Landstede van start met een openingsweek

Zwolle – Landstede opent het nieuwe sportseizoen ook dit jaar met een knallende week vol sport en bewegen onder de titel ‘Landstede ademt sport’. Met behalve de openingswedstrijden van Landstede Basketbal en Landstede Volleybal onder andere sportclinics, een fittest voor alle eerstejaars en de Landstede Health Challenge voor alle medewerkers. Want behalve voor topsport is er bij Landstede veel aandacht voor sport in de breedste zin van het woord. 

 

Sport en bewegen is verweven in alles wat Landstede doet. Zowel studenten en leerlingen als deelnemers en medewerkers worden gestimuleerd om gezond en actief te leven. De sportfilosofie is immers toepasbaar op een gezonde leefstijl en instelling in het algemeen: het beste uit jezelf halen. Je houden aan de spelregels, waarden en normen. Samenwerken, successen behalen, maar ook tegen je verlies kunnen. Landstede biedt legio mogelijkheden om deze vaardigheden verder te ontwikkelen door het realiseren van leerwerktrajecten in de sportwereld, het aangaan van partnerschappen met sportorganisaties en het geven van ruimte aan sporttalenten.

Openingsweek

Sporten en bewegen is het credo in de openingsweek: op woensdag 1 oktober is er in het. Landstede Sportcentrum een fittest voor ruim vijfhonderd eerstejaars studenten. De resultaten op het gebied van bijvoorbeeld fitheid, kracht en uithoudingsvermogen worden online ingevoerd op testjeleefstijl.nl. Zo kunnen de studenten zien hoe ze scoren ten opzichte van anderen, en krijgen ze adviezen. Verder komen leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen naar Zwolle voor sportclinics georganiseerd door mbo studenten.

 

De Landstede Health Challenge voor medewerkers van Landstede vindt plaats op van 29 september tot vrijdag 3 oktober in Zwolle, Harderwijk, Raalte en Kampen. Het betreft een fittest, die gelijk een 0-meting is. De medewerkers krijgen tot december de gelegenheid zich te verbeteren, en de fitste collega wordt dan in het zonnetje gezet. 

Landstede Volleybal opent op zaterdag 4 oktober tegen SSS in het Landstede Sportcentrum. Op zondag 5 oktober vindt daar ook de openingswedstrijd Landstede Basketbal – Den Helder Kings plaats. Voorafgaand aan de wedstrijd presenteren talenten van het Centre for Sports & Education zich. 

 

Sport en bewegen bij Landstede

Logischerwijze gaat er altijd veel aandacht uit naar de topsport. Maar juist wat er in de breedte op het gebied van sport en bewegen gebeurt, heeft bij Landstede minstens zoveel prioriteit. Daarom worden in de openingsweek een scala van activiteiten georganiseerd en ook door het gehele schoolseizoen heen ademt Landstede sport op alle fronten. De Openingsweek is bedoeld voor studenten, leerlingen, medewerkers, supporters en verder iedereen die belangstelling heeft. Meer informatie is te vinden op www.landstede-basketbal.nl en www.landstede-volleybal.nl.

Artikel delen:

Reageer