Tour de Countus voor Stichting Tegenkracht

Zwolle – Fietsen voor Tegenkracht; stichting Kanker en Sport! Dat was vrijdagmiddag 26 september de missie van de adviseurs van Countus. De stichting biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk een operatie, chemo en/of bestraling in te gaan en deze te kunnen doorstaan. 

 

renners_in_actie_tour_de_countus_2014.jpg 

 

Na een gezamenlijke lunch vertelde Peter Smeets meer over Stichting Tegenkracht en vertelde Coen van Veenendaal als oprichter van Alpe d’Huzes over waarom het nog steeds belangrijk is geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Beiden benadrukten dat inmiddels wetenschappelijk is aangetoond dat bewegen zin heeft als kanker is geconstateerd. Om 13.30 uur werd het startsein gegeven voor ‘Tour de Countus’. Samen met relaties werd in groepen een fantastische toertocht van 60 of 80 kilometer door de Kop van Overijssel gemaakt, een pauze bij de Countus vestiging in Staphorst en aansluitend een gezellige netwerkpasta.

 

Donatie voor Stichting Tegenkracht

Na afloop van de tocht werd rondgegaan met de fietshelm, en werd er gul gegeven door de deelnemers. Eenwaardecheque van maar liefst € 2580,=  werd overhandigd aan Stichting Tegenkracht. Een prachtig bedrag, dat zeker een goede bestemming krijgt!

Artikel delen:

Reageer