PEC Zwolle bekert verder tegen HHC

Zwolle – Voor de derde ronde van de KNVB Beker heeft PEC Zwolle donderdagavond tegen HHC Hardenberg geloot. PEC Zwolle speelt het bekerduel thuis in Zwolle.

De huidige bekerwinnaar bereikte de volgende ronde na de 3-2 winst op FC Oss. Topklasser HHC bereikte de volgende ronde na een fraaie 1-0 winst op RKC Waalwijk. Het bekerduel wordt gespeeld op 28, 29 of 30 oktober.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Herintreding 2e divisie?

  Voor het niveau- en organisatieverschil tussen een profclub (als PEC) en een topamateur (als HHC)…van NOS.NL

  De KNVB streeft naar de invoering van de tweede divisie in het betaald voetbal. Met ingang van het seizoen 2016-2017 moet die extra divisie, die in 1971 werd opgeheven, operationeel zijn.

  De KNVB wil herinvoering van de tweede divisie om de doorstroming tussen het amateur- en betaald voetbal zo optimaal mogelijk te maken.

  Piramidemodel

  Het bestuur amateurvoetbal heeft op dit moment een voorkeur voor een piramidemodel met de eredivisie, eerste divisie, tweede divisie, twee topklassen en zes hoofdklassen.

  De speciaal opgerichte Piramide Stuurgroep (topklassers en eerste divisieclubs) zal eind november een voorstel neerleggen voor de nieuw op te richten tweede divisie.

  Principe-akkoord

  Inmiddels is er een principe-akkoord bereikt over de verplichte promotie/degradatie-regeling, met ingang van het seizoen 2015-2016, tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal. De bondsvergadering met profs en amateurs op 2 december moet hiermee nog instemmen.

  😮 met

  zes hoofdklassen

  zou WVF nu ook nog bij het piramidemodel horen.

Reageer