‘De Gift City’ droom vanaf eind dit jaar realiteit

Zwolle – Na een zoektocht van ongeveer een jaar heeft De Gift City,  een bijzonder initiatief vanuit het Zwolse bedrijfs- en onderwijsleven, een perfecte plek gevonden om haar plannen ten uitvoer te brengen. Op 16 september jongstleden tekende het bestuur van de Gift City een huurovereenkomst met de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ).

 

gift_city_zwolle.jpg 

 

De Gift City zal gebruik maken van het ‘VEZ Centrum’ aan de Rieteweg te Zwolle. Dit pas gerenoveerde gebouw kent een stuk laagbouw waar het Ontmoetings- en Verkoopcentrum haar intrek zal nemen. De Gift City, een uniek concept dat in 2013 het levenslicht zag, heeft als primair doel mensen in een minder kansrijke positie een hand toe te reiken en op een actieve wijze weer meer betekenis te geven in de samenleving. In de Gift City wordt een appél gedaan op eigen (idee)kracht, eigen regie en mededeelzaamheid van mensen. Hierin maakt de Gift City gebruik van diverse mini-concepten. Te denken aan een Meet & Greet cafe, Talentenbureau en Geefwarenhuis. Vanaf 1 december zal de Gift City haar deuren openen.

 

Gedeelde visie

De initiatiefnemers van de Gift City leverden vorig jaar een uitgewerkt business plan op dat zeer positief werd ontvangen door de gemeente Zwolle. Nadat ook de nodige financiële steun vanuit diverse kanten werd toegezegd konden ze op zoek naar een juiste locatie. Als vrij snel werd er contact gezocht met VEZ, de kersverse eigenaren van het schoolgebouw aan de Rieteweg 12. Vanwege diverse aspecten, waaronder de ‘timing’, kwamen beide partijen destijds niet tot een overeenkomst. Begin deze zomer zijn beide partijen weer bijeen gekomen en kon er wel een samenwerking worden beklonken. Na een lange zoektocht naar alternatieve locaties was dit voor de initiatiefnemers geweldig nieuws. Beide partijen kennen een gedeelde visie. Net als de Gift City wil ook de VEZ van betekenis zijn voor de Zwolse samenleving en omstreken. Met name het VEZ Centrum speelt hierin een grote rol. 

 

Steun

De Gift City wordt vooral mogelijk gemaakt door bedrijven en organisaties die geraakt zijn door het concept van de Gift City, dat de nadruk legt op betrokkenheid en samenwerking. Het concept is tevens ontwikkeld door mensen die zich bevinden binnen het bedrijfsleven en de onderwijswereld. "Zonder de hulp van organisaties en bedrijven was het niet mogelijk de Gift City op haar benen te zetten. Wij willen bedrijven en organisaties dan ook nogmaals vragen met ons en vele anderen de schouders onder dit unieke concept te zetten. Het is onze droom om middels dit concept te laten zien waar we samen toe in staat zijn als we onze krachten bundelen in een uniek concept als deze", aldus Harry Wilbrink, één de initiatiefnemers achter de Gift City.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de Gift City, bezoek de website: www.degiftcity.nl of neem direct contact op met Harry Wilbrink, 06 45 70 90 70 / info@degiftcity.nl

Artikel delen:

Reageer