De SP wil toekomst dierenweide veiligstellen

Zwolle – De Zwolse SP is geschrokken van berichtgeving dat de dierenweide in de Zwolse wijk Aa-landen de deuren dreigt te moeten sluiten door een gebrek aan vrijwilligers. De partij heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B&W.

De SP wil van het college weten of zij op de hoogte is van de dreigende sluiting. Daarnaast wil de SP dat het college een actieve rol inneemt om te kijken of andere organisaties in de stad een rol kunnen spelen in het ondersteunen van de weide. Daarnaast moet de gemeente kijken in hoeverre geholpen kan worden om barriers voor het werven van vrijwilligers kunnen worden weggenomen. SP raadslid Brammert Geerling:’De wijkvereniging geeft aan dat pogingen onderwijsinstellingen te betrekken zijn stukgelopen op regelgeving. De SP wil dat het college bemiddelt om belemmeringen weg te nemen en bijvoorbeeld Zwolse groenopleidingen te betrekken bij de weide. Als wij het als gemeente gemakkelijker kunnen maken om vrijwilligers te werven moeten we daar het maximale voor doen. Dat is goed voor de weide, maar ook voor het onderwijs.’ De SP vind de dierenweide van grote waarde voor de Aa-landen en vind een actievere rol van de gemeente hier op zijn plaats. De partij hoopt van harte dat de recente media aandacht zal leiden tot meer vrijwilligers, maar wil ook dan dat er meer samenwerkingsverbanden worden opgezet zodat de toekomst van de dierenweide is veiliggesteld.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. misschien is het een optie om mensen met een uitkering daar te laten werken met behoud van de uitkering, en ze ook nog een kleine vergoeding te geven.

 2. @nee ans

  De partij hoopt van harte dat de recente media aandacht zal leiden tot meer vrijwilligers

  😛

  je kan hier geen betaalde banen van maken 😀

 3. je kunt mensen niet verplichten om “vrijwilliger”te worden, er zijn genoeg mensen die willen werken maar geen baan krijgen omdat ze te “oud” zijn maar misschien wel dit willen doen met behoud van de uitkering, anders gaan alle SP leden maar dit soort vrijwilligers werk doen zijn de problemen opgelost :D:D:D

 4. 0Bericht door Ans, op 23 september 2014 19:40
  misschien is het een optie om mensen met een uitkering daar te laten werken met behoud van de uitkering,

  Dan moeten ze veel te vroeg uit bed, hebben ze geen zin in! 😉

 5. Mensen met een uitkering mogen niet zomaar vrijwilligerswerk doen.
  Regels regels regels.
  En Ans dan moeten die SP’ers het maar gaan doen? Waarom? Omdat zij dit aankaarten? Wat weet je van de SP leden en wat die doen?

 6. Vroeger werd dit werk ook veel gedaan door vroeg-gepensioneerden.
  De omroep Max generatie van nu heeft het veel te druk met vakanties en klagen over de jeugd.

 7. Ik vind het helemaal niet gek om mensen met een uitkering vrijwilligerswerk te laten doen, lijkt me nog leuk ook als ik in die situatie zou zitten. Thuiszitten gaat ook zo vervelen. Maar voor de SP is dat vloeken in de kerk geloof ik. Die beginnen dan meteen weer over uitbuiting.

 8. Erg complexe materie, ik probeer ’t te begrijpen, maar ’t fijne ervan
  staat ook niet in het bericht. Zou wel mooi zijn als het behoud van goede dingen kan, door mensen met tijd ruimte te geven de goede dingen te helpen behouden.

 9. @Suze,
  Helaas ben ik geen babyboomer, ik moet door tot mijn 67e of langer.
  Maar nou even to the point: Zwolle is één van de acht gemeenten in Nederland waar meer dan een kwart van de bevolking ouder is dan 65 jaar.
  Dan kun je ervoor kiezen om wat leuks en zinvols te doen met je vrije tijd of je kunt drie keer per dag door het winkelcentrum gaan sjokken.
  Zeg het maar.

Reageer