen SC Lutten. Echter zal Edon, een ploeg met veel oude bekenden die een verleden bij ZAC hebben, gebrand zijn om de Zwolse stadsderby in hun voordeel te beslechten. Aan ons vlaggenschip de taak om na de winst op Storica ook deze stadsderby winnend af te sluiten.

 

Opstelling ZAC:

Jelle – Yoel, Mathijs, Joost O., Thomas – Okke, Rick, Lex – Jordy, Robbin (82e minuut, Tom H), Joost V. (71e minuut, Tom P).

Artikel delen:
Reacties 4
  1. De eerste 20 minuten was redelijk van zac kant maar daarna zakte het erg ver weg. Op het laatst nog enkele kansen. Al met al een verdiende overwinning voor de wapendragers.

  2. Ander, goed, ZAC-nieuws

    Afgelopen 2 weken hebben intensieve gesprekken plaatsgevonden tussen het bestuur van ZAC
    en dhr. Jan Kistemaker over de ontstane situatie.
    Deze positieve gesprekken hebben geleid tot een herstelde verstandhouding.
    In gezamenlijk overleg gaan wij kijken naar de bestuurlijke toekomst van ZAC.

Reageer