FC Zwolle verliest eerste wedstrijd

|   Laatste wijziging

Na maar liefst zeven wedstrijden ongeslagen te zijn geweest in de competitie, heeft FC Zwolle vanavond averij opgelopen in Roosendaal. De plaatselijke RBC was met 2-1 te sterk voor de Zwollenaren. Na slechts een kwartier spelen keek FC Zwolle al tegen een 2-0 achterstand aan. De Zwolse formatie kon ondanks de strijdvolle tweede helft de achterstand niet meer ombuigen.

Ondanks het feit dat RBC Roosendaal een zeer tegenvallende start van de competitie kent, was FC Zwolle gewaarschuwd. De laatste jaren vallen de resultaten voor de Zwollenaren tegen. Daarnaast beschikt de ploeg van trainer Rob Meppelink over de nodige potentie. Daarentegen kan FC Zwolle gezien de behaalde resultaten in de afgelopen wedstrijden met veel vertrouwen afreizen richting Roosendaal. Een wedstrijd die beide kanten kan opgaan is het gevolg. Op het doorweekte veld van RBC begon FC Zwolle met dezelfde formatie aan de wedstrijd als de afgelopen gewonnen thuiswedstrijd tegen BV Veendam.

De basis voor de overwinning van RBC Roosendaal werd al in het begin van de eerste helft gelegd. Al kreeg Tozé in de tweede minuut al een grote mogelijkheid om de score in het voordeel van de Zwollenaren te openen. De Portugees zag zijn inzet via een been van de tegenstander tot corner verwerkt worden. FC Zwolle leek voortvarend van start te gaan. Toch keek het in de 9e minuut al tegen een 1-0 achterstand aan. Op randje buitenspel werd de defensie van de Zwollenaren op kinderlijk eenvoudige wijze uitgespeeld. Sasa Stojanovic bekroonde de counter van de thuisploeg door met een lob het net doeltreffend te vinden.

Ondanks de snelle tegentreffer oogt het spel van FC Zwolle gevaarlijker dan die van de tegenstander. Echter de effectiviteit ontbreekt vanavond. Deze effectiviteit is wel aanwezig bij RBC Roosendaal. Dit blijkt enkele minuten na het openingsdoelpunt het geval. In de 16e minuut wordt balverlies op het Zwolse middenveld genadeloos afgestraft. De van een lange schorsing teruggekeerde Henk Vos weet FC Zwolle nog verder in mineur te brengen door de 2-0 binnen te tikken.

Niet alleen de vroege achterstand is teleurstellend voor de Zwolse formatie. Ook de met een blessure uitgevallen Eric Botteghin baart zorgen. De Braziliaan moet in de 33e minuut noodgedwongen plaatsmaken voor Etienne Reijnen. De jonge ploeg van trainer Jan Everse lijkt gebroken en kan enige naïviteit worden verweten. Persoonlijke duels worden veel verloren en de balsnelheid is niet snel genoeg om het de Brabanders enigszins lastig te maken.

De tweede helft is dan ook een verschil van dag en nacht. De wil en het geloof om te winnen is weer aanwezig bij FC Zwolle. De aanvallen lopen weer volgens plan en meerdere mogelijkheden dienen zich aan. Anton Jongsma is dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn uithaal van ongeveer dertig meter verdwijnt buiten het bereik van de keeper op het aluminium. Ondanks het betere van het spel, krijgt de thuisploeg nog twee uitgelezen kansen om het duel definitief te beslissen. De eerste kans valt in de categorie ‘niet te missen kansen’. Tot ontsteltenis van de aanwezige toeschouwers weet Sasa Stojanovic een meter voor de doellijn het leder voorlangs te schieten. Nog geen minuut later kan dezelfde Stojanovic zijn blunder goedmaken. Ditmaal weet Diederik Boer met goed optreden de Zwollenaren in de wedstrijd te houden.

Mede door twee offensieve wissels krijgt FC Zwolle de grip op de wedstrijd weer terug. Een doelpunt hangt in de lucht wanneer Petri Oravainen en Marcel de Bruijn de aanval komen versterken. Laatstgenoemde invaller kan zich bijna gelukkig prijzen door te scoren. De aanvaller weet op uitstekende wijze zijn lichaam in de strijd te gooien. Vanuit de draai wordt zijn inzet nog maar net gekraakt door zijn directe opponent Kees Kwakman. Een corner is uiteindelijk het maximaal haalbare resultaat.

Met nog enkele minuten spelen draait FC Zwolle de duimschroeven nog even flink aan. Een slim genomen vrije trap op de rand van het zestienmetergebied wordt door Albert van der Haar afgelegd op Danny Holla. De Groningse middenvelder ziet zijn inzet via de hakken van Tozé in het doel van RBC Roosendaal verdwijnen. In de slotminuten van de wedstrijd probeert FC Zwolle met man en macht de gelijkmaker te forceren. Het moet hierbij ook in defensief opzicht de nodige ruimte weggeven aan de tegenstander. RBC Roosendaal krijgt hierdoor nog enkele mogelijkheden om de volle buit definitief binnen te halen.

De minuten die nog resteren blijken uiteindelijk niet genoeg te zijn om alsnog langszij te komen. De twee snelle tegendoelpunten in de eerste helft wordt de Zwollenaren alsnog funest. De getoonde inzet van de tweede helft mag niet meer baten. De eerste verloren wedstrijd van de competitie is een feit. Aanstaande vrijdag volgt de uitgelezen mogelijkheid om op eigen veld tegen TOP Oss het goede begin van de competitie een doorstart te geven.


Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen:
RBC Roosendaal: Ubbergen, Koning, Dragoun, Kwakman ©, Jungschlager, Vlug (64. Martha), Stojanovic (77. Sidibe), Guijt, Vos, Kerstens en Delanoy.

FC Zwolle: Boer, van der Wal (60. Oravainen), Botteghin (33. Reijnen), Moisander, Derlagen, Holla, Bakker (68. de Bruijn), van der Haar ©, Tozé, Jongsma en Boerrigter.

Scoreverloop:
1-0 9. Stojanovic
2-0 16. Vos
2-1 80. Tozé

Gele kaarten:
Koning, Dragoun, Vlug (allen RBC Roosendaal) en Holla (FC Zwolle).

Arbitrage:
dhr. R. Wiedemeijer, dhr. H. de Graaf en dhr. R. Wassink (ass. scheidsrechters) en dhr. R. Souwen (4e official).

Toeschouwers:
 2.350

Bron: fczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “FC Zwolle verliest eerste wedstrijd”

  1. Heb het gevolgd op Radio Oost.
    Zwolle was de betere ploeg en de enige met initiatief. Maar ja, als je tegen 2 counters oploopt en zelf maar 1 keer scoort heb je daar uiteindelijk ook weinig aan…

Reacties zijn gesloten.