Jonge IJslandse Vök naar Hedon Zwolle

Zwolle – De jonge IJslandse band Vök wist kort na oprichting al de prestigieuze bandcontest Músíktilraunir in het thuisland te winnen. De melodische hooks en het sensuele stemgebruik van Margrét Rán leverde al vergelijkingen op met stijliconen als Florence and the Machine en The XX. Zondag 5 oktober treedt Vök op in poppodium Hedon, support is er van Solitary Zebra.

vok_1-2.jpg

De bandwedstrijd was hun eerste grote concert, maar sindsdien kent hun agenda geen rust meer. Begonnen als duo, maar sindskort maakt Ólafur Aleksander deel uit van de band. Het gitaarspel van Ólafur Aleksander zorgt daarbij voor een nostaglische indie electro vibe.  

Solitary Zebra is een eigenzinnige, opkomende indierockband uit het noorden van het land. De eerste EP uit 2013 is uitstekend ontvangen in de vaderlandse indiecharts. Vier nummers van de EP scoorde een top-10 plaats. Het viertal speelt pakkende, ‘catchy-but-edgy’ indierock met een melancholieke, donkere sound. Kenmerkend door volle synth- en gitaaroverdrives gecombineerd met dromerige soundscapes. De band speelde afgelopen jaar onder andere op Eurosonic Noorderslag. Dit najaar duikt solitary ZEBRA de studio weer in. Nu om een volledig album op te nemen. 

VÖK
Support: SOLITARY ZEBRA

 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                     : Zondag 5 oktober
Open                          : 20:00 uur

Aanvang                     : 21:00 uur

Entree                         : € 8,00

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via de website van Hedon en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl

Artikel delen:

Reageer