Tweede editie Beagle Walk Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag vond bij het Westerveldse Bos een Beagle Walk plaats. Het was de tweede editie in Zwolle. Aan de sportieve activiteit deden 6 eigenaren met hond mee.

img_0882.jpg 

Zwolse Peperz organiseert geregeld samen met stadsgenoten pop-up events door de hele stad. Het zijn ontmoetingen op basis van een gedeelde passie of bezieling. Bij de eerste editie van de Beagle Walk spraken de hondenbaasjes meteen af elkaar weer te ontmoeten. De beroepssnuffelaars – het ras werd en wordt in Groot-Brittannië gebruikt voor de jacht op konijnen en hazen – maakten met hun baasjes een wandeltocht van zo’n anderhalf uur. Onderweg was er speeltijd, zwemtijd en snacktijd voor de kwispelaars.

img_0849.jpg 

img_0858.jpg 

img_0889.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Het beste maatje van stadsgenoot Jessica Oosten is de veertienjarige Rufus, een Beagle: “Ze zijn mooi, loyaal en lief, en ze zijn áltijd goed gehumeurd. Maar er zit ook een heel eigenwijze kop op. Als je iemand bent van zit-lig-af, dan moet je geen Beagle nemen.”

Ze zeggen wel eens ‘de hond lijkt op zijn baas’. Karaktereigenschappen van de Beagle zijn: vrolijk, stoutmoedig, levendig en een groot doorzettingsvermogen. En over het algemeen zijn ze vriendelijk. Is dat misschien de reden voor de verbroedering van Beagle-eigenaren in Zwolle?

img_0875.jpg 

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Het lijkt me dierenmishandeling om zo’n hond in een ijskoud water te laten gaan. Schande >:( >:( Als dat echt plaatsvindt ga ik er aangifte van doen.

 2. De tweede reactie onder dit artikel is echt jammer… van alle Beagles van deze groep gaan de meesten alleen met de pootjes in het water 😉
  En dan nog, wij dwingen ze nergens toe. De dieren lopen op dat punt lis en vrij om zelf te beslissen of zij het water in willen, of niet 😀

 3. Ik ga in de winter ook vaak naar het Heerderstrand en daar lopen ook heel veel honden nog met hun pootjes even een klein stukje in het water.Ook daar lopen alle honden altijd los en bepalen ze zelf of ze wel of niet in het water gaan.

 4. mariane,

  fijn dat je het even hebt rechtgezet. soms ontstaan er misverstanden, maar gelukkig kunnen die soms ook heel snel weer worden opgelost.

 5. woon in de aalanden heb ook een beagle lummel genaamd . wij doen
  zondag ook mee:) lijkt mij erg leuk. tot dan.

  groetjes,

  Veronica

  :D:D:D

 6. we waren naar het Westerveldse Bos gelopen om deel te nemen aan de 3e Beagle Walk, maar kwamen alleen Waus en zijn baasje tegen. Verder in de wijde omtrek geen Beagle met vrouwtje of baasje te bekennen, jammer. Volgende keer beter ??? :D:'(

 7. Helaas was er wat onduidelijkheid over het tijdstip van de wandeling.
  Het begon om 13.30 uur.
  Jammer dat we jullie gemist hebben Waus en Lummel!!

  Mirjam en Donna

 8. Hey!
  Dit is erg jammer…
  Normaal liep ik zelf altijd mee met de walk, maar 15-01 moest ik werken. Uiteindelijk had mijn vriend wel zin om te gaan.
  Nadat ik op facebook gezocht had naar het evenement en via de facebookpagina van Zwolse Peperz een PB had gestuurd of het nog doorging (geen reactie gekregen), is hij maar alleen gegaan.

  Persoonlijk vind ik het erg jammer dat er geen tot weinig aandacht wordt geschonken aan deze wandeling.

  Groetjes, Jarinda en Wous

Reageer