Berkum wint verdiend bij DOS ‘37

Zwolle – VV Berkum heeft prima zaken gedaan door bij directe concurrent DOS ’37 met 1-4 te winnen. De thuisclub speelde vooral voor rust goed en hield lang hoop op een goed resultaat maar net als in de vorige duels sloeg Berkum in de tweede helft toe. “Het ging een stuk beter dan in de vorige wedstrijden,” constateerde Berkum-coach Willem Brouwer. “Ik denk dat we acht á negen kansen hebben gehad, als je er daar vier van inschiet doe je het gewoon heel goed. De jongens hebben het goed opgepakt en ook de invallers kwamen goed voor de dag.”

dos_9.jpg 

Foto:R. Fröhlich

Berkum kwam al snel op voorsprong, maar kreeg daarbij hulp van de thuisclub. Youp Kok werd na enkele minuten met een dieptepass van Sander Bolt voor het DOS-doel gezet maar raakte de bal verkeerd. Toen een inzet daarna in de doelmond draaide raakte ook DOS-verdediger Kevin Krommendijk verkeerd en tot zijn afschuw zag hij de bal in eigen doel gaan: 0-1. Tien minuten later hadden de Tukkers geluk toen een niet lekker geraakt tikje door Jaouad Akloud via de paal weer in het veld stuitte.

DOS ’37 liet met goede combinaties op het middenveld en in de aanval zien dat het een prima ploeg is en in de 21eminuut moest Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis alles uit de kast halen om een schot van Lennard Mulderij uit de hoek te halen. Direct daarna liet DOS-doelman Patrick Nitert net zo’n kunststukje zien toen hij een kiezelhard afstandsschot van Ruud Wellenberg onschadelijk maakte. DOS bleef aandringen en de constant gevaarlijke Thijs Houwing had daarbij kort voor rust succes. De geslepen spits nam de bal uit een vrije trap aan, draaide om zijn as en schoot uit de draai fraai en hard de 1-1 binnen.

Toenemend overwicht
In de tweede helft was Berkum de betere ploeg en dat overwicht nam toe naarmate de wedstrijd vorderde. De Zwollenaren lieten eerst nog een paar kansjes liggen maar in de 54e minuut brak rechterspits Youp Kok uit en zijn voorzet werd goed afgemaakt door de vrij voor het doel gekomen Chris van der Meulen: 1-2. Bij die stand bleef het lange tijd en DOS kreeg via Houwing een aantal malen een uitstekende kans om weer op gelijke hoogte te komen. De normaliter trefzekere aanvaller faalde echter even zo vaak in kansrijke positie. Omdat ook Berkum nog geen munt sloeg uit een aantal mogelijkheden hield DOS tot kort voor tijd hoop op in ieder geval één punt. Enkele minuten voor het einde verzilverde Berkum echter het steeds grotere overwicht toen Frank Hoolsema collega-invaller Ricardo Kuijer op pad stuurde. De rechterspits legde zijn tegenstander vakkundig in de luren en schoot vervolgens onhoudbaar de 1-3 achter keeper Nitert. In de blessuretijd wreef Ruud Wellenberg nog wat zout in de Vriezenveense wonden door ook nog voor de 1-4 te zorgen.

Door deze knappe uitzege is Berkum samen met DETO Twenterand gedeeld koploper in de 1e Klasse D, met 12 punten uit vier duels. Volgende week spelen de Zwollenaren thuis tegen Sparta Enschede, dat vandaag met 0-1 verloor van DETO.

DOS ‘37-Berkum, 27 september 2014
Eindstand: 1-4 (1-1)

Doelpunten: 6. Kevin Krommendijk (0-1) (eigen doel), 30. Thijs Houwing (1-1), 54. Chris van der Meulen (1-2), 87. Ricardo Kuijer (1-3), 90.+5 Ruud Wellenberg (1-4)

Gele kaarten: Jordi Lemmens, Jaouad Akloud, Ruud Wellenberg (Berkum), Maarten Smit, Thijs Houwing, René Kottier (DOS ‘37)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens (74. Jasper van der Stouw), Razi Kanseyo, Marc van der Meulen, Ruud Wellenberg, Sander Bolt, Chris van der Meulen, Jaouad Akloud (60. Frank Hoolsema), Youp Kok (60. Ricardo Kuijer)

Opstelling DOS ‘37: Patrick Nitert, Remco Gombert, Kevin Krommendijk (82. Jaap Mulderij), Dennis Boshoeve, Kevin Coenraad, René Kottier, Lennard Mulderij, Maarten Smit, Marc Meier (82. Leo Scheepmaker), Ronald te Morsche (46. Tom Hegeman), Thijs Houwing

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:

Reageer