Vierde editie van het SportGala Zwolle

Zwolle – De vierde editie van het SportGala Zwolle wordt zaterdag 31 januari 2015 gehouden in het Zwols ‘Theater van de Sport’, oftewel het Landstede Sportcentrum. Stichting Sportief Zwolle is opnieuw de organiserende partij en wordt ondersteund door een breed scala organisaties uit de gemeente Zwolle. De organisatie betrekt zowel top- als breedtesport bij het sportevenement. Het thema tijdens het vierde SportGala Zwolle is ‘Spin your Wheels’.

 

sportgala_landstede_11.jpg 

 

Daar waar voorgaande jaren wateractiviteiten en balsporten in de gemeente centraal stonden tijdens het Zwolse sportfeest, is het dit keer de bedoeling themagericht op een spectaculaire wijze vooral wielersporten onder de aandacht te brengen. Stichting Sportief Zwolle wil het succes van de voorgaande edities graag een vervolg geven en daagt iedereen uit om via sociale media mee te denken. Naast de sportverkiezing is uiteraard ook de ondertekening van het Gouden Sportboek een belangrijk onderdeel. Het aandragen van prestaties loopt parallel aan de Zwolse sportverkiezing.

Een speerpunt binnen de organisatie van het SportGala Zwolle is de relatie met de sportverenigingen en onderwijsinstellingen. SportGala Zwolle is het platform waar sportverenigingen, onderwijsinstellingen, de politiek, sporters en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Naast  de bestaande categorieën heeft de organisatie een nieuwe categorie toegevoegd aan de Zwolse sportverkiezing: de meest duurzame sportvereniging. Steeds meer sportverenigingen denken na over hun bijdrage aan de Zwolse maatschappij en de organisatie zet graag de meest duurzame sportverenigingen tijdens het Zwolse SportGala in het zonnetje. De speerpunten zijn een gezonde leefomgeving met aandacht voor participatie en sociale verbanden. Het benutten van de ruimte, meervoudig en multifunctioneel. Het bevorderen van samenwerking tussen verenigingen, kennisinstellingen en bedrijfsleven. 

 

De prijzen worden uitgereikt in de categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Sportcoach. Naast deze vijf hoofdcategorieën kent het SportGala Zwolle zes publieksprijzen, betreffende de categorieën: Sportvrijwilliger, Sportiefste schoolinitiatief, Sportstimuleringsprijs, Sportbestuurder, G-sport initiatief en Duurzame sportvereniging van het jaar 2014. Bij de zes laatstgenoemde categorieën gaat het om digitale publieksverkiezingen. De sportstimuleringsprijs is dit jaar gericht op een Zwols sportevenement in bloei.  Vanaf woensdag 1 oktober 2014 mag iedereen personen/teams/verenigingen/evenementen aandragen voor de  voor de verkiezing en het Gouden Sportboek via de website www.sportgalazwolle.nl.


Artikel delen:
Reacties 2

Reageer