Elsevier noemt Viaa in Zwolle beste hogeschool

Zwolle – Viaa in Zwolle (voorheen Gereformeerde Hogeschool) is de beste specialistische hogeschool in Nederland. Tot die conclusie komt Elsevier in de vandaag verschenen gids’Beste studies’. Viaa biedt hbo-opleidingen in het werken met mensen.

Elsevier baseert zich in Beste studies op cijfers uit de Nationale Studenten Enquête (NSE), een landelijk onderzoek onder alle hbo’s en universiteiten in Nederland. ‘Bij de hogescholen zijn drie winnaars te vinden, gebaseerd op de verschillen in omvang en het totaal aantal opleidingen dat is beoordeeld’, aldus Elsevier. Viaa voert samen met een dansacademie de lijst van ‘specialistische hogescholen’ aan. Avans Hogeschool en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voeren de lijst van respectievelijk middelgrote en grote hogescholen aan.

Waar studeren
Elsevier geeft aan dat de gids Beste studies niet kan helpen bij de vraag wát iemand het beste kan studeren (behalve dan met het vijfstappenplan op bestestudies.elsevier.nl). ‘Het antwoord op de vraag wáár iemand het beste kan studeren is echter wel degelijk stevig te onderbouwen met feiten, cijfers en oordelen’, aldus Elsevier.

Hoge cijfers
De opleidingen van Viaa halen hoge cijfers in de Elsevier. Godsdienst Pastoraal Werk mag zich zelfs verheugen in de meest tevreden studenten (p. 76). Zowel de opleiding Verpleegkunde, als de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening scoren een eerste plek. De opleiding tot leraar basisonderwijs (pabo) eindigt met een totaalscore van 72 punten op de tweede plaats, achter koploper Hogeschool De Kempel (74 punten).

Artikel delen:

Reageer