Fietsers gewond bij aanrijdingen

Op de kruising Weteringpark/Wipstrikkerallee is maandagmiddag 17 september een 88-jarige fietser uit Zwolle gewond geraakt. De man reed over voornoemde kruising toen een 65-jarige automobilist uit dezelfde plaats, komende uit tegenovergestelde richting, linksaf wilde slaan. De automobilist zag de fietser over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser werd met een gebroken enkel overgebracht naar het ziekenhuis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de kruising Meppelerstraatweg/P.Buysstraat raakte maandagmiddag 17 september een 81-jarige fietsster uit Zwolle gewond toen zij werd aangereden door een 37-jarige automobilist uit dezelfde plaats. Zij reed over de P. Buysstraat en verleende geen voorrang aan de automobilist, die van links kwam op de Meppelerstraatweg. De automobilist had wel recht op voorrang, wat werd aangegeven door haaientanden op de P. Buysstraat. De fietsster werd met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis overgebracht.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Euhm… toch vreemd dat de premie na een paar jaar ‘ineens’ flink omlaag gaat.
  Maar los daarvan, laten we een iets andere vraag stellen:
  Waarom gelden er strengere regels mbt. bijvoorbeeld alcoholgebruik bij jonge automobilisten dan bij oudere?


  Maak melding

 2. Tja, daar ben ik ook een voorstander van. Het ging alleen even om een wat concreter punt dan de schadevrije jaren (die er bij ZwolschKwartier niet in leken te gaan)


  Maak melding

 3. Ik snap het wel wat je bedoelt hoor, ik ging er expres niet op in. 😉 Jong-volwassenen veroorzaken nou eenmaal vaker een verkeersongeluk, dat zal ik niet ontkennen. Wat betreft alcoholgebruik is het wel vreemd dat als je een paar jaar je rijbewijs hebt en wat “volwassener” bent geworden, je opeens wel met meer alcohol in je bloed achter het stuur mag… Mooie gelijke behandeling is dat.


  Maak melding

Reageer