Berkum voor topduel naar DOS ’37

Zwolle  Berkum speelt zaterdag uit bij DOS ’37, de medekoploper in de 1e Klasse D die deze week bijna voor een verrassing zorgde in de strijd om de KNVB-beker.

"DOS ’37 draait goed en in hun bekerwedstrijd tegen Flevo Boys hebben ze laten zien dat het team sterk in elkaar zit. Het wordt een mooie testcase voor ons, want als wij bovenin mee willen blijven draaien moeten we beter spelen dan vorige week," weet assistent-trainer Pascal Diender van Berkum. "We hebben eerder laten zien dat we zeker kwaliteiten hebben, maar daar moeten we stabieler en vaster in worden."

DOS ’37 begon onder de nieuwe trainer Philip Agteres uitstekend aan het seizoen met negen punten uit drie duels. De ploeg uit Vriezenveen beschikt over een sterke selectie met enkele ‘toppers’ als Thijs Houwing en Lennard Mulderij. Houwing was prof bij onder meer FC Twente en speelde daarna in de top van het amateurvoetbal bij ploegen als Spakenburg en HHC Hardenberg. Ook Mulderij deed enkele seizoenen topklasse-ervaring op bij HHC voordat hij in 2012 terugkeerde bij DOS ’37.
Deze week werd DOS ’37 in de tweede ronde van de KNVB-beker met 1-0 geklopt door Flevo Boys, koploper in de Hoofdklasse C. De Tukkers kwamen achter toen een terugspeelbal werd onderschept maar kregen kansen om langszij te komen. Houwing miste echter een grote kopkans en na rust schoot Mulderij van dichtbij over, zodat de eersteklasser met het kleinst mogelijke verschil uit het ‘grote’ bekertoernooi vertrok.

Vorige week won DOS ’37 knap met 1-2 bij het tot dan ongeslagen Nunspeet, al zat het toen zeker niet tegen voor de Twentenaren. "Die wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, 1-1 was een terechte uitslag geweest," vond trainer Agteres na afloop. DOS kwam in de tweede helft via Maarten Smit op 0-1, waarna heftige discussies volgden of die bal wel over de doellijn was geweest. Die opmerkingen leverden de Nunspeet-keeper een rode kaart op, maar de Veluwenaren kwamen even later wel gelijk. Diep in blessuretijd werd een afgeslagen bal door Houwing klaar gelegd voor Mulderij die de 1-2 schoot, zodat DOS toch als winnaar terug kon naar Vriezenveen.
Ook Berkum won de eerste drie wedstrijden van de nieuwe competitie. Afgelopen zaterdag werd er met 4-1 gewonnen van hekkensluiter KHC, maar Berkum-trainer Willem Brouwer was zeker niet tevreden over het spel van zijn selectie. "Het was heel matig van onze kant, misschien wel de minste van de drie duels die we tot nu toe hebben gespeeld," stelde de Berkum-coach misnoegd vast.
De ‘eersteklasse-topper’ DOS ’37-Berkum wordt zaterdag gespeeld op Sportpark Het Midden aan de Schout Doddestraat 46 in Vriezenveen, waar scheidsrechter Erik ter Brake uit Nieuwleusen op het ongebruikelijke tijdstip van 14.45 uur af laat trappen.

Artikel delen:

Reageer