Starbucks Zwolle vanaf vrijdag open

Zwolle – Vanaf vrijdag 26 september opent de bekende Amerikaanse koffieketen Starbucks zijn deuren aan de Oosterlaan in Zwolle. De nieuwe zaak heeft een onderkomen gekregen in de voormalige keukenzaak van Poggenpohl. 

De populaire koffiewinkel had aanvankelijk zijn pijlen gericht op een locatie in de nieuwe perrontunnel. Nu opent Starbucks zijn 50e vestiging in Nederland tegenover de westzijde van het stationscomplex aan het stationsplein. Vrijdag om 09.30 uur wordt het Starbucks-koffiehuis geopend. De gemeente Zwolle zet op de openingmorgen extra verkeersbegeleiders in om eventuele drukte bij de winkel en het zebrapad in goede banen te leiden. De eerste 50 klanten staat een verrassing te wachten. De openingstijden zijn: 06.30-20.00, do/vr 06.30-21.00, za 07.00-21.00 en zo van 08.00-20.00. 

Artikel delen:
Reacties 18
 1. @Jasper: Heb geen snor, laat staan een baard of een Apple laptop, maar ‘k wil er toch een keertje zitten.

  ’t Is wel een lastige locatie… Ben benieuwd of het nog gaat zorgen voor gevaarlijke situaties: mensen die van station naar Starbucks lopen en v.v. Zullen de buschauffeurs (m/v) blij mee zijn…

 2. Opzich een A-locatie, maar de verkeersdruk zal op het stationsplein alleen maar toenemen. Met de auto in de spits het zebrapad overkomen is nu al zeer lastig, laat staan als er elke morgen nog 400 mensen extra oversteken naar de Starbucks.

  Dan lijkt het me logische zsm verkeerslichten te plaatsen, omdat het anders niet goed komt.

 3. Het zebrapad word in de toekomst verplaatst. Ook de streek en stadsbussen verdwijnen aan de centrum-zijde en gaan naar de Hanzelaan. Dus dat zal allemaal wel meevallen op den duur. Starbucks is ook niet gek en gaat niet zomaar ergens een vestiging openen. @ Jasper, altijd je mond vol over vooroordelen en discriminatie, en nu doe je het zelf. Ik hoop echt mocht je het lef hebben
  Om de eerste uit te lachen om zijn uiterlijk, dat je flink van repliek krijgt. 😮 .

 4. Goede zaak dat de Starbucks daar opent. Volgens mij is het geen ‘bedreiging’ voor de zaakjes in de binnenstad, omdat die afstand nog wel aanzienlijk is. Ik ben nog nooit bij een Starbucks geweest, maar ga er binnenkort wel een bakje halen, kijken of het de prijs waard is.

 5. Ik ben net als Historischbesef wel nieuwsgierig of het de prijs waard is wat je daar bij Starbucks voor een bakkie koffie betaald. Ga het zeker een keer proberen.

  ======

  Editted
  On-topic a.u.b. !

 6. @HD daar is ook niks mis mee hoor. Het schijnt lekkere koffie te zijn. Het gaat mij om het ‘hippe’ gedrag van in Starbucks zitten met je Apple en dan denken dat je heul hip bent ;D

 7. @meneerdebeer. Ben het helemaal met u eens. Eenheidsworst. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich dat realiseren. Ook in deze mooie stad. Het word wel trouwens de ‘groenste IKEA die er bestaat tot nu toe. Dat dan wel weer. Zwolle heeft beide, grote multinationals, en kleinere winkeliers. Het een sluit het ander niet uit. Maar wel met beleid.de MKB is heel belangrijk de kleine zelfstandige om een stad levend te houden. Geen eenheidsworst.

  2

 8. Wij nederlanders zelf zijn het die de “eenheidsworst” een warm hart toedragen lieve mensen. Wij willen altijd voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Wij zijn zuinig/gierig en daar springen de grote wereld ondernemers graag en tactisch op in! Een mooi en eerlijk product van een lokale ondernemer heeft zo geen schijn van kans meer. We zeuren wel maar wij draaien onze eigen economie de nek om. Denk maar eens na: wat wordt er in ons land nou nog geproduceerd? Vrijwel niets meer. allemaal verboden door regeltjes en zeurende vakbonden.

 9. Gaan ze van Starbucks dan ook elke dag meerdere keren de buurt nalopen op weggeknikkerde koffiebekers omdat er in de omgeving / looproutes nou niet echt veel prullenbakken staan?

Reageer