WVF niet opgewassen tegen Excelsior’31

Zwolle – WVF is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om Excelsior’31, vorig jaar gedegradeerd uit de Topklasse, te verrassen en blijft na 4 duels nog puntloos. Van te voren was dit ingecalculeerd en wie vanmiddag op het prachtige sportpark De” Koerbelt” aanwezig was kon zien dat Excelsior’31 in alle opzichten een maatje te groot was WVF. En dit is geen schande als je kijkt naar de mogelijkheden van beide clubs. 

 

Het werd al snel duidelijk dat WVF een moeilijke middag zou krijgen tegen een bij vlagen goed spelende thuisclub. Excelsior pakte vanaf het begin het initiatief met goed verzorgd positiespel. WVF moest zich beperken tot verdedigen en was niet in staat daar aanvallend iets tegenover te stellen. Wel was het zuur dat de eerste twee treffers van Excelsior tot stand kwamen na persoonlijke fouten aan WVF kant. Al in de 8e minuut taste Mike te Wiele mis na een corner zei Davina dank je wel en zorgde simpel voor de 1-0. Mike herstelde zich prima van deze fout met een aantal goede reddingen. Zo tikte hij een kopbal van Letteboer uit de hoek, Ranselde een knal van Vosskühler en tikte hij een listig geplaatst schot van de uitblinker aan Excelsior’31 kant Draganovic over het doel. In de 40e minuut werd slecht wegwerken van Hans Kamping dodelijk afgestraft door Draganovic die de bal als een granaat in de kruising joeg.

In de tweede helft had Freddy Smit wat aanpassingen gedaan om wat meer strijd op het middenveld te kunnen leveren. Richard Bouwmeester en Michel Koning bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Lennart bril en Elroy Modderman, die in het centrum ging spelen waardoor Dion Reijnen doorschoof naar het middenveld. Hierdoor stond de ploeg wat beter. Excelsior hield het overwicht en bleef de betere ploeg maar WVF gaf niet veel kansen weg. Al schreeuwde heel Excelsior in de 52e minuut om een strafschop , maar scheidsrechter Paarhuis trapte niet in de opzichtige val van Letteboer.

 

Een vrije trap van Rob Meijerink buiten de zestien verdween over het doel van Excelsior’31 en er kwamen nog wat aanvallende mogelijkheden voor WVF. Zo werd Lennart Bril teruggefloten na een goede pass van Ohzan Kardag en was de hardwerkende Muhittin Yukselen jammer genoeg niet gelukkig in zijn acties en kreeg hij daar ook de ruimte niet voor. In de 81 minuut gooide de thuisploeg de wedstrijd definitief in het slot. Het was wederom Draganovic, die over rechts opstoomde en uit diens voorzet zorgde Ezaffi na twee doelpogingen voor 3-0.

 

De hardwerkende Ohzan Kardag, kwam na een een fout in de verdediging van Excelsior’31 in balbezit en stelde met een prima pass Lennart Bril in staat de eretreffer te scoren3-1. In de laatste minuut werd het nog 4-1 door een duidelijk buitenspel doelpunt van Ten Hove. Deze stond vast in het boek van Gerard Schutte , meters buutenspel, alleen de arbitrage zag het niet en keurde dit doelpunt ten onrechte toe. Volgende week thuis tegen Staphorst. Wat zou het mooi zijn dat onze jongens kunnen laten zien dat ze leren van persoonlijke fouten en zo het eerste punt(en) binnenhalen . Zaterdagmiddag 14.30 uur op sportpark de Weide Steen.

 

 

Excelsior’31-WVF 4-1 (rust 2-0)

 

Scoreverloop: 8 Davina 1-0, 40 Draganovic 2-0, 81 Ezaffi 3-0, 83 Lennart Bril 3-1, 90 ten Hove 4-1 

 

Gele kaarten: 

Excelsior’31: Gerritsen Mulkes, Lubbers                                                                                                             WVF: Dion Reijnen, Sybren Poppen, Robbert Jan Stals, Rob Meijerink.

 

Scheidsrechter : dhr. Paarhuis

 

Toeschouwers: 750

 

Excelsior’31: Arjan Kok, Adi Draganovic, John Lubbers, Rico Wolven(83 Patrick Loohuis), Dylan Vosskühler , Joran Pot , Coen Vloedgraven, Michel Gerritsen Mulkes, Rob ten Hove (65 Hakim Ezaffi), Niek Davina , Tim Letteboer(75 Gerald ten Hove) 

 

WVF: Mike te Wiele, Robbert Jan Stals( 71 Kristian Bril), Dion Reijnen, Sybren Poppen, Hans Kamping(, Rob Meijerink,  Richard Bouwmeester(46 Lennart Bril), Michel koning(46 Elroy Modderman), Jeroen van Brummen, Muttihin Yukselen,  Ohzan Kardag

 

Dick Noordman

Artikel delen:
Reactie 1
  1. >:( 0 uit 5. Thuis met 1-4 de kleiberg op tegen het meest besproken dorp van NL. Er is al een gat: WHC met 1 punt en Urk met 2, zagen vol afschuw de nr.11 (Drachtser Boys) op 6 punten staan 😮
    Koploper Flevo Boys verloor ook en moest zijn plek aan DVS’33 af staan.

Reageer