PEC Zwolle – Heracles Almelo voorbeschouwing

Zwolle – In de zevende speelronde van het eredivisieseizoen 2014-2015 treft PEC Zwolle in het IJsseldelta stadion provinciegenoot Heracles Almelo. In tegenstelling tot de Zwollenaren is Heracles Almelo slecht aan de competitie begonnen. Het elftal, waar voormalig hoofdtrainer / coach Jan de Jonge eind augustus werd ontslagen, is momenteel de hekkensluiter van de Eredivisie. De Almeloërs wisten uit de eerdere zes wedstrijden nog geen punten te halen. Het duel tussen beide elftallen begint zaterdag om 19.45 uur. 

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen beide elftallen uit Overijssel in een 1-1 gelijkspel. Waar verdediger Jeroen Veldmate de bezoekers in de 40 minuut op een 0-1 voorsprong bracht, was het vleugelaanvaller Furdjel Narsingh die de toenmalige doelman Remko Pasveer in blessuretijd met een subtiele lob verschalkte. Eerder dat voetbaljaar won de ploeg van Ron Jans in het Polman stadion knap met 1-3 van Heracles Almelo, onder meer door een treffer na elf seconden van jeugdexponent Jesper Drost.

Bij de Heraclieden staat er één speler onder contract met een verleden bij PEC Zwolle. Spits Denni Avdić speelde in het seizoen 2012-2013, als huurling van partnervereniging SV Werder Bremen, 23 eredivisieduels voor de Blauwvingers, waarin hij acht doelpunten scoorde. In Zwolle vinden we één voormalig speler van Heracles Almelo terug, namelijk Ben Rienstra. Voor dit elftal speelde hij in vier jaar tijd 108 wedstrijden op het hoogste Nederlandse voetbalniveau. 

Scheidsrechter is zaterdag Manschot. Hij wordt geassisteerd door Van Zuilen, Janson en Gerritsen. Voor de wedstrijd zijn nog kaarten te verkrijgen. Alle benodigde informatie daarover vind je hier. Kan je niet in het IJsseldelta stadion aanwezig zijn? Blijf dan op de hoogte via ons Twitterkanaal  @peczwolle

Recente ontmoetingen: 
22 februari 2014 PEC Zwolle – Heracles Almelo 1-1 (Eredivisie) 
30 januari 2013 PEC Zwolle – Heracles Almelo 3-2 (KNVB Beker) 
6 oktober 2012 PEC Zwolle – Heracles Almelo 0-3 (Eredivisie)  
19 november 2004 FC Zwolle – Heracles Almelo 2-1 (Gouden Gids Divisie)   
7 september 2001 FC Zwolle – Heracles Almelo 1-0 (Gouden Gids Divisie)

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “PEC Zwolle – Heracles Almelo voorbeschouwing”

  1. Zaterdagavond staan PEC Zwolle en Heracles Almelo tegenover elkaar in het IJsseldelta Stadion (aftrap 19.45 uur).

    ?? PEC Zwolle??Heracles Almelo stond pas twee keer eerder op het programma in de Eredivisie. In het seizoen 2012/13 wonnen de bezoekers met 0-3, vorig seizoen eindigde het duel in 1-1.

    ?? In de afgelopen twee seizoenen speelden PEC en Heracles vijf keer tegen elkaar (alle competities). De Zwollenaren wonnen tweemaal (G2, V1), waaronder het treffen in de kwartfinale om de KNVB-beker in januari 2013.

    ?? PEC Zwolle speelde zes van zijn laatste negen Eredivisie-duels met Overijsselse provinciegenoten gelijk (W2, V1).

    ?? PEC kan voor de tweede keer in de Eredivisie-historie vier thuisduels op rij winnen. Dat lukte eerder tussen september en november 1979.

    ?? Sinds begin 2013 verloren de Zwollenaren slechts een van hun elf thuisduels die op zaterdagavond werden gespeeld (W4, G6).

    ?? PEC (56,5 procent) en Heracles (55,5 procent) zijn de twee ploegen die dit seizoen relatief het vaakst van buiten het strafschopgebied schieten.

    ?? Hercacles heeft de slechtste seizoenstart in zijn historie met met zes verliespartijen op rij.

    ?? Het Eredivisie-record van meeste nederlagen vanaf de competitiestart is in handen van twee clubs: FC Volendam (seizoen 1963/64) en MVV (1968/69) verloren beide acht wedstrijden op rij.

    ?? Negen van de elf doelpogingen van PEC-aanvaller Stef Nijland in dit seizoen gingen naast of over het vijandelijke doel; één bal werd gestopt, de andere leverde een doelpunt op.

    ?? Heracles Almelo pakte slechts een van de mogelijke 33 punten in zijn laatste elf Eredivisie-duels.

    ?? Heracles is de vierde ploeg in deze eeuw met nul punten uit de eerste zes wedstrijden in de Eredivisie, na FC Volendam (seizoen 2008/09), RKC Waalwijk (2009/10) en Willem II (2010/11). Al deze ploegen eindigden als achttiende en degradeerden dus rechtstreeks naar de Jupiler League.

    ?? Heraclied Bryan Linssen is de speler met de meeste schotpogingen in de eerste zes speelronden zonder dat er één daadwerkelijk op doel was (zeven).

    ?? Indien PEC wint, dan heeft de ploeg vijftien punten uit zeven duels. Dat zou de beste seizoenstart in de clubhistorie zijn.

    ?? Heracles scoorde dit seizoen pas vier keer in de Eredivisie. Dat is samen met Feyenoord het minst van alle ploegen.

  2. Rechtszaak om WK op kunstgras gaat door

    Een groep van 40 speelsters uit het internationale topvoetbal zet de rechtszaak tegen de wereldvoetbalbond FIFA en de Canadese voetbalbond (CSA) door. Zij eisen dat het WK komend jaar in Canada op echte grasvelden wordt gespeeld. Zowel de FIFA als de CSA houdt echter vast aan kunstgrasvelden in de zes WK-steden.

    De actievoerende voetbalvrouwen, afkomstig uit onder meer Duitsland, Brazilië, Spanje en de Verenigde Staten, vinden dat er sprake is van een ‘zeer betreurenswaardige discriminatie’. Zij wijzen erop dat het WK voor mannen altijd op een natuurlijke ondergrond wordt afgewerkt. Volgens de voetbalvrouwen is een WK op kunstgras vernederend, gevaarlijk en oneigenlijk.

    De FIFA en de CSA hadden tot vrijdag de tijd om te reageren op een ultimatum van de ontevreden speelsters. Beide organisaties hielden zich echter stil, waardoor de reeds geplande rechtszaak nu wordt doorgezet.

    Nederland is nog in de race voor een WK-ticket.

    Hopelijk zal Adriaan Visser na zijn legendarische uitspraak ‘PEC is back’ van twee seizoenen geleden, na dit seizoen zeggen: ‘The real grass comes back at PEC’.

  3. Vanaf 13 september word er een fictieve “Onvolprezen WeblogZwolle glazen bal-bal” uitgereikt aan de winnaar van bovenstaande voorspellingen. Hij is helaas nog niet uitgereikt.

  4. @JeanJaquesRousseau,
    Wie zit er wel te wachten op kunstgras dan?
    De (echte) voetballiefhebbers niet, de spelers niet, alleen bestuurders vinden het leuk want een echte mat kost 2 ton per jaar waar nooit geen geld voor is, voor afkoopsommen e.d. altijd wel.
    Steeds meer gemakzuchtige clubs gaan over op deze Playmobil velden in onze Mickey Mouse League maar vergeten dat echt gras de ziel is van de mooiste sport ter wereld.

Reacties zijn gesloten.