Solidara al 1400 aanmeldingen

De nieuwe partij Solidara van voormalig SP-senator Yildirim in Zwolle heeft al 1400 aanmeldingen. Dat zei Yildirim gisteravond op een bijeenkomt van de SP in Zwolle. Volgens Yildirim komen er dagelijks uit het hele land zo’n zes aanmeldingen binnen.

Yildirim is met de partij Solidara begonnen na een conflict met het partijbestuur van de SP. Yildirim met Solidara ook in de Eerste Kamer. Gisteravond heeft fractievoorzitter Twisterling van de SP in Zwolle de SP definitief vaarwel gezegd in de gemeenteraad. Ook statenlid Wiegersma stapt uit Provinciale Staten omdat ze het niet eens is met de koers van de SP.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 3
  1. poeh,poeh, 6 aanmeldingen per dag, toe maar. Als het zo door gaat zitten we in bijna 28,5 jaar op 64.363 (:=kiesdeler tweede kamer) aanmeldingen. Als al die aanmeldingen dan omgezet worden in een stem, krijg je precies een zetel in de tweede kamer. Succes, maar ik zie het nog niet echt als een bedreiging.    Maak melding

  2. Joppe,
    beetje flauw; in nederland zijn 318.000 mensen lid v.e. politieke partij (bron Wikipedia). Dat zijn dus 6 zetels, de andere 144 worden dus gekozen door mensen die nergens lid van zijn.
    Vind 1400 best veel in korte tijd.    Maak melding

Reageer