Opvang 400 asielzoekers in IJsselhallen Zwolle

Zwolle – In Zwolle worden vanaf vrijdag 26 september maximaal 400 asielzoekers opgevangen in de IJsselhallen. Het gaat om vluchtelingen uit Syrië, Eritrea en Somalië en de opvang zal in principe duren tot 1 januari 2015.. Het College van burgemeester en wethouders van Zwolle heeft ingestemd met een dringend verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om opvang voor de vluchtelingen te realiseren. De gemeente Zwolle heeft binnen 72 uur ‘ja’ gezegd tegen het verzoek van het COA om vluchtelingen op te vangen. Dat is een record qua snelheid, zegt het COA woensdagavond in het stadhuis van Zwolle tijdens een persconferentie.

Voordat de mensen in Zwolle aankomen hebben ze een aantal dagen in Ter Apel doorgebracht. Daar konden ze een aantal dagen wennen en informatie krijgen. Daarnaast zijn ze medisch onderzocht en is er voor zover dat mogelijk is onderzoek gedaan naar hun achtergrond (het zogenoemde antecedentenonderzoek). De opvang in de IJsselhallen is noodopvang en sober van aard. De indeling van de Diezehal is als volgt: slaapgedeelte, sanitair en leefruimte, een eetgedeelte en beveiliging. De mensen worden voorzien in eten, drinken, kleding, toiletartikelen en een slaapplek. Ze zijn vrij om het terrein te verlaten. Begeleiding van de asielzoekers wordt verzorgd door het Centraal Orgaan Asielzoekers samen met andere instanties als vluchtelingenwerk. De gemeente werkt samen met de diverse instanties aan een beheersplan. Omwonenden en bedrijven in de naaste omgeving zijn per brief geïnformeerd. Ook wordt voor hen een informatiebijeenkomst georganiseerd op dinsdag 30 september om 19.30 uur in de IJsselhallen.

VluchtelingenWerk pleit ervoor om caravans of tentjes in een evenementenhal te plaatsen als daar vluchtelingen worden opgevangen. Ook wil VluchtelingenWerk niet dat ‘kwetsbare groepen zoals vrouwen, kinderen en mensen met psychische problemen’ in zo’n grote ruimte worden geplaatst. De IJsselhallen bestaan uit meerdere hallen en zalen. Er staan daar voor de komende maanden nog verschillende beurzen en evenementen gepland. 

Het kabinet heeft de afgelopen tijd gemeenten opgeroepen mee te denken over de opvang van vluchtelingen, onder meer doordat er nieuwe ‘groepen’ Nederland binnen komen, bijvoorbeeld uit Syrië. Staatssecretaris Fred Teeven pleitte recent voor ‘onconventionele maatregelen’ om de stroom van asielzoekers op te kunnen vangen. Deze zomer kwamen per maand zo’n 2400 asielzoekers naar ons land, terwijl het systeem is ingericht op 1400 per maand. De staatssecretaris luidde daarop de noodklok.

Artikel delen:
Reacties 130
 1. Echt erg, in de ijsselhal.
  Nouja, als Bernhard vind dat ’t wel eerst
  zo zal moeten, dan heb ik daar vertrouwen in.
  Maar wat mij betreft alles op alles zetten
  om de vluchtelingen te helpen.  ⚠️ Meld

 2. het is een noodopvang. vind maar eens zo snel voor 400 man woonruimte. dus fijn dat er iig deze oplossing gevonden is. hoop voor de vluchtelingen dat ze gastvrij door de zwollenaren worden ontvangen. want het is denk ik niet niks om huis en haard achter te moeten laten en naar een vreemd land te moeten vluchten


  ⚠️ Meld

 3. @Rex:

  Ik hoop dat je bedoeld dat als je 400 mensen bij elkaar stopt, er altijd een aantal niet correcte tussen zitten. Maar goed, in de wijk er om heen wonen veel meer dan 400 mensen. Dus denk dat er per saldo niet extra beveiliging nodig is… Of je moet bedoelen dat diefstal door een groep van 400 asielzoekers meer voor komt, dan bij een groep van 400 autochtone inwoners… Maar dat zal wel niet, iedereen weet immers dat dit onzin is….


  ⚠️ Meld

 4. tuurlijk daar is wel hulp voor, maar voor nl gezinnen die door schuld van de crissis dakloos zijn geworden is geen geld of hulp beschikbaar.>:(


  ⚠️ Meld

 5. Vreemd dat Turkije ze niet op kan vangen. Of dat ze niet naar Portugal of Spanje gaan. Hier is de uitkering en de verzorgingsstaat natuurlijk een stuk beter.

  Ik wens de vluchtelingen en bewoners veel sterkte toe.


  ⚠️ Meld

 6. Ik vraag me alleen af wie de verantwoordelijkheden gaat dragen als er ernstige dingen geburen buiten dat opvang???

  ER zullen ongetwijfeld mensen tussen zitten die echt moesten vluchten en enorme problemen hebben maar er zitten ook gasten tussen die niet deugen….
  DE gemeente Zwolle zal zeker flinke bedragen vanuit Brussel ontvangen..


  ⚠️ Meld

 7. De gemeente Zwolle heeft binnen 72 uur ‘ja’ gezegd tegen het verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om vluchtelingen op te vangen. Dat is een record qua snelheid, zegt het COA woensdagavond in het stadhuis van Zwolle tijdens een persconferentie.

  ZEER netjes !!!!


  ⚠️ Meld

 8. Wat word ik verdrietig van sommige reacties… Kijk 1 minuutje het journaal over Syrië en ga vervolgens stil in een hoekje zitten en je schamen… >:(

  Let wel: daarmee zeg ik niet dat het niet vervelend is dat mensen onder de crisis lijden of dat de bezuinigingen op de zorg een goede zaak zijn. Maar als er mensen zijn die deze ontheemde mensen niet binnen onze gemeentegrenzen willen opvangen, dan maak ik me zorgen om het empatisch vermogen van die personen.


  ⚠️ Meld

 9. Zorgwekkend, mijn vrouw parkeert voor haar werk op de parkeerplaats van de IJsselhallen. Als ze avonds door 400 niet westerse personen naar haar auto moet lopen in het donker maak ik mij behoorlijk zorgen. Natuurlijk mag ik zoiets niet zeggen van onze naïeve medelanders.

  Verder, er worden nieuwe huizen tegenover de IJsselhallen gebouwd, je zal maar een huis gekocht hebben daar.

  Elk jaar een hele middelgrote stad aan mensen binnenhalen is de kraan wagenwijd Open laten staan. Hier schiet niemand iets mee op, ook die slachtoffers van mensenhandel die wij vluchtelingen noemen.


  ⚠️ Meld

 10. @Jack

  De mensen die daar recent huizen hebben gekocht hoeven niet bang te zijn; de opvang betreft een noodopvang, en geen langdurige opvang. En de claim dat niemand hier iets mee opschiet is natuurlijk ook nonsens; immers zullen 400 vluchtelingen (oorlogsslachtoffers) hoogstwaarschijnlijk enorm blij zijn met deze tijdelijke oplossing.


  ⚠️ Meld

 11. Diverse onderzoeken hebben aangewezen dat het voor de vluchtelingen beter is om in directe omgeving opgevangen te worden. Wat daar gebeurd is onmenselijk, ja. Maar hoop dat dit een tijdelijke oplossing is.

  Wel vraag ik me af of het de armen, kwetsbare mensen zijn die Nl halen  ⚠️ Meld

 12. En ik wil alleen maar naar de vogeltjesmarkt! waar moet IK nu heen?

  Grapje natuurlijk maar heb veel bij asielzoekercentra gewerkt en er zijn veelal meer gelukzoekers dan echte vluchtelingen en wie zegt dat er geen ‘foute’mensen meekomen!!!!
  GEEN MENS VERDIENT HET OM AFGESLACHT TE WORDEN maar wat iemand zei over onze ouderen verdient ook onze aandacht. Eerst de boel zelf voor mekaar hebben(!) en dan anderen helpen.


  ⚠️ Meld

 13. @d.erk

  Turkije heeft sinds het conflict is uitgebroken, zo’n 3 jaar geleden, al meer dan 1 miljoen vluchtelingen opgevangen. Hetzelfde geldt voor Libanon (ook meer dan 1 miljoen), Jordanië (honderdduizenden) en talloze andere regionale landen. Deze landen hebben hun limiet bereikt, en kunnen nauwelijks nog meer vluchtelingen opvangen. Die honderden Syrische vluchtelingen die Nederland heeft opgevangen is een niet-significante aantal, en zal nauwelijks een economische of sociale last voor onze samenleving zijn.


  ⚠️ Meld

 14. Ik hoop wel dat er goed gescreend wordt wie er binnen komt, om zo economische vluchtelingen (hoe begrijpelijk ook) daar blijven, en niet allerlei langdurige procedures in Nederland aan kunnen spannen.
  Verder inderdaad vreemd als Turkije geen vluchtelingen zou wilenl opnemen.


  ⚠️ Meld

 15. @Filosoof, je heb wat mij betreft recht op je in mijn ogen naïeve mening. Maar hoe tijdelijk de opvang is, vraag ik mij af. Zeker nu Nederland massaal het einddoel van mensensmokkelaars is geworden. 2400 mensen per maand, daar verdienen veel mensen veel geld mee.

  Die.mensen schieten er niks mee op. De cultuurshock, onze kijk op werk, vrouwenrechten, onze taal en gewoonten. Dat zijn niet te overbruggen verschillen. 60 jaar opvang van wat jij asielzoekers noemt heeft ons dat wel geleerd.

  Veel beter is om mensen daar in de regio op te vangen in plaats van ze de halve wereld over te vliegen.

  Verder reageer je heel selectief, ik maak mij primair zorgen over de veiligheid van mijn vrouw.


  ⚠️ Meld

 16. Dat wist ik filosoof, maar daarom heb ik nog wel mijn bedenkingen, na twee jaar vrijwilliger geweest te zijn in het AZC Dronten.

  Deze mensen moeten geholpen worden maar worden de kwetsbaarste geholpen of zij die het zich kunnen permiteren?  ⚠️ Meld

 17. Voor de mensen die bang voor onbekende buitenlanders zijn en te snel oordelen:

  Voordat de mensen in Zwolle aankomen hebben ze een aantal dagen in Ter Apel doorgebracht. Daar konden ze een aantal dagen wennen en informatie krijgen. Daarnaast zijn ze medisch onderzocht en is er voor zover dat mogelijk is onderzoek gedaan naar hun achtergrond (het zogenoemde antecedentenonderzoek).  ⚠️ Meld

 18. @bernard, je weet niet waar je het over hebt. Mijn vrouw en 4 van onze.medewerkers hebben een parkeerplaats gehuurd tot eind van het jaar, dus jij slaat onzin uit!


  ⚠️ Meld

 19. @Jack

  Geenszins naïef. Die irrationele angst voor je vrouw is overigens ook lachwekkend en is natuurlijk nergens op gestoeld. Dan parkeert je vrouw die auto toch gewoon een stukje verder? Overigens, de culturele problemen in dit land met migranten betreft voornamelijk de nazaten van de gastarbeiders; niet zozeer met asielzoekers. Die zijn (zoals Iraanse vluchtelingen) redelijk vaak hoog opgeleid.


  ⚠️ Meld

 20. Turkye kan niet al die gasten opvangen en als ze dat zouden kunnen zouden ze dat niet doen.. Kijk maar goed wat daar laatste weken gebeurt enorme problemen en het wordt alleen maar erger.


  ⚠️ Meld

 21. @Filosoof, de realiteit is voor jou een vaag begeio denk ik. Waar moet ze parkeren? Een stukje verder? Dat is helaas geen optie. Verder zijn het gehuurde parkeer plaatsen, omdat er, je raad het al, geen andere optie is. Je Kent de situatie niet, maar hebt wel alle wijsheid in pacht.

  Wensdenken, wegkijken en wij zitten met het resultaat. Je doet je naam eer aan.


  ⚠️ Meld

 22. @Jack

  Het belang van één gedupeerde (wiens angstige man met een hardnekkige irrationele angst rondloopt) weegt niet op tegen de belangen van 400 oorlogsslachtoffers. Ik maak me vrij weinig druk om de zorgen van jou of je vrouw, met alle respect.


  ⚠️ Meld

 23. Geloof mij de criminaliteit zal toenemen… In Soesterberg zitten ze ook en daar mag de supermarkt de plus elke week het verlies door diefstal (dat enorm is toegenomen) aangeven bij de gemeente. Deze zullen deze kosten vergoeden. (Let op dit komt uit betrouwbare bron). Indien ze iets medisch mankeren hetzij tandarts of ziekenhuis wordt alles kosteloos gedaan. En wij als brave grotendeels linkse rakkers waar ik er gelukkig geen 1 van ben mogen voor deze kosten opdraaien. Dus ik hoop dat ze lekker bij jullie in Zwolle blijven…en niet onze kant opkomen. Anders zakt ons huis nog verder in waarde….


  ⚠️ Meld

 24. @filosoof. Typische reactie. Niet geven en zorgen maken over je eigen volk, wel over asielzoekers. Je staat inderdaad ver van de realiteit en maar idealistisch denken. Jammer.


  ⚠️ Meld

 25. Stel je eens voor dat jij in een land leefde waar de oorlog os uitgebroken en je om je afkomst. geloof, ras etc. je leven daar niet meer zeker ben en je halsoverkop en getraumatiseerd je huis, je bezittingen, je familie en je leven wat je daar hebt opgebouwd zou moeten verlaten en je voor je eigen veiligheid enndie van je gezin geen andere keus hebt dan te vluchten naar een onbekend land, waar je de taal nier spreekt en de cultuur nier kent…

  en stel je dan eens voor dat je dan in die omstandigheden de reacties zou lezen die sommigen hier op dit forum neer zetten? Hoe zou je dar vinden? En hoe zou jij dan her liefst ontvangen worden door de inwoners van dat land waar je naar gevlucht bent?

  Denk daar eerst maar eens over na, voordat je hier een reactie plaatst!!


  ⚠️ Meld

 26. @Veldwachter, daar ben ik er achter gekomen hoe ver wij nederlanders zijn doorgeslagen, tolerantie, inleven, aanpassen, acceptatie ed. Wij zijn ons eigen identiteit kwijt omdat we ons telkens aanpasten. Een gast past zich toch aan aan de omgeving waar die gast is?

  Knuppel in het hoenderhomk, waarom een moskee terwijl vanuit daar gepredikt en geronseld word voor een jihad? Sommige bezoekers ons bv voor christenhond uitmaken? Nederland is totaal de weg kwijt


  ⚠️ Meld

 27. #johanna1

  Het nadeel is dat er altijd 1/3 hier blijft en blijft profiteren van ons gul kabinet. En btw als je hier als vluchteling komt hoeft nog niet te betekenen dat je hoeft te gaan stelen. En dat gebeurd dus wel…


  ⚠️ Meld

 28. Het is verschrikkelijk wat deze mensen wsl. al mee hebben moeten maken. Problemen kunnen beter daar opgelost worden dan in andere landen problemen te creëren.

  Mensen die getraumatiseerd zijn door een oorlog hebben over het algemeen geen “normale” denkbeelden over een voor ons normale en vrije samenleving. De levensstandaard van deze “slachtoffers” zal wsl. ook heel anders zijn geweest dan de onze.
  En dan heb ik het nog niet eens over de geloofsaspecten.
  Niet om te discrimineren maar als deze mensen traditionele moslims zijn zullen ze hier nog een enorme cultuurshock te verwerken krijgen.
  Dan zijn een paar daagjes Ter Apel echt niet voldoende om ze daar op voor te bereiden.

  Maar ach, de gemeenteraadsleden krijgen ze vast niet in hun buurt gestald.


  ⚠️ Meld

 29. @ferdinand

  Eigen volk? Alsjeblieft zeg, dat soort bekrompen begrippen zeggen mij vrij weinig. Feit blijft dat wij het hier redelijk goed hebben, en deze mensen (onze medemensen, want het begrip ‘volk’ is natuurlijk sociaal geconstrueerd) hals over kop hun thuisland hebben verlaten omdat de bomvaten ze om door de oren vlogen.


  ⚠️ Meld

 30. Na het mislopen van Lego World, het landelijke paardenevenement Zwolle International en Holiday on Ice kunnen de IJsselhallen ook wel een aardige donatie gebruiken 😉


  ⚠️ Meld

 31. Bericht door OnsNederland, op 24 september 2014 20:06
  Geloof mij de criminaliteit zal toenemen…

  Waarom zou ik jou geloven? Voorlopig ben ik blij dat jij in Soesterberg woont en niet in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 32. @Bernard

  Helaas heb ik nergens vermeld dat ik uit Soesterberg kom.
  Ik woon dichterbij Zwolle. Heel dichtbij zelfs

  Maar gaan jullie maar in de rij staan bij de ijselhallen en geef deze mensen een warm onthaal.

  Ik ben trots op jullie LINKSE rakkers….


  ⚠️ Meld

 33. Fantastisch!!

  We hebben een stadsgenoot verloren door oorlogsgeweld (mh17) en alleen al daarom vind ik het prachtig dat Zwolle mensen opvangt die voor oorlogsgeweld moeten vluchten.

  Als er nog vrijwilligers nodig zijn houdt ik mij aanbevolen.

  En alle verschrikkelijke walgelijke mensen die dit topic komen vervuilen met onzin over criminaliteit en eigen volk eerst moeten zich heel diep gaan schamen en anders maar zelf tussen de yezidi’s op een berg gaan zitten!!!!


  ⚠️ Meld

 34. Ik ga niet in discussie, vanochtend heeft de dokter gezegd dat mijn bloeddruk in orde is, en dat wil ik graag zo houden. Ik wil alleen als tip meegeven dat het iedereen die hier een sterke mening over heeft, zou sieren als ze eens met een paar van deze mensen gaan praten.


  ⚠️ Meld

 35. @d.erk 20.23
  Helemaal mee eens hoor, we hebben ons altijd aangepast, een soort “weg met ons” mentaliteit. Het tij begint gelukkig langzaam te keren, iedere cultuur is belangrijk dus ook de Nederlandse.
  @filosoof 20.30
  Wat is er mis met eigen volk? Of ben je zo’n cultuur relativist die zogenaamd geen wortels nodig heeft, dat zou dwaas zijn.


  ⚠️ Meld

 36. In de politiek zie je dat zodra iets goed gaat het meteen kapot gemaakt moet worden. De cijfers over misdaad in de regio omlaag, dan halen we wel wat volk hierheen om dat op te lappen


  ⚠️ Meld

 37. d.erk.

  Sommigen verdienen het ook om voor cristenhond te worden uitgemaakt.
  Er lopen genoeg hypocriete hufters rond die voor de buhne de popie jopie uithangen,en populaire kwast uithangen, maar in principe ook de meest walgelijke en beestachtige zaken hebben uitgedragen.

  Als je jezelf een goed leven toewenst, misgun het een ander dan niet, dat riekt dan naar egoisme, en heeft niks met doorslaan te maken.

  Het is nog altijd een gegeven, degene die het hardst schreeuwen en afkeuren, zijn ook degenen die zelf een best redelijk en goed bestaan hebben,maar gunnen het een ander niet,zodra ze er zelf iets aan moeten bijdragen, om de ander ook maar een klein beetje van hetzelfde bestaan te gunnen.


  ⚠️ Meld

 38. Mooi gesproken japser,
  Helemaal mee eens.
  Ik heb dat 10 jaar geleden eens gedaan met mijn onderburen destijds.
  10 gevluchte Somaliërs via Schiphol . Ik kwam van een koude kermis thuis. Ze hoeven je aandacht niet, maar je spullen wel.
  Maarja iedereen kan er een andere kijk op hebben.
  Na 3 mnd wonen was kalfshoven er 3 dgn aan het reinigen.
  Alle gestolen fietsen en een scooter uit de buurt stonden bij hen in het schuurtje.
  Maar zo heb je natuurlijk ook slechte Nederlanders.


  ⚠️ Meld

 39. Het lijkt een discussie tussen de Gutmenschen aan de ene kant en Hitler en de bruinhemden (letterlijk citaat) aan de andere kant.
  Mensen een prettige avond 😀


  ⚠️ Meld

 40. Beetje jammer dat ze vermelden dat de omwonenden geïnformeerd zouden zijn. Weet niet wie ze geïnformeerd zouden hebben…maar als direct omwonende heb ik toch niets vernomen van dit besluit. Geen enkel probleem als dit gebeurt. Maar toch beetje jammer dat de omwonenden summiere informatie krijgen en ook niet meegenomen worden in de beslissing. Daarbij gun ik deze mensen wel een warm onthaal!


  ⚠️ Meld

 41. @Veldwachter R.de.Jon

  Er is alles mis met ‘eigen volk’. Om te beginnen is een ‘volk’ vanuit wetenschappelijk oogpunt een subjectief begrip. En met cultureel relativisme is niets mis. Feit blijft dat we allen deel uitmaken van dezelfde mensensoort, en vanuit dat oogpunt probeer ik mijn wereldbeeld te vormen. Immers, menselijk leed kent één kleur.


  ⚠️ Meld

 42. Oh op Rtv oost staat weer wat anders,slechte pervoorlichting gemeente?

  Dat die mensen hier worden opgevangen is natuurlijk nobel maar andere zijde, we gaan ook nog mee in de oorlog aldaar. Sture F16’s verkenningen. Waar bemoeien wij ons mee? Gaat Rutte nu ook zometeen beelden van gebombardeerde flats met burgerslachtoffers rechtvaardigen?


  ⚠️ Meld

 43. @ filosoof 21.50
  “alles…” “niets…”
  Sorry ik kan weinig zinnige onderbouwing in je stukje vinden, heb je wel echt filosofie gestudeerd?  ⚠️ Meld

 44. Bericht door zwolle1988, op 24 september 2014 21:43
  In het bericht staat dat we per brief geïnformeerd zouden zijn…

  Hier lag hij wél op de mat. Er staat niet veel meer in dan wat er ook al in dit bericht staat. Wel de uitnodiging voor dinsdagavond.


  ⚠️ Meld

 45. Bezuinigingen op de ouderenzorg vergelijken met de opvang van asielzoekers slaat nergens op. Het is triest zoals er met ouderenzorg wordt omgegaan in NL, maar deze vluchtelingen hebben helemaal niets meer.


  ⚠️ Meld

 46. Bezuinigingen op de ouderenzorg vergelijken met de opvang van asielzoekers slaat nergens op. Het is triest zoals er met ouderenzorg wordt omgegaan in NL, maar deze vluchtelingen hebben helemaal niets meer.

  Mee eens!


  ⚠️ Meld

 47. @Leonardo, ik begrijp je goed !!!
  Echte vluchtelingen moeten en dan echt Moeten verblijfsvergunning krijgen maar dan moeten de procedures niet weer jaren lang gaan duren en aan die mensen valse hoop geven wetende dat het voor die mensen niks wordt. DE echte vluchtelingen die hebben het heel maar dan ook echt heel erg moeilijk en als die er zijn tussen die 400 die in Zwolle zullen komen zitten dan hoop ik dat ze mogen blijven!


  ⚠️ Meld

 48. met het schaamrood op mijn wangen lees ik enkele commentaren … wat een durf zeg om mensen die uit erbarmelijke omstandigheden komen op deze manier tekort te doen …. de vergelijking met hoe het er met ”ons” voorstaat in dit land slaat werkelijk kant nog wal… nee op deze manier krijgen we vrede in de wereld ….compassie voor anderen is het enige dat deze verknipte wereld nog kan redden …..educate yourself….


  ⚠️ Meld

 49. En het oude ziekenhuis kan al zijn leegstaande kamers voor veel te veel geld ‘verhuren’ dus huren zonder huurrechten onder de wet van leegstand (antikraak onzin van Alvast).

  Daar hebben ze voorzieningen en er staat genoeg leeg!!


  ⚠️ Meld

 50. De rest ook zo ongeveer gelezen. Wat mij betreft een goed initiatief om deze mensen hier een eerste onderdak te laten vinden. En hoe het er nu uit ziet is het ook precies goed: karig, maar wel een dak boven hun hoofd en de broodnodige verzorging. Dat is afdoende om een mens in nood op te vangen en een medemens te helpen.

  Ook belangrijk om vooral de achtergrond checks goed te doen zodat er geen oorlogsmisdadigers via deze veilige route hun straf ontvluchten.
  En uiteindelijk moet het doel zijn dat de mensen weer terug kunnen naar huis en haard om daar mee te helpen hun land weer op te bouwen.


  ⚠️ Meld

 51. Bizar dat men altijd twee termen flink met elkaar verward.

  Asielzoekers en vluchtelingen….

  Vluchtelingen zijn mensen die huis en haard hebben moeten verlaten door oorlog of andere ellende. Die tijdelijk huisvesting nodig hebben bij andere landen. Asielzoekers is een verzamelnaam voor vluchtelingen en gelukszoekers. Helaas heeft het linkse kader en daarbij het grootste deel van ons kabinet de enorme behoefte om alles en iedereen juist “Vluchteling” te noemen. Dat bekt zo lekker. Lekker zielig klinkt het ook.

  Feit blijft dat een groot deel van de asielzoekers die dit land binnenkomt -dan wel niet via mensensmokkel, dan wel anders- hier komt voor onze zorgstaat. Ze komen hier voor de gouden bergen, waar wij als maatschappij hard voor moeten werken.

  Vluchtelingen (echte vluchtelingen!) moeten we opvangen met een warm nest. Daarnaast reëel en duidelijk zijn; jullie zijn hier tijdelijk en er is geen kans om hier te blijven. Dat is het eerlijkst voor iedereen.

  Gelukszoekers moeten we direct uitzetten. Ons systeem is niet bestand tegen de instroom die we momenteel ervaren.

  Dat gezegd hebbende; Ik ga er vooralsnog vanuit dat de mensen die in Zwolle komen daadwerkelijk vluchtelingen zijn. Iedereen die zegt dat het geen problemen zal geven is blind, naïef of oliedom. Het cultuurverschil, de verveling, de andere mentaliteit…. Overlast zal er ALTIJD komen voor de stad, of men het nou leuk vindt of niet.  ⚠️ Meld

 52. Nou Zonde, dan heb ik slecht nieuws voor jou: Het gaat hier om asielzoekers. Lees het bericht nog maar eens na.
  Vind het knap dat jij een simpel onderscheid kunt maken tussen vluchtelingen en gelukszoekers. Zouden vluchtelingen niet op zoek zijn naar geluk? En jij zelf? Zoek jij geen geluk? Ik in ieder geval wel!


  ⚠️ Meld

 53. Ik denk dat de burgemeester van Zwolle niet helemaal eerlijk is naar de inwoners van Zwolle. Vorige week is er namelijk al een heel groot gedeelte van het hekwerk rondom de Ijsselhallen verwijderd en dit zal wel gedaan zien i.v.m de vrijheid van de asielzoekers die er nu gevestigd gaan worden.


  ⚠️ Meld

 54. Nou, bijvoorbeeld door het al een week of langer te weten en gisteren pas in de media te gooien nadat alles al in kannen en kruiken is. Kan het volk ook niet meer te hoop lopen.


  ⚠️ Meld

 55. Ben wel benieuwd hoe dat straks bij de jumbo gaat aan de Veemarkt. Mochten deze mensen ?berhaupt geld hebben. Zou dat dan net zo gaan als met de studenten? @leugentje, ja dat is wel opvallend.


  ⚠️ Meld

 56. Inderdaad, aan de kant van de Rieteweg is een deel van de hekken weg. Ziet er meteen een stuk beter uit. Die hekken stammen nog uit de tijd dat er echt veemarkt was en hebben nu geen nut meer.


  ⚠️ Meld

 57. @tsja eens met je. Mooie Zwolle promotie. Nu de uitvoering nog. Ik mag hopen voor die mensen dat het echt een tijdelijke oplossing is het verblijf aldaar.


  ⚠️ Meld

 58. @leonardo Zo zit de maatschappij tegenwoordig helaas in elkaar!
  Alleen maar aan zichzelf denken. Stel je voor dat ze wat voor hun medemens willen doen.


  ⚠️ Meld

 59. Jumbo gaat een boel ”vaste” klanten verliezen maar daarentegen komen de proletarische winkelaars wel effe aanwippen. Of moet ik zeggen de buren uit de ijsselhallen……….


  ⚠️ Meld

 60. @Tsja wat een onzin. Ook al wisten ze het eerder, ze zijn niet verplicht om alles direct openbaar te maken. Ben blij dat ze eerst een goed plan hebben bedacht en uitgewerkt.


  ⚠️ Meld

 61. Geen onzin wat mij betreft Japser. Ik denk dat ze het niet te opzichtig wilden regelen want dan krijg je al stront over je heen voordat er ook maar een spa de grond is ingegaan. Dit is natuurlijk veel effectiever, iedereen op het laatst informeren. Ze staan er vrijdag al hoor. Ging alles maar zo vlot in ons mooie landje [sarcasm] .


  ⚠️ Meld

 62. En hoezo is dat liegen? Vrijwel geen enkel plan wordt direct gepresenteerd. Dat moet eerst opgesteld worden. Of ze dit bewust geheim hebben gehouden, ik weet het niet, gezien de tijdslijne lijkt het me niet. Maar als iemand het kan aantonen…


  ⚠️ Meld

 63. Twee maanden geleden was er besloten om 250 Syrische vluchtelingen in NL op te nemen:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/13828/Burgeroorlog-in-Syrie/article/detail/3688899/2014/07/14/Teeven-blijft-erbij-meer-dan-250-Syriers-is-onmogelijk.dhtml

  Ik verwacht een drukte bij de telefoonwinkels:
  http://www.ed.nl/regio/cranendonck-e-o/cranendonck/internethype-over-foto-asielzoekers-in-telefoonwinkel-budel-1.4371990

  Emigratie uit Nederland:

  Periode 2000 t/m 2009

  aantal 1.077.776 – gemiddeld 107.777

  2010 – 128.000
  2011 – 133.000
  2012 – 142.800
  2013 – 145.700
  2014 – 140.000 (verwachting)

  Aantal 689.500 (laag t/m universitair opgeleid)

  * Totaal generaal 1.767.276 emigranten *

  Reden:

  – ontbreken sociale cohesie in Nederland
  – rust en ruimte
  – criminaliteit
  – verloedering
  – regelgeving

  Nieuw:
  – werk zoeken
  – hoger netto inkomen

  Politici zwijgen over NL emigranten.

  ——————————————

  Immigratie naar Nederland:

  2000 t/m 2009

  aantal 1.186.197 – gemiddeld 118.629

  2010 – 154.432
  2011 – 162.962
  2012 – 158.374
  2013 – 164.772
  2014 – 175.000 (verwachting)

  Aantal 810.540 (opleidingsniveau: geen informatie beschikbaar)

  * Totaal generaal 2.001.737 immigranten *

  Politici zwijgen niet over immigranten.

  Tot slot:
  Emigranten komen brengen – naar een ander land
  Immigranten komen halen – in Nederland

  Ruil eens 1 miljoen belastingbetalers in voor 1 miljoen uitkeringstrekkers, dat kost de economie structureel 35 miljard per jaar en de overheid ongeveer de helft van dat bedrag.

  Het wachten is nu op de golf vanuit Spanje en Italië. Nederland delen met deze mensen wordt door de EU verplicht gesteld!!

  Wanneer is er een emigratiebeurs in de IJsselhallen? Sta te popelen om te vertrekken.

  Fijne dag allen.


  ⚠️ Meld

 64. ……………….omdat,als je de reactie’s eens doorleest,dat ook gebeurd is in Soesterberg. Hier zal het niet anders worden denk je wel????  ⚠️ Meld

 65. Maar euh… Wim, dat die mensen massaal in een telefoonwinkel naar de wonderen der techniek komen kijken is toch niet vreemd? De iPhone 6 wordt gepresenteerd en half de wereld staat op zijn kop. Toch niet gek dat deze mensen nieuwsgierig zijn?


  ⚠️ Meld

 66. Wanneer gaan de mensen zich focussen op de asielzoekers ipv allerlei andere, niet ter zake doende onzin er bij halen? Ouderen, emmigratie, huurhuizen, telefoons.

  Deze mensen worden thuis DOODGEMAAKT.


  ⚠️ Meld

 67. In een interview gaf de burgemeester aan dit project te hebben goed gekeurd binnen een aantal uren.. Dit is niet het geval!! En iedereen die nu zo positief is wil ik straks over een maand of 2 nog wel weer spreken… en ga het dat niet goed praten dat ze stelen uit arme, overlast veroorzaken i.v.m het trauma wat ze hebben opgelopen of zelfs vrouwen lastig vallen omdat de verleiding van de westerse cultuur te groot is..


  ⚠️ Meld

 68. @leugentje jij wil ze terug sturen naar huis waar ze dood worden gemaakt. Jij wil met je volle bewustzijn meewerken aan moord. Kun je jezelf in de spiegel aankijken?


  ⚠️ Meld

 69. Uit een eeuw waar (helaas) alles maar wordt getolereerd..
  Waar mensen te bang zijn om op te staan..
  De mensen die echt gevaar lopen in hun eigen land gun ik een veilige omgeving, maar dat is bij genoeg asielzoekers ook niet het geval. Dit begint zo onderhand een maatschappelijk probleem te worden. En zie deze mensen straks maar weer is het land uit te krijgen


  ⚠️ Meld

 70. Egoïsme Leugentje! We hebben deze regels nu eenmaal en daar heb je aan te voldoen. Turkije kan dat ook niet allemaal aan, die heb er al 1.3 miljoen opgevangen. Dus schaam je.


  ⚠️ Meld

 71. @bernard……ik zeg ook niet dat het geen mensen zijn,helemaal niet zelfs. Dat het vluchtelingen zijn snap ik maar hier wel komen en onze normen en waarden waarderen naleven en anders wegblijven of wegsturen.

  @heleen………op dat wat jij zegt ga ik helemaal niet op in met je Bijbelteksten.

  De tijd zal het leren,misschien valt het allemaal mee maar ik denk het niet maar dat is mijn mening in dit.


  ⚠️ Meld

 72. Jullie zitten elkaar zo af te zeiken via je pc, maar let op veel van die gasten kunnen binnen twee of drie weken al weg zijn uit Zwolle, de eerste die weg zullen zijn zullen er mensen zijn die de meeste zorg nodig hebben zodat ze snel betere voorzieningen kunnen hebben. Het kan ook zijn dat er mensen zullen zijn tussen die vluchtelingen die al na 1 of 2 manden verblijfsvergunning kunnen krijgen als ze hun verhaal hebben verteld aan de ind en dat sommige mischn huisjes in Zwolle krijgen en bij in de buurt komen wonen, zo snel kan het dus gaan.
  Ik hoop dat er dan geen gekke dingen gebeuren tijdens hun verblijf in Zwolle


  ⚠️ Meld

 73. [quoteBizar dat men altijd twee termen flink met elkaar verward.

  Asielzoekers en vluchtelingen….

  Vluchtelingen zijn mensen die huis en haard hebben moeten verlaten door oorlog of andere ellende. Die tijdelijk huisvesting nodig hebben bij andere landen. Asielzoekers is een verzamelnaam voor vluchtelingen en gelukszoekers. Helaas heeft het linkse kader en daarbij het grootste deel van ons kabinet de enorme behoefte om alles en iedereen juist “Vluchteling” te noemen. Dat bekt zo lekker. Lekker zielig klinkt het ook.

  Feit blijft dat een groot deel van de asielzoekers die dit land binnenkomt -dan wel niet via mensensmokkel, dan wel anders- hier komt voor onze zorgstaat. Ze komen hier voor de gouden bergen, waar wij als maatschappij hard voor moeten werken.

  Vluchtelingen (echte vluchtelingen!) moeten we opvangen met een warm nest. Daarnaast reëel en duidelijk zijn; jullie zijn hier tijdelijk en er is geen kans om hier te blijven. Dat is het eerlijkst voor iedereen.

  Gelukszoekers moeten we direct uitzetten. Ons systeem is niet bestand tegen de instroom die we momenteel ervaren.

  Dat gezegd hebbende; Ik ga er vooralsnog vanuit dat de mensen die in Zwolle komen daadwerkelijk vluchtelingen zijn. Iedereen die zegt dat het geen problemen zal geven is blind, naïef of oliedom. Het cultuurverschil, de verveling, de andere mentaliteit…. Overlast zal er ALTIJD komen voor de stad, of men het nou leuk vindt of niet. /quote]
  Goed geformuleerd, helemaal mee eens.


  ⚠️ Meld

 74. Helemaal eens met Zonde! En ik heb ervaring, heel veel zelfs! Hoezo Jumbo? Asielzoekers vragen als eerste waar de Aldi en de Lidl zijn = hun dagelijkse uitstapje! Daarvoor lopen ze met een boog om de Jumbo heen!!!! En inderdaad asielzoekers is een verzamelnaam voor echte vluchtelingen en geldzoekers…. Van de laatste zijn er helaas meer! Zodra ze een verblijfsvergunning op zak hebben en alle toeslagen hebben gevangen gaan ze ‘op vakantie’ naar land van herkomst, met een bijstandsuitkering, ha,ha,ha wat zijn we naief en wat is het zieligheidsgehalte groot!!!!


  ⚠️ Meld

 75. Ik realiseer me dat Mara het wel eens serieus kan menen.

  Beste Mara, stel dat een vreselijke dictator of terroristen je woonplaats bombarderen, je vader voor je ogen vermoorden, ze je moeder verkrachten en je zusje doden.

  Zielig…. >:( >:(

  Hopelijk is het duidelijk zo, en roep je nooit weer dat oorlogsvluchtelingen zielig zijn!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.