Piano virtuoos A.J. Croce maakt indruk

Zwolle – A.J. Croce was vrijdagavond in Hedon voor een ijzersterk optreden. Een piano virtuoos en ook nog een dijk van een stem. Het publiek was onder de induk. De drie zangeressen van de Zwolse band The Alluring Ajettes waren door de Amerikaanse singersongwriter A.J. Croce uitgenodigd om als gast op te treden tijdens zijn show in Hedon op vrijdagavond A.J. Croce is in Nederland ter promotie van zijn nieuwe album Twelve Tales. Ze zullen dit optreden niet snel vergeten.

 

img_0961.jpg 

 

A.J. Croce, zoon van jaren zestig icoon Jim Croce (‘Time in a Bottle’, ‘Bad Bad Leroy Brown’), heeft zich sinds het begin van zijn carrière ontwikkeld van een door jazz beïnvloedde blues-muzikant tot een popmuzikant met een eclectische smaak. Jazz, blues, country, funk, in zijn muziek hoor je vele stijlen terug. Zijn nieuwe album Twelve Tales is daar een goed voorbeeld van. Twaalf muziekstukken die als een jigsaw puzzel in elkaar passen, geproduceerd door twaalf verschillende legendarische producers, opgenomen in twaalf verschillende Amerikaanse steden.

 

img_0888.jpg

 

img_0973.jpg 

 

img_0993.jpg 

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

De zangeressen van The Alluring Ajettes (Margriet Bruggemans, Marieke Eerelman en Marit van Raalte) zijn al twintig jaar groot fan van A.J. Vorig jaar ontstond het idee om zijn muziek te gaan bewerken voor drie zangeressen. ‘We hebben een selectie gemaakt van wat wij zijn mooiste nummers vinden, en die voorzien van close-harmony of backing vocals.

 

"Als ultiem eerbetoon aan A.J. hebben we zijn initialen gebruikt als inspiratiebron voor onze bandnaam.’ Zeer trots zijn ze op hun gastoptreden bij hun idool. ‘Van het nummer ‘Smoking Good Time’ hebben we een videoclip gemaakt. Op een gegeven moment hebben we de stoute schoenen aangetrokken en het clipje naar hem opgestuurd. De volgende dag al kregen we een reactie en die was zeer positief. Niet alleen was hij vereerd, hij vond het clipje ook nog eens geweldig. Van het een kwam het ander en nu mochten we dus met ons idool op een podium staan! Fantastisch!’

 

img_0877.jpg 

 
img_0837.jpg
 
img_1006.jpg
 
img_1042.jpg
 
img_1020.jpg 
 
 
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Geweldig optreden van A.J. Croce en gitarist Michael Bizar – met een fantastisch gastoptreden van de zangeressen van de Zwolse band The Alluring Ajettes en hun pianist Reinder van Raalte.. (de voltallige band bestaat uit tien personen!).
    Volgens mij stond niemand in de zaal stil, heerlijke sfeer.
    Hopelijk volgen er nu meer eigen optredens van deze professionele Zwolse band: ze hebben het meer dan verdiend!

Reageer