Schooltafeltennis toernooi Zwolle

Zwolle – Aankomende woensdag 1 oktober organiseren Tafeltennis Zwolle en SportService Zwolle het evenement "Table Stars The Battle", hét schooltafeltennistoernooi voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs. Zestien teams van zeven verschillende scholen gaan de strijd met elkaar aan om de titel "Zwols schooltafeltenniskampioen van 2014".

 

31-10-2012_tafeltennis_tournooi_03.jpg 

 

Het schooltafeltenniskampioenschap laat kinderen op een speelse manier kennismaken met de tafeltennissport. Tijdens het toernooi wordt de opzet van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) gevolgd, waarbij teams uit vier personen bestaan. In elk team zit ten minste één meisje. De teams worden vooraf ingedeeld in poules. Na de poulewedstrijden gaan de betere teams verder in het "hoofdtoernooi" en de andere teams in het "troosttoernooi". "Wij proberen kinderen via dit evenement enthousiast te maken voor tafeltennis. Het is een sport die je op elk moment van de dag kan doen. Met alleen een batje en een balletje kun je spelletjes spelen als mikken, balanceren, jongleren, overspelen en hooghouden. Daarnaast zijn kinderen vaak creatief genoeg om ergens een tafel van te maken", geeft Hilko Appels aan.

Hilko is – samen met Wendy Schrijver – verantwoordelijk voor de coördinatie van de schoolkampioenschappen vanuit Tafeltennis Zwolle. De vereniging heeft vier locaties in de stad. "Op elke locatie hebben we een instroomgroep. Hier kunnen kinderen (van alle leeftijden) voor de eerste keer op een leuke manier kennismaken met de sport!".

 

De nummers 1, 2 en 3 van het hoofdtoernooi en de nummers 1 en 2 van het troosttoernooi krijgen een prijs. Het winnende team wint vier tafeltennis batjes en mag in maart 2015 naar de landelijke finale van "Table Stars The Battle" in het Landstede Sportcomplex in Zwolle, op de plek waar dan ook het NK tafeltennis wordt georganiseerd!

 

Het belooft een gezellige en sportieve middag te worden. Komt allen van 13:30 tot 17:30 uur naar Tafeltennis Zwolle aan de Albert Cuypstraat 1A in Zwolle en schreeuw jouw favoriete basisschool naar de overwinning!

Artikel delen:

Reageer