Dames TV Triade achtste in 1e divisie

Zwolle – Het triathlonseizoen zit er weer op. Dit weekend stond niet alleen de triathlon van Zwolle op het programma, maar vond ook de finale van de 1edivisie triathloncompetitie plaats. De finalewedstrijd in Maastricht ging over de Olympische afstand, wat betekent dat er 1500 meter gezwommen, 40 km gefietst en 10 km gelopen moest worden. Het damesteam van TV Triade eindigde de competitie op een uitstekende 8e plaats van de in totaal 29 teams. De heren van Triade eindigde als 17e van de 26 teams.

Door enige aanloopproblemen werd de finale in Maastricht op het laatste moment verplaatst van zondag naar zaterdag. Voor de triatleten uit Zwolle betekende dit dat ze hun thuiswedstrijd moesten laten schieten en ook niet als vrijwilliger konden helpen bij de 4e editie van triatlon Zwolle. Saskia Bekhuis kwam als eerste van de Triade dames over de finish. Met een tijd van 2:35:02 eindigde ze in totaal als 27ste. Esmeralda Spek-Hovestad finishte vlak daarachter als 32ste in 2:38:15. Door fysieke problemen kon Patricia Seinen haar race niet afmaken. Uiteindelijk behaalden de dames nog een prima 14e plek in Maastricht en een uitstekende 8e plaats in het eindklassement. De competitie werd bij de dames gewonnen door Tri-Fa, waarmee de ploeg uit Maasland promoveert naar de eredivisie.

Mede door het verplaatsen van de wedstrijd kon het herenteam geen volledige bezetting rondkrijgen voor de laatste competitiewedstrijd. Frank Eggink en Geert-Jan Vos kwamen respectievelijk als 42ste en 56ste over de finish. Ondanks het meedoen van slechts 2 in plaats van 4 heren, betekende dit een 23e plek in Maastricht. Het herenteam van de Zwolse triathlonvereniging is uiteindelijk als 17e geëindigd in de 1eDivisie competitie van de in totaal 26 teams. Bij de heren was Triteam van Wijnen uit Goor de uiteindelijke winnaar.

De 1eDivisie triathlon, de een na hoogste teamcompetitie in de vaderlandse triathlonsport, ging over in totaal vijf races. Dit jaar bestond de competitie uit wedstrijden in Enschede, Almere, Oud Gastel, Utrecht en Maastricht. Zowel het dames- als het herenteam van TV Triade worden gesponsord door FastForward Wheels en KokkieBikes.

Voor meer informatie TV Triade: www.tvtriade.nl.

Artikel delen:

Reageer