Benefiet Mannenkoor Staphorst voor Dorcas

Zwolle – Op vrijdag 3 oktober a.s. geeft het Christelijk Mannenkoor Staphorst, onder leiding van dirigent Peter Bos, een benefietconcert in de Jeruzalemkerk in Zwolle. Het orgel wordt bespeeld door Henk van Putten. Verdere muzikale medewerking wordt verleend door het duo Concertante, bestaande uit Jan Willem Docter, piano en Jantine de Waard, dwarsfluit. Ook zal er samenzang zijn.

Met dit optreden sponsort het koor een project van hulporganisatie Dorcas onder de allerarmsten in Moldavië. Dorcas is een christelijke organisatie die zich laat inspireren door Mattheüs 25:31-46 uit de Bijbel: zorgen voor de armen en verdrukten. Met de hulp van tienduizenden actieve vrijwilligers en donateurs worden 154 projecten in 17 landen structureel ondersteund. Ook bij noodsituaties komt Dorcas in actie, zoals momenteel in Syrië en Zuid-Soedan. Dorcas helpt mensen in nood en diepe armoede ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Op deze avond zal ook een presentatie verzorgd worden over het werk van Dorcas.

De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Jeruzalemkerk, Assendorperdijk 134 (hoek Windesheimstraat; voldoende gratis parkeergelegenheid) in Zwolle. Vanaf 19.30 uur inloop met koffie. Toegang en koffie zijn gratis. De volledige opbrengst van de collecte (machtiging ook mogelijk) is voor hulp aan de allerarmsten in Moldavië.

Artikel delen:

Reageer