Groene Salon in het Stedelijk Museum

Zwolle – Op 10 oktober 2014 is de Groene Salon in het Stedelijk Museum Zwolle. Vanaf 19.30 uur kunnen bezoekers zich laten informeren op het gebied van ecologie en de veranderde maatschappij. De Groene Salon is de follow up van DuurSaam Café XXL tijdens de Dag van de Duurzaamheid in 2013.

Bij de Groene Salon gaat het om ontmoeting en dialoog om te komen tot nieuwe ideeën voor een betere samenleving in Zwolle. Het is een horizontale samenwerking tussen de gemeente Zwolle, politiek, onderwijs, organisaties en ondernemende burgers. Initiatiefnemer is Map Renes, bekend van Frisgroen. Zij heeft haar groene, innovatieve, netwerk uitgenodigd een gevarieerd programma te maken. Maar ook Filip van As, wethouder Duurzaamheid, en Thecla Bodewes, eigenaar van scheepswerven Bodewes en De Kaap.

Bij "Sociale overwaarde versus geld" delen Zwolle doet!, Ontspruit en Lets Zwolle hun ervaring en filosoferen ze over de toekomst. Het onderwerp "Nieuwe Denken is Maken" inspireert kunstenaarscollectieven met digitale – of fysieke winkels pronktafels in te richten. En bestuurders vertellen over de maak- en ambachteconomie. Een expositie "Bomen over Bomen" waarbij een beeld van Thijs Kwakkenaak en ander design van hout is te zien. Van stropdas van Cibap studenten tot interieur object voor de kat van afgestudeerde ArtEZ student.

In het Drostenhuis van het museum zijn verhalen te volgen over andere concepten. Zoals broodfonds voor ZZP’ers of investering in bosgrond. Maar ook een blik naar de toekomst over de veranderende maatschappij. Volgens Renes gaan we naar een doedemocratie, waarbij de grens van burger, zakelijk en politiek in elkaar overgaan. In het museumcafé gaat het over energie. Van zonnepaneel tot voeding. Je kunt hier ook genieten en proeven van heerlijke, pure drankjes en hapjes. DJ collectief Soulclap zorgen voor sfeerbeheer en draaien plaatjes. Na het inhoudelijk programma is er tijd om elkaar te ontmoeten. De groei van het programma is te volgen via Facebook /GroeneSalon101014 of via www.duurzaamzwolle.nl en www.groenkapje.nl

Artikel delen:

Reageer