Landstede Volleybal wint derde Supercup op rij

Zwolle – Geen verrassing in de eerste wedstrijd om de Supercup in Sneek. Regerend landskampioen, bekerhouder én titelverdediger Landstede Volleybal had weinig moeite met de bekerfinalist van vorig seizoen, Kootfin Taurus: 3-0 (25-17, 25-17, 25-08). De Supercup gaat daarmee voor de derde keer op rij naar Zwolle.

"We hebben solide gespeeld, goed samenspel en ons blok en rest van de verdediging stond goed. Ondanks dat we met een aantal nieuwe spelers zijn begonnen", reageerde Landstede-coach Redbad Strikwerda direct na de wedstrijd. Hoewel Taurus de score in de Sneeker sporthal opende, was het de ploeg van Redbad Strikwerda die na een direct servicepunt van Wessel Blom een comfortabel gaatje had geslagen (8-5). Met Willem-Maarten Heins (met 2.09 m. de langste man in het veld) als voortrekker aan het net liep de regerend landskampioen weg van de ploeg uit Houten (20-13). Fabian Dossett noteerde met een harde klap door het midden het eerste setpunt voor Landstede, waarna Steven Eertman het winnende setpunt binnen sloeg (25-17).

De opening van het tweede bedrijf was voor Taurus, maar bij 4-3 namen de Zwollenaren de leiding over, om deze niet meer uit handen te geven. Na een kill block van Tom van den Boogaard stond het 16-11, een blok van Dossett bracht de stand op 18-13. Taurus-coach Arjen Schimmel probeerde het tij nog te keren door zijn ploeg even naar de kant te halen (19-14), maar na een uit geserveerde bal van invaller Jesse ter Horst stond de ploeg van Strikwerda opnieuw op setpunt. Dat werd in tweede instantie benut: 25-17.

Landstede Volleybal liep in de derde set direct weg van de knokkende Houtenaren. Stijn Held reageerde attent op een te scherpe Houtense pass (5-1), waarna zijn ploeg voortvarend doordenderde naar 10-3. Taurus knokte voor wat het waard was, maar het niveauverschil tussen beide ploegen was te groot. Ook de dubbele wissel in het voorveld van coach Schimmel kon de Zwolse trein niet meer stoppen. Na een ace van Wouter ter Maat stond het 23-7 in Sneek, Wessel Blom tekende voor het match point, dat werd verzilverd door Ter Maat: 25-8. "We moeten nog wat minder wisselvallig worden, maar we willen dit jaar de nationale prijzen weer binnen halen. We hebben nog plaats zat in onze prijzenkast", grapte Strikwerda.

Artikel delen:

Reageer