Wijkvernieuwing Ittersumerlanden is afgerond

Zwolle – Het verschil in Ittersumerlanden met zo’n 10 jaar geleden is enorm. Woningen zijn gerenoveerd, gesloopt en vernieuwd. Ook straten en het openbaar gebied is aangepakt. 

 

ittersumerlanden_reno_1_large.jpg 

 

SWZ heeft samen met de gemeente Zwolle Ittersumerlanden grondig aangepakt. Daarbij werd  zo’n 8 jaar geleden ook de hulp van de bewoners ingeroepen. Met alle partijen werd destijds de opvallende zaken in de wijk benoemd: wat is goed en wat moet verbeterd worden. De wijkvernieuwing is opgedeeld in drie fasen. Fase één en twee bestond uit de renovatie door Salverda van de bestaande 161 eengezinswoningen wat een grote metamorfose opleverde. Zowel in de woning als aan de buitenzijde hebben verschillende werkzaamheden plaatsgevonden (nieuwe keuken, badkamer, buitengevel).

 

De bewoners van Ittersumerlanden hebben vervolgens zelf de aannemer geselecteerd die de nieuwbouw zou gaan realiseren, Ufkes Bouwbedrijf. In de derde fase zijn door in totaal 144 onzelfstandige eenheden gesloopt, de seniorenwoningen zijn opgefrist en heeft Ufkes 27 nieuwe eengezinswoningen, 7 nieuwe appartementen en 29 appartementen voor Frion gebouwd. Op vier plaatsen in de wijk zijn woningen toegevoegd aan het bestaande bezit. 

Ook het openbaar gebied is aangepakt. De speeltuin aan de Keucheniusware heeft een nieuw jasje, het stratenpatroon is aangepast en de Staatsmanlaan is een stukje verlegd. Maatregelen om de nadelen van de oude ‘bloemkoolwijk’ om te zetten naar voordelen. 

 

Afgelopen vrijdag is de afronding van de wijkvernieuwing gevierd met de bewoners en andere betrokkenen. Een karavaan van kindercircus Pavarini is door de wijk getrokken om bij alle bewoners bloembollen achter te laten. Bij het officiële gedeelte heeft Ufkes twee nieuwe fietsen verloot onder de aanwezige bewoners. Dit was een belofte die zij hadden gedaan aan de bewoners bij de selectieronde in maart 2012. Wijkwethouder Jan Brink heeft daarna samen met de bewoners een aantal bollen gepland om zo de wijk Ittersumerlanden in bloei te zetten!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer