CDA: ook aandacht voor kritische geluiden opvang

Zwolle – CDA Zwolle hoopt dat de 400 vluchtelingen uit Syrië, Eritrea en Somalië zich de komende tijd veilig en welkom mogen voelen in onze stad. Vanaf vrijdag worden ze opgevangen in de IJsselhallen te Zwolle.

Fractievoorzitter Judith Compagner: “Ik wens ze toe dat ze hier veiligheid vinden.” CDA Zwolle staat 100% achter het acute besluit van het Zwolse College van B&W om deze mensen op te vangen. De IJsselhallen bieden voorlopig een veilige plek voor hen. Vanuit ons christelijke gedachtegoed vinden wij dat het zelfs onze plicht als stad en samenleving is om mensen in nood te helpen. Het is mooi om te zien dat veel individuele inwoners en maatschappelijke organisaties met initiatieven komen om deze vluchtelingen welkom te heten en verder te helpen. Natuurlijk horen en lezen we ook de kritische geluiden van Zwollenaren die zich afvragen of dit de beste oplossing is. We vragen het College ook nadrukkelijk de zorgen van deze inwoners mee te nemen. Duidelijke en tijdige communicatie kan daarbij veel onbekendheid, onwetendheid en scepsis wegnemen."

Artikel delen:
Reacties 85
 1. Hopelijk kunnen de getraumatiseerde vluchtelingen hier even tot rust komen, gaat de vreselijke oorlog in hun land voorbij en kunnen ze snel weer terug naar hun woonomgeving.

 2. Ik hoop dat je mijn kritische geluiden niet racistisch vond Japser. Want dat zijn ze namelijk niet.

  @mariane: Weet jij al dat het daar weer snel veilig is? Ik denk dat het ge-etter daar nog wel jaren kan duren.

 3. Laat het de Gemeente(raad) nou net ontbreken aan goede communicatie!

  Je drukt ander bewoners iets door de strot en denkt dan dat achteraf gauw sorry zeggen, ja, het kon even niet anders, alles oplost.

  Ik gun iedereen een veilig leven zonder oorlog en geweld maar mensen wegstoppen in een land dat ze totaal niet kennen, en waar ze wsl. ook nog nooit van gehoord hebben lost de problemen daar echt niet op.

  Laat Nederland er eerst maar eens voor zorgen dat ze hun eigen zaakjes voor iedereen goed op orde hebben want daar schort het voor velen ook nog wel aan. En hiermee werk je, denk ik, discriminatie alleen maar mee in de hand.

 4. De problemen in Nederland zijn absoluut te verwaarlozen met de shit waar mensen voor vluchten in Syrië of Somalië. Zeggen dat die lui geen recht hebben op veiligheid, want onze problemen zijn belangrijker is ronduit walgelijk.

 5. Jasper, waarom niet je huis beschikbaar stellen en jij naar Somalie, kun je me eigen ogen eens zien hoe groot de ellende daar is. Als je daar twee weken bent geweest spreek ik je weer en ja dan kom je tot de conclussie dat het allemaal wel mee valt.

 6. Ik ben niet wereldvreemd hoor, heb alle continenten gezien en ook vaak in landen geweest zoals Somalie, maar houden jullie vooral het beeld voor je wat jullie door de media geboden wordt,klapvee

 7. Ja d.erk, geef even je wereldbeeld en geschiedenis graag duidelijker weer. Het liefst in een paar zinnen. Zonder discriminerend te zijn en racistisch.

  Dan krijg je weer de verwensingen of wordt je voor rotte vis uitgemaakt door het (s)linkse volk.

  Je bent duidelijk genoeg.

  Laat NL eerst zorgen voor eigen land en inwoners. Wanneer dat allemaal op en top is geregeld, zorg dan voor grote groepen asielzoekers. Ik ken genoeg mensen in Zwolle die NIET 3x per dag eten KRIJGEN. Die NIET iedere dag kunnen douchen. Laat staan dat ze worden vermaakt met een pingpong tafel en airhockey.

 8. @japser
  Ja Japser hoeveel geld heb jij eigenlijk gegeven voor de opvang van vluchtelingen, en hoeveel vluchtelingen ben je van plan op te nemen in je eigen huis.
  Of zijn het alleen maar mooie woorden die uit je mondje komen en weinig daden?

 9. Ja WimG

  Eigen volk eerst!

  @Mensenrechtenactivis Ik betaal belasting zodat de regering, namens ons allemaal dit soort initiatieven kan uitvoeren. Welkom in een sociale democratie. Zo werkt dat. Maar dat weet je natuurlijk zelf ook wel.

 10. Dat is niet zo fraai van je japser, wel praatjes verkopen, waarbij je jezelf profileert als een goed (beter) mens, maar geen cent uitgeven als het erop aan komt…:o

 11. @Japser. Misschien sta je morgen op, hangt je gezicht scheef en je linkerbeen doet het niet meer.

  Japser heeft wat zorg nodig om hem onder de douche te zetten en zijn billetjes af te vegen. Dat kan hij niet meer.

  Iedere dag komt er een mevrouw langs. Eerst was dit 4 x per dag. Door de bezuinigingen twee keer per dag.

  Hallo Japser, heb je alweer in je luier gescheten? Ja ik ben wat later dan normaal. Hier gauw een boterham en een schone luier. Nee, geen tijd en aandacht verder voor je. De gemeente Zwolle krijgt als autonoom orgaan verzorgingsgeld en de rest van het geld is naar de 1500 asielzoekers gegaan in Zwolle.

  Dag Jasper, schijt je nog een luier vol? Komen we het morgen verschonen.

  Ergens hoop ik stiekem dat het je overkomt. Ga je inzien wat voor hocus pocus je al die jaren in hebt geleefd.

 12. @japser
  – Editted –
  Misschien moet je eens rondkijken in een verpleeghuis en in een asielzoekersopvang – Editted –
  En o ja: ga ook eens wat geld overmaken op de mensen die het nodig hebben…

 13. RD: Derk lijkt me niet wereldvreemd. In Somalië wonen de mensen inderdaad niet in lemen hutjes zoals we altijd op tv zien. Het merendeel woont in goede stenen huizen. En ook een burgeroorlog bestrijkt vaak niet het hele land. Het is maar net waar je zit. Zo lees ik het bericht van D.erk en daar ben ik het mee eens. Maar als je in het verkeerde deel van zo’n land woont kun je wel hele grote problemen krijgen en genoodzaakt zijn het land te verlaten. Mooi dat WimG dat ook duidelijk vond. Soms valt hij opeens mee.

 14. @japser
  Als je werkelijk zo begaan bent met vluchtelingen zou het logisch zijn als je ook uit eigen beweging er wat geld aan uitgeeft. Je verschuilen achter “de staat” of “het millieu” is wel erg makkelijk…:(

 15. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik betaal belasting, die belasting wordt daarna weer uitgegeven aan zaken, onder andere het opvangen van asielzoekers. Daar ben ik een voorstander van, dus ik ben blij met de huidige regering. Zo werkt dat. Als ik het daar niet mee eens ben, stem ik op een partij die dat niet wil.

 16. Ja dat heb je al een paar keer gezegd dat je belasting betaald, maar trek dan ook zelf je portemonee als je er echt zo mee begaan bent.

 17. Als Jasper zijn tijd die die hier nu besteed eens ging veranderen om de dagbesteding voor de vluchtelingen te verzorgen zou hem schoon staan, maar zelf denk ik dat die aan de kant blijft saan en maar roepen, wij, ja mijn vrouw een ik zijn er vanmiddag na de markt geweest, inderdaad hoop ellende maar er zitten ook minder schrijnnende personen tussen die geen aandacht wouden maar een smartphone. Al met al toch begrip getoond en zij die er behoefte en steun aan hadden en knuffel en geld en goederen gegeven. En jij Meneer praat Jasper?

 18. Bericht door Japser, op 27 september 2014 15:22
  Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik betaal belasting, die belasting wordt daarna weer uitgegeven aan zaken, onder andere het opvangen van asielzoekers.

  He Jasper das VVD praat en dat voor een D66er achja die waaien hoe de wind staat he, lees jij uberhaupt wel eens je eigen reakties terug?

 19. Klopt d.erk veel praatjes van japser en met het moralistische vingertje zwaaien als je een andere mening hebt, maar zoals het een echte gutmensch betaamt houd hij zelf de portemonee stijf dicht.

 20. Tjonge wat een nivo van discussiëren Wim G, d.erk, Japser legt in fatsoenlijk Nedrrlands uit waarom hij het prima vindt dat Zwolle vluchtelingen opvangt en vervolgens moet hij zich allerlei rare verdachtmakingen laten welgevallen, omdat jullie het niet met hem eens zijn. Wij allen betalen belastingen en daar betaalt de staat dit soort opvang van. Niks mis mee wat mij betreft. Is dat niet genoeg en er zou een inzamelingsactie georganiseerd worden dan zou ik van harte een donatie doen. Ik lees dat jullie die opvang niks vinden, dat mag, maar ventileer dat dan op een normale manier en houdt het bij jezelf.

 21. Vinden de tegenstanders de opvang wel okay wanneer Groenlinksers deze mensen thuis opvangen en Jasper een flinke maandelijkse donatie doet?
  Het CDA worstelt met dit vraagstuk: vanwege hun christelijke achtergrond (terughalen CU-kiezers) moeten ze instemmen, maar ze mikken ook op de “kritische”geluiden (binnenhalen PVV-stemmers). ‘Geen vlees, geen vis’-standpunt.

 22. @leonardo
  Waarom jij namens japser meent te moeten reageren is me niet duidelijk. Verder is het punt natuurlijk dat japser nogal moralistisch naar anders denkenden meent te moeten zijn maar zelf geen cent geeft, of nog beter: vrijwilligerswer doet/gedaan heeft zoals d.erk.
  Dit komt op mij nogal ongeloofwaardig over, en dat mag m.i. gewoon gezegd worden.
  Ik denk dat de vluchtelingen meer aan d.erk hebben dan aan lege woorden van japser.

 23. Hoho, ik ben niet tegen de opvang, zeg alleen dat bewezen is dat het voor de mensen zelf beter is om in de buurt opgevangen te worden en dat er vele meelifters zijn op de ellende van anderen.

  Maar mensen zoals Jasper, met zgn moreel die beginnen over rasisten en overdrijven dat een ieder die komt anders verkracht of vermoord zou worden. Tsja als je als anders denkenden bestempeld als rasist kun je tegengas verwachten.

 24. D.erk, daar heb je een punt. Iedereen, inclusief de vluchtelingen zelf, zijn voor opvang in de buurt. Dat gebeurt dan ook. 76% van de vluchtelingen wordt in Afrika en Azië opgevangen tegenover 16% in Europa. Er zit wel een grens aan de opvangcapaciteit per land. Sommigen hier vinden dat de capaciteit in Nederland op is. Anderen denken daar anders over. Vooral vanuit humanitaire overwegingen: mensen in nood laat je niet zakken. Met kerst kijken velen naar A christmas carol, buiten kerst gedragen we ons als Scrooge: te beroerd om eigen welvaart te delen en daar allerlei argumenten bij zoeken.
  Je andere kritiekpunt richt zich op mensenhandelaren. Inderdaad te afschuwelijk voor woorden. Wederom: moeten die arme drommels daarom maar verrekken?
  Hoe zou jij het vluchtelingenprobleem oplossen?

 25. Ik ben er niet voor verantwoordelijk maar omdat ik veel reis en gereisd heb en veel gezien heb zou ik toch voor noodopvang aan de grenzende landen kiezzen, vanuit daar screenen samen met de overheid van herkomst en dan zsm naar welvaarenden landen als NL. Zo heb je doorstroming en vis je de rotte appels eruit en krijg je hier niet de discussie of procedures zoals nu, zie bericht Teeven vandaag.

 26. Vraag aan jou, waarom trekken ze naar het westen en niet naar bv Dubai die kant op, immers ook moslim en broeders moeten elkaar toch helpen?

  Dit is niet bedoeld om wederom weer een discussie los te starten maar om aan te tonen dat ze kiezen voor minder regels en humanitaire hulp die in dat soort landen juist ver te zoeken is, terwijl vele juist dat geloof en regels aanhangen.

  Nogmaals van mij zijn ze welkom en ja ik laat me er wel zien en als vind dat ik hun moet, kan steunen omdat het echte vluchtelingen zijn zzal ik helpen met middelen die ik voor handen heb. Zo heb ik vandaag een man laten skypen met zijn fam. rare was dat zijn fam. in een mooi appartement zaten en wel blij waren hem te zien horen, wat er gezegd werd verstond ik niet. Ggeld geven doen we niet wel hollandse stroopwaffels oid

 27. Dat gebeurt dus ook, d.erk, behalve misschien die screening. Met de overheid van herkomst is dat niet te doen, omdat die vaak net het probleem vormt. Of vindt jij het wel best wanneer het Chili van Pinochet, het Iran van Khomeini, het Syrië van Assad, het Duitsland van Hitler of het Irak van Saddam Hoesein de “rotte appels” eruit haalden? Tweede punt is dat je feitelijk stelt dat de rotte appels in de buurlanden moeten blijven en de “betere vluchtenlingen (hoogopgeleiden?) naar Nederland mogen komen.
  Ik ben er persoonlijk ook niet voor verantwoordelijk, maar voel me dat als medemens wel. Ook ik heb veel gereisd, maar kan die koppeling niet leggen met de vluchtelingenproblematiek. Heb heel veel hartelijkheid ervaren in verre oorden. Dat stimuleert mij nu juist om die mensen die niet vrijwillig gekozen hebben voor emigratie een warm welkom te geven.

 28. Er zijn meer mogelijkheden voor die screening hoor. Doen we hier toch ook?
  Ja vriendelijk zijn ze als je er komt, klopt de deur staat open om het zo te zeggen, maar antwoord op mijn vraag over bv geen Dubai ed?
  Ik vind het alleen gigantisch dom om mensen op te vangen in een veehal, er staan gevangenissen leeg, had begrepen dat Hoogeveen nu wel gebruikt werd hiervoor. Dit zorgt voor deze mensen alleen maar voor meer angst over wat er gebeuren gaat en dan kun je juigen dat Zwolle zo nobel is nou ik denk daar dus anders over.

 29. En met rotte appels bedoel ik Soedaneesen die zich voordien als mensen uit iritrea, hun paspoort weggooien, alleen hoogopgeleiden heb ik nooit gezegd, alleen zij die echt moeten vluchten omdat ze midden in een oorlogs gebied zitten. Mijn woorden niet verdraaien of anders invullen aub,noem ik nl Jasper streken en zo iemand lijkt jij mij nou net niet.

  Afin we kunnen nog lang discuseren maar eerder hebben we met posters op weblogzwolle al eens akties gedaan, nu ook iets doe? Kunnen we het overhandigen de situatie zien en daarna ergens onder genot van wat drinken discuseren en elkaar in de ogen kijken

 30. Waarom geen Dubai? Ik weet het niet, D.erk. Het is niet direct een buurland van Syrië, dus logisch dat de vluchtelingen er niet naartoe gaan. Waarom ze niet of nauwelijks vluchtelingen opvangen vind ik eigenlijk niet zo relevant. Wat zou daar de conclusie van moeten zijn: hullie doen het niet, dus wij ook niet? Dat soort vragen stellen, zijn meer uitvluchten om te rechtvaardigen waarom je zelf geen vluchtelingen wilt opvangen.
  De veehal is geen ideale opvangplek, maar beter iets dan niets. de gavngenis in Zwolle zit vol, dus dat is geen optie. Ook de Weezenlanden is nog niet geheel ontruimd. Valt ook af Waar dan wel in Zwolle als het niet in de Ijsselhallen mag?
  Assad is nog springlevend, D.erk. Het rijtje was meer bedoeld om je te laten dat je voorstel dat de landen van herkomst de screening zouden verzorgen, niet deugt. Je reactie laat zien, dat je daarmee eens bent.
  Wat ik niet begrijp, is dat jij, als je echt contact hebt gehad met die mensen, zo hardvochtig kunt reageren en het probleem van je bordje wilt schuiven.

 31. Nou lezen kun of wil je niet, dit leid nergens toe, jij beweert dat ik het van mijn bordje afschuif, tuurlijk gelijk heb je. Daarom zijn wij er vandaag geweest stukje betrokkenheid en steun en natuurlijk nieuwschierigheid.

  Jij kunt een andere politieke ideologie hebben als de mijne respecteer ik ik val je er niet op aan maar om de een of andere reden wil jij je gelijk halen, verdraaid mijn woorden naar jou inzicht hoe ik het dan wel zou bedoelen ect.

  Feit, er zitten nu mensen in een veehal op bedjes en voor spullen lockers, hoe, ondanks onze eigen politieke, maatschappelijke kijk gaan wij iets voor hun betekenen? Elkaar de veren afvangen doen we wel na die tijd

 32. Ben jij niet de man die vindt dat het “allemaal wel meevalt” in Somalië en die voorstanders van opvang in Zwolle bestempelt met “klapvee”. Je reactie hier en nu sporen niet met eerdere reacties van jou over dit onderwerp. Wil de echte D.erk opstaan?

 33. Daar sta ik nog steeds achter, Somalie is een mooi voorbeeld hoelang zgn vluchtelingen voor economische doel naar eexpliciet NL en GB ‘vluchten’ Ooit wel eens geweest?

  Dat oke in mijn woorden, linkse klapvee Sta ik ook nog achter. Kan ik onderbouwen en wil ik ook maar face to face. 😉

 34. Kan dan anders tegen dingen aankijken als jou, maar ik toon wel interesse en wil dingen zelf bekijken om mijn mening te vormen (als ik de mogelijkheid heb) en ja dat doe ik niet alleen van internet. Jij toch ook?

 35. Ik geef het op, er worden mij allerlei (verkeerde) dingen in de schoenen geschoven, mijn reacties worden (bewust) verkeerd geïnterpreteerd en dat staat mij voor geen centimeter aan. Ik weet hoe ik er over denk en ik lees hier how anderen er over denken. En ik hoop dat de socialen op de lange duur de overhand krijgen en houden. Ik kan mijzelf ’s ochtends in de spiegel aan kijken omdat ik weet dat ieder mens gelijkwaardig is.

 36. @japser 2:13
  Het zit hem denk ik in het woordje “sociaal”, je suggereert hiermee (misschien onbewust) dat mensen met andere meningen dan jij, minder sociaal of zelfs a-sociaal zijn.
  Dat is niet echt een prettige manier van discussieren, en daarmee blijft er niets over van een gelijkwaardige manier van met elkaar omgaan, wat je zelf beweert in je laatste regel.

 37. d.erk, op 28 september 2014 11:01
  Met mensen die een mening van een ander niet kunnen verwerken kan je geen gesprek aan gaan.
  Beetje zwart / wit . Bij een kritische toon ben je een racist.
  En zijn zij de barmhartige, zelfs van achter hun pc, gewoon omdat dat hun mening is.

 38. Daarnet op Twitter, de on-afhankelijke journalist van de Zwolse Stentor:

  Janske Mollen @Janske1
  Gehoord in #Zwolle mbt de #vluchtelingen: “Mogen ze gewoon los rondlopen dan?” Nu ben ik in shock. Tot zover Zwols medeleven.

 39. Tsja zon tweet is niet goed te praten en hoop dat zijn redacteur die ook ziet.

  Maar even een vraagje aan suze, jasper ect, wat hebben jullie voor die vluchtelingen gedaan? Gesprek al geprobeerd aan te gaan of je medeleven aldaar betoont? Wil best wel een aktie starten hoor maar denk dat dan eerst even contact gemaakt moet worden over wat er nu echt nodig is.

 40. Bericht door suze, op 28 september 2014 12:39
  derk daar kun jij wel buiten slapen. Laat de rechterhand niet weten wat de linker doetL

  Hiermee laat jij je werkelijke gezicht zien, minder azijn drinken en hou je vooroordelen voor je, Karma he

  Jij kent me niet,jij komt nooit met inhoudelijke postings, oneliners ja

  Je bent precies als Wilders ondanks dat je hem bekrtiseerd, alleen jij bent de linkse uitvoering als het je uitkomt.

  Daaaaaaag Suze

 41. Het niet laten inmengen in onze politiek is al een stap in de richting Leonardo.
  En daarna integreren zou ook al een stap zijn.
  Hier spreken de 4e generatie van gast arbeiders kinderen van 5 nog steeds Arabisch.
  Mijn neefjes uit Australië en Canada, 2 e generatie spreken geen woord Nederlands.
  Aanpassen heet dat.

 42. De moslims met wie ik werk spreken accentlozer Nederlands dan ik Kokzwolle, geldt ook voor de vakkenvullers, caissi?res, postbodes, buschauffeurs met een moslimachtergrond. Je laatste opmerking raakt kant noch wal Kokzwolle.

 43. Dan had ik dat wel geschreven. Wat hierboven wordt gezegd en de islam niet boven onze grondwetten plaatsen. Daarvoor zal de grondwet en andere wetten aangepast dienen te worden om het te kunnen bereiken.

 44. Leonardo, op 28 september 2014 16:06
  Verbazingwekkend hoe je zelfs de realiteit een draai de andere kant kan geven.
  Bij jou praten ze beter Nederlands dan jezelf, terwijl er hier non-stop arbisch naar elkaar gesproken word.
  En in de Nederlandse zinnen er zeker 1 woord goed uitkomt, en dat is dan weer een woord dat gerelateerd is aan een ziekte.
  Ik zal wel aan de verkeerde kant van Zwolle wonen.
  (Beetje of topic btw)

 45. Er is maar één Grondwet, WimG. Wat daarin staat is in de basis heel goed verenigbaar met welk geloof dan ook. In de werkelijkheid kan er spanning ontstaan met onze wetgeving. Dat geldt niet alleen voor de Islam, maar ook voor Jehova Getuigen, katholieken, (orthodox) protestanten. De overheid grijpt in wanneer er een ontoelaatbare grens wordt overschreden (bv het uit de ouderlijke macht ontzetten van Jehova Getuigen wanneer hun kind een bloedtransfusie moet ondergaan).
  In artikel 6 van onze Grondwet wordt de vrijheid van godsdienst geregeld. Dat geldt dus ook voor islamieten.
  Integratie is een groot goed, behoud van culturele identiteit ook. Vraag is waar het ene begint en het andere ophoudt. Nederlanders in Canada spreken inderdaad vaak snel goed Engels. Hoe zat dat met Nederlanders in Indonesië?

 46. Na al zinloze discussie hier over en weer, even on-topic; de communicatie omtrent dit besluit had beter gekund, al begrijp ik ook wel dat dit gezien de urgentie lastig is geweest. Daarom is het goed dat er alsnog een informatie-bijeekomst wordt gehIIuden.

 47. Willieb.
  Hoe zat dat met Nederlanders in Indonesië?

  3e en 4e generatie. Doe niet zo dom.
  Altijd maar de geschiedenis er bij halen. Lag de prioriteit bij hen ook op smartphone’s of internet???
  We leven in een wereld waar men mekaar afmaakt om een tientje.
  Voor de rest duidelijk Willie
  😉

 48. Kokzwolle123, het was maar een voorbeeld om aan te geven dat niet alle talen eenvoudig te leren zijn. In Singapore woont een hele kolonie Nederlanders die hun kinderen op de Internationale school doen waar ze Engels leren, maar geen Maleis. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden te bedenken. De 3e en 4e generatie allochtonen van Turkse en Marokkaanse komaf, spreken in de regel behoorlijk Nederlands, met wel enkele kenmerken fouten (de/het) en een bepaald accent, maar goed verstaanbaar en allezins acceptabel. Wanneer perfect Nederlands de norm wordt, dan hebben ook veel autochtonen een probleem (bv ‘als mij’ ipv ‘dan ik’). Er zijn zeker behoorlijke problemen met bepaalde bevolkingsgroepen, maar daar ging dit artikel niet over. Dat gaat over vluchtelingen met een islamitische afkomst die hals over kop huis en aard hebben moeten verlaten vanwege islamitische extremisten. Het CDA heet ze welkom, maar vraagt aandacht voor de kritische geluiden, waaronder die van jou. Ik vraag me af wat ze ermee willen doen.

 49. Het is inderdaad schaamteloos, maar blijkbaar is het zo dat een aantal mensen eerst aan zichzelf denkt en zo jaloers zijn dat ze de opvang van oorlogsslachtoffers in Nederland niet gunnen. 1 op de 5 stemgerechtigden gaven nog niet zo lang geleden de PVV hun stem. Grote kans dat zo’n racist bij je in de straat woont.

 50. Het is best vreemd dat je als het ware zélf vluchtelingen in huis moet nemen of de portemonnee moet trekken wanneer je er niks op tegen hebt dat er vluchtelingen in de IJsselhallen worden opgevangen.

  Ik vind het prima dat Nederland z’n humane gezicht laat zien en deze mensen een veilig heenkomen biedt. Ik vind het prima dat we dat in Nederland zo hebben geregeld.

  Als er andere zaken niet goed zijn geregeld, zoals ouderenzorg, moet dat bij de politiek aanhankelijk worden gemaakt. Desnoods ga je protesteren, of wat dan ook. Maar niet over de ruggen van deze groep asielzoekers.

 51. d.erk: het besluit is genomen, kennelijk is Zwolse PVDA het ermee eens, net als D66 bijvoorbeeld. Ik zie geen enkele reden waarom de PVDA hier iets over zijnou moeten roepen. Waarom vind je dat zo belangrijk?

Reageer