De Langste Eettafel van Nederland

Zwolle – Tijdens de Week Tegen Eenzaamheid gaan in het hele land mensen met elkaar aan tafel om zo samen De Langste Eettafel van Nederland te vormen. Er is nu al meer dan 11 kilometer aan eettafels door het hele land. De PvdA Zwolle doet ook mee en organiseert de langste toetjestafel van Zwolle-Zuid. Iedereen is welkom om donderdagavond vanaf 19:30 aan te schuiven in wijkcentrum De Pol om samen met buurt- of stadsgenoten van een vlaflip of chocolademousse te genieten. 

De PvdA Zwolle maakt zich zorgen om het stijgende percentage van vereenzaming. Zo’n 30 procent van de volwassen bevolking is eenzaam, waarvan 10 procent zelfs aangeeft zich sterk eenzaam te voelen. Raadslid Patty Wolthof: "Als we mensen spreken die werkzaam zijn in de thuiszorg, horen we telkens dat woord terugkomen: eenzaamheid. Het is een ernstig maatschappelijk probleem en het is nog steeds een taboe voor mensen om erover te praten. En niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongeren. Ik snap het wel, want het is nogal een drempel om dat over jezelf te zeggen. Ik ben dan ook blij met deze Week Tegen Eenzaamheid die aandacht vraagt voor dit onderwerp. Met deze toetjestafel hopen we een beetje bij te dragen aan het bewustzijn."

Indien je niet in de buurt woont of donderdag niet kunt, kijk dan voor een eettafel/activiteit bij jou in de buurt op www.samentegeneenzaamheid.nl.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Of een paar vluchtelingen stallen bij eenzamen. Twee vliegen in een klap. Hoeft GroenLinks ze toch niet zelf in huis te nemen wat mij betreft. PvdA: pak dit idee op!;)

 2. Je kunt wel zeggen dat ze van harte welkom zijn maar het grootste deel van die mensen zullen door uiteenlopende redenen niet komen denk ik.

  Velen zullen iemand nodig hebben die ze aan de haren meetrekt.
  Waar dan ook heen, of het nu om dit gaat of een willekeurig evenement in de stad.
  Ze zijn niet voor niets eenzaam. Ze durven niet door trots, angsten, whatever die mensen dwars zit.
  Juist het feit dat zoiets op poten wordt gezet voor eenzame mensen doet een hoop waarschijnlijk beslissen om niet te gaan denk ik.
  “daar ga ik toch niet heen, zo erg is het niet met mij hoor. Leuk, zo’n ‘kijk ons eens verschikkelijk zielig zijn’ evenement. Ik ga wel TV kijken ofzo…”

  Wie gaat bij die mensen aanbellen om ze te overtuigen en mee te nemen?

Reageer