Hello Cello Zwolle

Zwolle – De Cello Biënnale Amsterdam komt naar Zwolle. Het tweejaarlijkse cellofestival organiseert in de aanloop naar het festival in oktober een Hello Cello dag in Zwolle in samenwerking met het Britten Jeugd Strijkorkest.

Op 5 oktober 2014 kan iedereen die van muziek houdt, of altijd al celloles had willen nemen, genieten van een dag vol celloklanken tijdens ‘Hello Cello Zwolle’. Er valt van alles te beleven met vanaf 8:45 Bach & Breakfast, proeflessen cello en openbare masterclasses met jonge talentvolle cellisten tot een workshop Jazz voor violisten en cellisten door jazz cellist Daniël Brandl. Voor de allerjongsten speelt om 12.00 het cello duo DeuXcel de muzikale kindervoorstelling PLOINK! Twee bosnimfen vertellen een prachtig sprookje over PLOINK!, die hen beschermt tegen Herrie. Direct na de voorstelling kunnen de kinderen een gratis proefles cello krijgen van cellodocenten uit de regio, waaronder Esther de Boer, Corien Kok, Isabelle Gouder de Beauregard en Jeroen van Dijk.

Het Britten Jeugd Strijkorkest, onlangs 1e prijswinnaar op het SCL Festival in Wenen, begeleidt om 16.00 in Waanders in de Broeren twee meestercellisten René Berman en Karlien Bartels in het dubbelconcert van Vivaldi. Tijdens dit gratis slotconcert klinken ook de ‘Prayer’ van Bloch en werken van Suk en Kodaly. Hello Cello Zwolle vindt plaats in het ArtEZ Conservatorium en in Waanders in de Broeren. Adres: Aan de Stadsmuur 88. Voor informatie en reserveren ga naar: www.hetbritten.nl/hellocellozwolle 

Artikel delen:

Reageer