Studenten maken zich op voor de EuroSkills

Zwolle – Van 30 september t/m 5 oktober reizen zes studenten van het Zwolse Deltion College af naar Lille, om daar deel te nemen aan het Europese kampioenschap voor beroepen, EuroSkills. Uit Zwolle doet Patrick Biesemaat mee in de vakrichting Elektrotechniek Gebouwen.

Vier van de zes studenten zijn geselecteerd tijdens de nationale finales van Skills Heroes. Dit zijn de vakwedstrijden voor het mbo, georganiseerd door Skills Netherlands. De andere twee studenten hebben een plek weten te bemachtigen op EuroSkills tijdens de nationale finales van Vakkanjers. Deze wedstrijden worden tweejaarlijks door TechniekTalent.nu georganiseerd.

De stichting Skills Netherlands is coördinator van de Nederlandse deelname aan EuroSkills 2014. Nederland doet mee aan 26 beroepen. De Deltion studenten gaan de strijd aan in de vakrichtingen: Elektrotechniek Gebouwen, Industriële Automatisering, Tegelzetten, Autotechnicus, Grafisch Ontwerpen en Webdesign.

 

De deelnemers reizen af naar Lille in het kader van het programma Internationalisering. Binnen dit programma worden studenten en medewerkers van het Deltion College uitgedaagd om een kijkje over de grens te nemen. Door het volgen van een tweetalige opleiding, stage in het buitenland, deelname aan studiereizen, uitwisselingen, excursies of in dit geval mee te doen aan een internationale wedstrijd.

 

De ontwikkelingen van de Deltion deelnemers zijn dagelijks te volgen op www.deltion.nl,  www.facebook.com/deltioncollege en www.euroskills-team.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer