PEC Zwolle – FC Oss voorbeschouwing

Zwolle – Woensdagavond is eerstedivisionist FC Oss de opponent voor PEC Zwolle in de tweede ronde van de KNVB Beker. Voor de Zwollenaren is dit een uniek duel. Het is immers de eerste keer in de geschiedenis van de club dat de Blauwvingers als titelverdediger aan een bekerwedstrijd beginnen. 

Vorig seizoen wonnen de Blauwvingers voor het eerst in de 104 jarige clubhistorie de nationale beker. De route naar de denderende finale in De Kuip verliep via wedstrijden tegen Fortuna Sittard (2-0), Wilhelmina’08 (4-0), Excelsior (4-1), JVC Cuijk (5-1) en N.E.C. (2-1). Wat er vervolgens in de eindstrijd tegen landskampioen Ajax gebeurde, valt eigenlijk nog steeds met geen pen te beschrijven. Ondanks een vroege achterstand door een pracht doelpunt van Ricardo van Rhijn herpakten de Zwollenaren zich op grootse wijze. Door twee treffers van Ryan Thomas en Guyon Fernandez stond er bij de rust al een 4-1 voorsprong op het scorebord. In het tweede bedrijf knalde Bram van Polen het laatste sprankje Amsterdamse hoop al snel kapot. De aanvoerder kegelde hard en vol overtuiging de vijfde Zwolse treffer tegen de touwen. Het feest dat volgde was weergaloos.

Zowel in de Rotterdamse Kuip als later in het IJsseldelta stadion ging het dak eraf. Om nog maar te zwijgen over de spectaculaire huldiging een dag later. Heel Zwolle en omgeving was uitgelopen om de bekerwinnaar toe te juichen tijdens een boottocht door de gracht en een podiumoptreden in het Wezenlandenpark. De belevenissen van vorig seizoen, tonen eens te meer het belang van de wedstrijd vanavond aan. Om een historische happening van een finale mee te maken, dien je vijf wedstrijden te winnen. Hoe je dat doet en wie de tegenstanders zijn maakt niet uit. Het gaat om het resultaat. Doorgaan. Op donderdagavond tijdens de loting in één van de balletjes zitten bij de loting. Dat is de charme van bekervoetbal.   

Met FC Oss treft PEC Zwolle vanavond een geduchte tegenstander. De Brabanders staan weliswaar niet hoog geklasseerd in de Jupiler League, het team van trainer Wil Boessen speelt bij vlagen goed voetbal. De selectie bezit met Kevin van Veen een oude bekende. Deze aanvaller wist vorig seizoen namens JVC Cuijk te scoren in het IJsseldelta stadion. Middels een prachtige vrije trap schoot hij de eretreffer in de winkelhaak. In de selectie van PEC Zwolle zit één speler met een verleden in Oss. Bart van Hintum maakte er zijn debuut in het betaalde voetbal in het seizoen 2007/2008 en kwam tot een totaal van 97 wedstrijden voor de Ossenaren. De winnaar van het duel bekert door naar de derde ronde. Deze wedstrijden worden in de laatste week van oktober gespeeld. 

Informatie over de kaartverkoop van de wedstrijd PEC Zwolle – FC Oss vind je hier. Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang tot dit duel. Let op; vergeet niet je seizoenkaart daadwerkelijk mee te nemen naar het stadion. Dit is namelijk jouw entreebewijs. Scheidsrechter Lindhout fluit om 20.00 uur voor het eerst op zijn fluit. Ozinga en Hubers assisteren hem. Ben je niet in de gelegenheid om naar het IJsseldelta stadion te komen? Volg deze bekerconfrontatie dan via Twitter. @peczwolle houdt je op de hoogte over alle ontwikkelingen. 

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Bericht door br, op 23 september 2014 13:09
  5-0 voor PEC
  Bericht door joppuh, op 23 september 2014 13:23
  Ik denk 2-0!

  Ik denk dat er net als zaterdag weer te licht over deze ploeg gedacht wordt, “dat doen we wel even.”
  Een ontsnapping: 2-1

 2. PEC-FC Oss

  br 5-0
  joppuh Ik denk 2-0
  dick 3-0

  * Vanaf 13 september word er een fictieve “Onvolprezen WeblogZwolle glazen bal-bal” uitgereikt aan de winnaar.

 3. PEC-FC Oss

  br 5-0
  joppuh Ik denk 2-0
  Mike70 2-1
  dick 3-0

  * Vanaf 13 september word er een fictieve “Onvolprezen WeblogZwolle glazen bal-bal” uitgereikt aan de winnaar.

 4. PEC-FC Oss

  br 5-0
  joppuh Ik denk 2-0
  Mike70 2-1
  dick 3-0
  sPECky 3-1 moet mogelijk zijn
  adriaan 1-1 verlenging en strafschoppen Oss gaat door

  * Vanaf 13 september word er een fictieve “Onvolprezen WeblogZwolle glazen bal-bal” uitgereikt aan de winnaar.

 5. Adriaan ga ff fietsen joh….PEC onderschat Oss echt niet dit wordt een zege voor onze trots….wij hebben vorig seizoen hoe belangrijk de beker is…:D:D:D:D

 6. PEC-FC Oss

  br 5-0
  joppuh Ik denk 2-0
  Mike70 2-1
  dick 3-0
  sPECky 3-1 moet mogelijk zijn
  adriaan 1-1 verlenging en strafschoppen Oss gaat door
  Jansen 2-0 een saaie en plichtmatige wedstrijd.
  ja-tja 4-0
  JeanJacquesRousseau 7-1 en de Champions League lonkt!

Reageer